Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

calabaza

Dziewczyny mam pytanie z czystej ciekawosci..

Polecane posty

Ile u Was na weselu było ciepłych dań i co mieliście podane jako pierwsze danie wieczoru?rosół?

Gość uppppuuuu
ja mam 3 + obiad czyli razem =4 u mnie nie bedzie rosol tylko borowikowa z grzankami:)-troche niekonwencjonalnie;))) 1 ciepla kolacja to znowu jakies mieso ,frytki (do wyboru) salatka 2 ciepla kolacja miesa do wyboru, ryz koloryw salatka 3 ciepla- bogracz, barszczyk cos w tym stylu, mowie z pamieci bo bede wszystko z menu modyfikowac:)

Gość Biedna biednaa
U mnie bedzie łącznie 6dań ciepłych(3 płynne-rosół,gulasz w chlebku i barszczyk) i 3 stałe(mieso,szaszłyki,ziemniaczki,frytki itp).A pierwszy bedzie...tradycyjnie rosół ;)

Gość uppppuuuu
biedna--kurde 6 dan to bardzo duzo, jak twoi goscie temu podolaja? jeszcze sie z tym nie spotkalam?:> 4 dania to ponoc i tak za duzo dla ludzi;d ile placisz za os/skad jestes?

Gość cokolinka
u mnie też 5 albo 6 ciepłych na obiad rosół

Gość uppppuuuu
o matko nie chce wiedziec ile wam tego zostanie:o bez przesady

Gość cokolinka
u mojej koleżanki było ok 5 ciepłych dań i jak dla mnie rewelacyjnie było. Na innym weselu 3 albo 4 i do tego takie pospolite typu bigos czy krokiet z barszczem - ludzie nawet potem sałatę z półmisków pozjadali. Osobiście uważam, że lepiej żeby zostało niż żeby ktoś miał głody wyjść. To co zostanie zawsze można 'po rodzince' rozdać. Dla mnie muzyka i jedzenie to podstawy udanego wesela.

Gość Biedna biednaa
upppuuu-> Płacimy 130zł za osobe(bez ciasta,owoców,alko) Białystok :) A jeśli coś zostanie to nie zmarnuje się :) Na poprawimy bedzie(robimy w domu) Bierzemy tez stół wiejski. A czy 6 dań to dużo? Nie wiem...ale 3 to "płynne rozganiacze alkoholu" więc tak naprawde "normalnych" posiłków bedzie 3

Gość ------------------00-------00-
to chyba tam same glodomory byly:o ja po weselnym obiedzie nie jestem zjesc w stanie nic do godziny przynajmniej 18stej bylam tez u kolezanki na weselu ktora miala 4 gor posilki i zostalo jej tyle ze szok:o

Gość cokolinka
od obiadu do 18? u mnie obiad jest o 18! potem w zasadzie co godzinkę do północy coś się podaje (deser, ciepłe dania, tort). po północy są jeszcze chyba ze 2 ciepłe dania w okolicach 2 i 4, ale to już dla tych najbardziej wytrzymałych.

jak to obiad o 18stej?hehehee jakos dziwnie zaczynacie? obiad jest obiadem czyli k godz 15.30 hehehe a wy od 18 macie 5 cieplych dan??? hahaha dobree

Gość bfbfbfbfbfb
Wiesz, trzeba brać pod uwagę, że różnie jest w różych regionach. Któraś tu ostatnio pisała, że zaczyna się msza o 12, to i te 5-6 dań się rozłoży w czasie. Jeśli zacznie się o 17 to 3-4 dania to jest bardzo dużo.

no w sumie racja:) do tego zalezy czy to restauracja czy wynajete kucharki;) ale u nas 4 posilki od godziny 15 to luxus, a niektorzy maja tylko po 3 a ludzie i tak nie sa w stanie tego przejesc wiec dlatego jestem w takim szoku;);/ zreszta sama wiem po sobie, ile czlowiek moze w siebie"wepachac"

co region to obyczaj-tak powinno to brzmieć;)

Gość cokolinka
U mnie śluby są w okolicach 15, 16. Więc prawie zanim do obiadu dojdzie to jest 17 -18. Ale za to wesele trwa do białego rana (6, 7). Wiem, że na Śląsku śluby są wcześnie i tam faktycznie wesele wcześnie się zaczyna, ale trwa gdzieś do 2- 3 w nocy. Może moje podejście jest dla młodych kosztowne i niepraktyczne, ale osobiście wolę jak mam jakiś wybór na weselu, mogę jedno danie zjeść, a za inne podziękować. Bo faktycznie nigdy nie jest tak, że jem wszystko jak leci (no może z wyjątkiem tego jednego wesela, gdzie trzeba było jeść to co leci, żeby zwyczajnie głodnym nie być).

my mamy 3 cieple dania + obiad. ślub na 13:30. na obiad na 99% będzie rosół, ale to tylko i wyłącznie dlatego że cała rodzina uwielbia tą zupę i od zawsze jest ona kojarzona z uroczystościami :) byłam na weselu, na którym serwowano ciepłe danie co 2 godziny! jedzenia zostało mnóstwo, a połowa się zmarnowała...

my mielismy 5 albo 6 na cieplo dan... ale glowne czyli obiad okolo 16.00 troszke po ...to do wyboru rosol lub flaki i kotlet schabowy i kotlet de volaille oraz ziemniaki i zestaw surowek..(tak tradycyjnie) ale szczerze malo pamietam wiem ze byly potem szaszlyki z czyms ale nie pamietam....skrzydelka z kurczaka na pikantno...frytki z czyms ale tez juz nie pamietam ..krokiety z barszczykiem czerwony(to juz kolo 2 w nocy) nie pamietam pomimo ze to bylo w pazdzierniku...:/

Gość e4wewe
U nas ciepłych dań było 5. Ślub był o 16.00, najpierw podano zupę krem z pieczarek z groszkiem ptysiowym i schab w sosie kaparowym. Potem był beuf strogonoff (nie wiem wcale jak się to pisze), kurczak z ryżem w sosie ananasowym a na koniec barszczyk czerwony z pasztecikiem. Wszyscy byli zadowoleni, ja za rosołem nie przepadam - ot, taka tłusta woda, a jak jest z makaronem to jeszcze jest b. łatwo się ubrudzić.

tez zostalo sporo...ale to nie bylo problemu ...a jak dla mnie lepiej zeby zostalo niz zabraklo..no i na pewno przy kazdym daniu bylo dwa rodzaje zeby ktos mogl sobie wybrac bo nie kazdy lubi to samo..

Gość Świetnie
byłam ostatnio na weselu zorganizowanym w gospodarstwie agroturystycznym i ... nawet nie spróbowałam zimnych zakąsek i sałatek, bo tyle było ciepłych dań rozpoczęcie to był wybór: flaczki lub rosół później ziemniaki zapiekane lub frytki na talerzach... a do tego co jakiś czas ( nie podaję w kolejności, bo nie pamiętam) perś z żółtym serem w kieszonce mielone w pieczarkach schabowy w sezamowej panierce paszteciki pieczeń rzymska w sosiku udka z kurczka zraziki zawijane z kolorowym środkiem

Gość bfbfbfbfbfb
U mnie będą 3 dania ciepłe + dzik :) Myślę, że ślub nie wcześniej niż na 17. Ja nie byłam na wielu weselach, ale z reguły nawet nie udało mi się wszystkiego spróbować ;)