Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość _mamapracująca_

pytanie o śniadanie... dla 1,5 rocznego dziecka

Polecane posty

Gość _mamapracująca_

Wiem, wiem, już takie tematy były, ale może są jakies nowe pomysły, koncepcje. Podpowiedzcie, co można podać 1,5 rocznemu dziecku na śniadanie - pierwsze, drugie. Mój synek nałogowo wcina parówki, próbuje mu urozmaicic dietę kanapkami, ale jakoś niechętnie po nie sięga... co jeszcze mogę mu podać. Kaszki to już wcale nie tknie...

jajecznica na maske na szynce wlej odrobine mleka bedzie taka bardziej puszysta kanapki z dzemem, miodem, nutella serkiem topionym wtarozkiem wędliną salami serem zóltym (ja robie zapiekanki- kromka chleba maslo szynka plaster sera i na chwile do mikrofali zeby sie ser stopil na wierzch keczup- odrobinkE albo pomidorek) salatka- moje dziecko uwielbia sałate i kapuste pekińską wiec robie salatki z tuńczykiem albo z jajkiem albo z wędzonym kurczakiem serek wiejski jajko na miękko tyle możliwości

moje dziecko np nie znosi jajek, co mnie wnerwia oczywiscie:) ale bardzo luibi tosty, podobno dzieciaki ogólnie lubią chrupiące sprawy. Często robie jej twarożek z miodem i śmietanką, lub omlety bo tylko pod taką postacią zje jajo. Omlet robie na słodko 2 jajka, plus troche mąki, troche mleka, cukier, rozbełtac i na patelke. Potem smaruje dzemem babcinej roboty:) albo koktajl : jogurt naturalny zmiksowac z bananem, ja do tego daje kilka malin bo mam zamrożone, słodze mlekiem, można dodac też troche musli.

Moja córeczka ma 10 miesięcy, je od miesiąca to samo co my, bo ma 8 ząbków, jajek też nie lubi, je kanapeczki np. z pasztetem, kaszkę mannę na wodzie z konfiturami, ryż z jabłuszkiem, płatki kukurydziane, myślę, że dla starszego dziecka można podać jogurt z płatkami mussli, jajecznicę, jeżeli lubi, płatki ryżowe z owocami, sałatkę z szynką itp.