Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość jack65

czy muszę płcić bieżące alimenty przez komornika? pilne

Polecane posty

Gość gość
Obcy facet ma karmić twoje córki??? Nie wstyd ci!!!

Gość gość
a dlaczego ma byc mi wstyd? Lepiej jak moja ex przetrwoni wszystkie pieniadze a dzieci nie beda mialy nic z tego?

Gość gość
Ja bym nie pozwolił żeby sąsiad mojego psa karmił, bo męska duma każe mi go samemu wykarmić. Bo wziąłem za niego odpowiedzialność. Ale tobie widać nie przeszkadza to żeby obcy ludzie ci dzieci karmili. To lepiej wyślij je na żebry - więcej ludzi łatwiej je wykarmi niż jeden przydupas ich matki.

Gość gość
a tak czasami tak mozna to robic czemu nie :) www.youtube.com/watch?v=dwA2eq3m_c0

Gość gość
to nie jest zaden przydupas tylko jej maz a z drugiej strony ciekaw jestem czy ty tak karmisz swoje dzieci a skoro tak to co robisz na tym forum czlowieku?

Gość gość
Oczywiście że karmię. I to w 100 procentach. Bo to ja jestem ojcem! Gdyby mi je karmił jakiś frędzel, to musiałbym sie golić przed czarnym lustrem, żeby sobie w ryja nie pluć. A co robie na tym forum? A naigrawam się z różnych cudaków co wstydu, ani przyzwoitości nie mają...

Gość gość
najgrywaj sie dalej a ja Ci zloze takie osobiste zyczonka,niech Ci sie zona puszcza jak moja byla i wtedy wejdz na to forum i napisz ze karmisz nadal swoje dzieci

Gość gość
Nie ma takiej opcji żeby mi się żonka puszczała, bo ja żonki nie mam. I nie planuję ;) No i nadal oczywiście karmię swoje dzieci:)

Gość gość
Czytam i za głowę się łapię! Co za beznadziejny przypadek. Sam jestem ojcem i komornika mam na głowie, a wszystko dlatego, ze moja była nie brała ode mnie potwierdzeń wpłaty i poszła założyła mi sprawę. Teraz niby jestem zadłużony. Mam tego Pana http://www.jkrukkomornik.pl/teryt, ale jest o tyle w porządku, że rozumie moją sytuację i porozumieliśmy się, ze do każdego 10 miesiąca będę płacił. Płacę, zaległe i ściąga mi bieżące. Widać są jeszcze ludzcy komornicy. Do czego zmierzam…nie rozumiem tatusiów którzy umizgują się od płacenia nawet bieżących komornikowi! To idealny Deal. Komornik ściąga (bo i tak musicie płacić) i macie potwierdzone, że płacicie. Żadna ex nie wmówi sądowi, ze zalegacie z długami. A to wasze dzieci, więc tak czy siak płacić trzeba. No trzeba no.

Gość gość
A jak jest ze sprawą z zaleglymi alimentami? Gdy dluznik jest w uk i nie ma zatrudnienia? Jest w stanie placic 500zl miesięcznie (nie 600+ odsetki) jak zarzadzil sąd. Dodam ze mam jeszcze 12 dni na odwołanie od wyroku. Prosze o pomoc .

Gość zicccka
Najskuteczniej jest ściągnąć alimenty przez komornika. Mi pomógł Maciej Kaczmarzyk – to skuteczny komornik. Mój były mąż skutecznie uchylał się od płacenia przez dłuższy czas, ale w końcu komornik przemówił mu do rozsądku.

Gość gość
A gdyby dłużnik alimentacyjny był nie wypłacalny - to zawsze można sprzedać traktor sąsiada. Abo samochód gościa, któy jest troche podobny :)

Gość gość
Masz ochotę na nowe znajomości, ciekawe tematy, intrygujące dyskusje przebiegające w dobrej atmosferze, wobec tego chciałabym zaprosić Cię na profesjonalne forum ogólnotematyczne KATHARSIS. U nas znajdziesz to wszystko, a może i więcej...miłe wytchnienie od codzienności. Znajdziesz u nas dobrą zabawę w pięknej oprawie! Zapewniam, że WARTO! http://forumdyskusyjne y0 pl/ W miejsce spacji wstaw kropki ;) Pozdrawiam i czekam na Ciebie! (Jest możliwość zareklamowania swojej strony, Forum, Bloga..etc.)

Gość mlkee
czy za niespłacone alimenty przez fundusz alimentacyjny też można dostac komornika? zastanawiam sie bo były mąż z tego co wiem nie spłacił zobowiązań do funduszu. zastanawiam się czy np tu http://www.czosnyka-komornik.pl/ moglabym otrzymac taką porade? nie ukrywam że miałabym satysfakcje gdyby go komornik dopadł wreszcie bo nie zarabia mało a na dzieci niby nie miał i fundusz musiał płacić

Gość gość
A tobie nie chciało się pracować, że fundusz musiał alimenty płacić?

Gość tygass
Pozytywnie się moim zgłoszeniem zajęła kancelaria ECPU. Zaczęło się od tego, że wysłałem im zgłoszenie online na www.ecpu.pl, na które szybko odpowiedzieli i przedstawili całą strategię działania zmierzającą do oddłużenia mojego domu.

Gość finance service
Pozdrawiamy wszystkich. Jestem Paul Williams prywatne pożyczki pożyczkodawcy, jesteśmy podmioty prywatne rozdawanie wszystkie rodzaje kredytów dla ludzi, którzy są finansowo dół i potrzeby pomocy finansowej, dajemy pożyczki na bardzo niską cenę, bez stresu. nasza firma jest dobrze zarejestrowany i stanie dać pożyczki dla osób fizycznych i współpracy organów w dobrych warunkach. Nasze usługi są szybkie i łatwe. Jeśli jesteś zainteresowany w coraz pożyczki z nami prosimy o kontakt na nasz e-mail firmy: paulwilliamsfinance@gmail.com odwiedź nas dzisiaj dla naszych niezawodnych usług pozdrowienia Paul Williams. Firma E-mail: paulwilliamsfinance@gmail.com Skontaktuj się z nami.

Gość gość
To już, qrwa, murzyn, co po naszemu nie abla chcą nam pożyczać?? Kuniec świata!!

Gość xzsczsc
W moim przypadku się sprawdziło ogłoszenie upadłości konsumenckiej. Miałem sporo długów, głównie pochodzących z podatku od dochodu i VAT. Upadłość udało się sprawnie przeprowadzić w Anglii, w Polsce pewnie nie byłbym nawet w połowie całego procesu...tak działają tutaj sądy. Co do obsługi prawnej w tym temacie to polecam kancelarię ECPU (www.ecpu.pl). Działają kompleksowo i generalnie specjalizują się w temacie, znają go od podszewki.

Gość gość
Czy ojciec który płaci matce alimenty bez orzekania w sądzie przelewem na konto. A ta go chce pozwać bo twierdzi że za mało może to zrobić i czy ma podstawę

Gość gość
Możetozrobićimapodstawe. Niedziękujboniemazaco.

Gość gośćbarti
powiem wszystkim tak, dlugi alimentacyjne nieuchronnie pozostana do konca zycia , nas wszystkich i nikt raczej nam nie pomoze w umorzeniu jak umrzemy to zapewne nam umorza,.

Gość gość
Nie. Jak umrzesz to też ci nie umorzą - będą spłacać spadkobiercy. A twoje ciało przerobią na karme dla kotów po 2 zł/puszke.

Gość gość
19"01,bardzo,bardzo nietaktowny wpis, mimo poczucia humoru denne to.

Gość gość
NÓŻ SIE W KIESZENI OTWIERA! Jak się ciągle słyszy/czyta takie informacje: "Ilu Polaków nie płaci alimentów? ponad ćwierć miliona", "Alimentów na dzieci nie płaci aż 84 proc. zobowiązanych do tego".... O ile można (a nawet należy) zrozumieć ojca który nie płaci chwilowo, bo stracił pracę i nie ma. Albo uległ wypadkowi, chorobie i sam nie jest w stanie się utrzymać. Ale ile jest takich przypadkow? Niewiele. Większość nie płaci "na złość tej babie", albo "przecież fundusz jej płaci". I jeszcze taka menda liczy na jakieś umorzenia!!! Kto ma ci ten dług umorzyć, dziadu??? - Ja (bo to moje pieniądze wypłaca fundusz na twoje dzieci)? - ta kobieta, która przez tyle lat wypruwała sobie flaki żeby twoje dzieci z gołymi dopami nie latały? - czy te dzieci, które nie dojadały i nie miały na zeszyty do szkoły, bo ty nie miałeś życzenia płacić?? I dlatego tacy :ojcowie" nadają się tylko na karme dla kotów!!! (a i tu zachodzi obawa że sie koty porzygają). Nadal uważasz, że "wpis był nietaktowny"??

Gość gość
"A twoje cialo przerobią na karmę dla kotów za 2 zlote" -tak,to nietaktowne a post pisany świtem odwraca kota ogonem ha ha do powyzej. (jest sluszny bardzo .Tzw.przykry,ale prawdziwy. No i co z tego,że takich pan Zbyszek posadzi do paki za te długi jak to nadal my - podatnicy bedziemy takiego utrzymywać ?) .

Gość gość
Jakie kota ogonem? Po prostu trzeba ci było szerzej wyjaśnić, to co było napisane w kilku słowach. Nie jesteś zbyt lotna - prawda (?). Ale po co do paki? Padła propozycja przerabiania na karme dla kotów i sprzedawnia po 2 zł/puszke. Jakby takiego "tatusia" zmieszać z kaszą, otrębami i rybimi flakami to ze 2 tys by sie odzyskało tego długu. Wiem..., wiem... - że to nie humanitarne, że nie ludzkie, że koty będą cierpiały.... Ale w końcu co ważniejsze: dobro kota, czy dobro dziecka?!!!

Gość Gosc303230
Z tego co mi wiadomo kazda ze stron postepowania egzekucyjnego jest zobowiazana do dostarczania dowodow wplat komornikowi ktory prowadzi egzekucje,jesli osoba pobierajaca alimenty nie dostarcza potwierdzen to dlatego moze byc prowadzona w dalszym ciagu egzekucja komornicza, trzeba dbac o swoje interesy jesli udowodnisz ze biezace alimenty placisz regularnie to egzekucja komornicza jest bezzasadna

Gość gość
Gosc303230 dziś - w jednym przydługim zdaniu udało ci zawrzeć cały stek bzdur. Wyczyn powalający - sęk w tym żeby ktoś z czytających nie wziął tych twoich wypocin za prawdę. Bo sobie jeszcze większych kłopotów i długów narobi.

Gość gość
Jaśli masz jakiekolwiek wątpliwości co do tego czy musisz płacić alimenty to najlepiej zapytaj eksperta, czyli komornika. Podrzucam dobry namiar - http://www.tarnow-komornik.pl . W razie czego zajrzyj tez na ich stronkę,maja tam fajnego bloga,można wiele ciekawych rzecyz sie dowiedzieć, moze znajdziesz odpowiedz na swoje pytanie.