Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość jeden to za malo

w jakim wieku krem i jaki?

Polecane posty

Gość jeden to za malo

Mam 25 lat i do tej pory nic uzywalam, od czasu do czasu jakas nivea soft wiosna i jesienia, tlusta latem i tyle ale nawet nie codziennie. Zastanawiam sie czy to juz pora na cos powazniejszego czy jeszcze nie, jak bykam mlodsza to kazdy mowil, ze na kremy bede miala jeszcze czas ale teraz widze juz pierwsze zmarszczki w kacikach oczu jak sie usliecham i powli robi sie kreska przy nosie w dol, w kierunku ust. Nie pale, nie pije, cere tez mam w dobrym stanie. drugie pytanie jest takie, co zrobic, zeby skora twarzy nie zbrzydla po odchudzaniu. mam do zrzucenia conajmniej 20 kilo (waze 80) i po niektorych znajomych widze, ze nawet lekkkie odchudzanie w tym wieku odciska slad na twarzy. czy to wynik starzejacej sie skory czy niedbalstwa. wiem, ze szybkie chudniecie odpada. postawilam na sport i lekkie ograniczenia jedzeniowe, poki co schudlam 3 kilo ale teraz mysle co dalej.

Krem powinnas uzywac niezaleznie od wieku sie kremy powinno uzywac. Tylko musi to byc adekwatny do twej cery i wieku. Mowisz iz masz w kacikach oczu zmarszczki. Skora w okol oczu jest najbardziej poddatna na zmarsczki iz jes najciensza i potrzebuje wielkiej dbalosci o te miejsca. ja juz zaczelam dbac o skore wokol oczu od 19 roku, a wczesniej uzywalam zele ze swietlika na cienie pod oczami. niemam zadnych zmaszek mimo 23 lat. na Twarz uzywam krem ochronny z witaminami do cery mieszanej bo taka ja mam. niewiem jaka ty masz i czy masz jakies problemy znia? Czy po odchudzaniu skora twarzy moze "zbrzydnac"? tego niewiem bo nie stosowalam zadnych odchudzan. najwazniejsze to zdrowa dieta duzo warzyw,owocow, wiem jak slodycze psuja cere. Napewno bedziesz musiala postawic na lifting bo skora wiotczeje szybko wraz z albo po kuracji odchudzaajacej. zmarszczki w Twoim przypadku tez moga wystapic szybciej. Pytaj mnie. mam pewne doswiadczenie w dbaniu o siebie ;)

Gość jeden to za malo
nie mam zmarszczek w kaciakach, tylko jak sie usmiecham to sie marszczy, natomiast mam zmarszczki pod oczami, ale od zawsze chyba. jednak dopiero teraz zaczelam zwracac na to uwage. dostalam w prezencie serum vegetale yves rocher ale nie wiem nie za mocne. w domu jeszcze mam krem ziaja kozie mleko na dzien i pod oczy. stosuje po kapieli bo wtedy skora jest sucha. co do odchudzania to chcialabym zeby sie wypowiedzial ktos kto schudl i powiedzial jak mniej wyglada cera. widzialam ewe bem, ktora po odchudzaniua postarzala sie o jakies 20 lat. ale ja mam sporo mniej lat niz ona. slodyczy prawie nie jem, wlasciwie nadwage mam przez tarczyce i teraz jak juz mam wyrownany poziom hormonow to moge sie odchudzac ale nie wiem jak to wplynie na stan skory. cialo mam jedrne bo od dluzszego czasu stosuje masaze szorstka myjka i wcieram serum eveline ale o twarz nigdy specjalnie nie dbalam. dodam, ze na solarium nie chodze.