Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość yangyangaaaa

leczenie kanałowe zeba w ciąży?!

Polecane posty

Gość yangyangaaaa

Czy można?

Gość Co to za sadysta
No proszę cię. Czas sadystow już minął, chyba że jeszcze trafiła do jakiegoś albo chodziła państwowo. Normalnie w ciąży leczy się zęby, nawet ze znieczuleniem tylko innym niż dla osób nie w ciąży.

Gość Co to za sadysta
I nie czy można a nawet trzeba. Jeśli ząb nadaje się do leczenia kanałowego, to znaczy że jest już z nim źle, a każde takie ognisko może być potencjalnym ryzykiem dla dziecka.

Gość co to za sadysta
O czym pierwsze słyszysz, o zagrożeniu dla dziecka, czy o znieczuleniu w ciąży? Nie wyobrażam sobie bólu związanego z leczeniem kanałowym zęba na żywca. Wolałabym żeby mi go wyrwano. Kiedyś nawet podobno robili badania z których wynikało, że znieczulenie jest mniej szkodliwe, niż stres związany z leczeniem zęba i bólem.

Gość ula 1981_81
Witam! jestem w 3 mies.ciąży i leczę zęba w znieczuleniu miejscowym. Mam leczenie kanałowe ! Ogólnie spoko tylko że jak znieczulenie mija to ząb jeszcze boli kilka godzin! Po znieczuleniu pani doktor radzi żeby trochę poleżeć gdyż macica może się obkurczać , niemożna być na podtrzymaniu!Tylko niewiem czy leczenie kanałowe normalnie płatne w ciąży czy są jakieś zniżki , w prywatnej przychodni?