Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość pytajaca sie magda

jak to jest z trymestrami

Polecane posty

Gość pytajaca sie magda

kto mi wyjasni jak sie liczy trymestry w ciazy? Z ktorym tygodniem zaczyna sie trymestr drugi? z 13 (czyli 12,1 itd.) czy 14 (np. 13,1)?

Gość naprawde nie wiecie
??

Gość no dzieki za pomoc...
:-S

Gość w jakim jezyku mowisz
tez bym chciala wiedziec

Gość podziel sobie 40 tygodni ciąży
na 3

Gość ale ginekoloczy inaczej
to licza tzn. maja jakies wyznaczone granice, po ktorych oceniaja "zaczyna Pani drugi trymestr". W KTORYM tygodniu???

Gość co za debilna strona
ta z tymi obliczeniami! W ogole nic sie nie zgadza! Wedlug tej strony jestem 8 tygdoni i 3 dni w ciazy,co jest bzdura, bo naprawde jestem dzis rowne 11 tygodni i wiem to na 100%, bo jest to potwierdzone przez usg.

Gość Ona123456
Oj laski co wy pierwszy raz w ciązy jestescie są trzy terminy - termin w kt. ciąze oblicza się wg ostatniej miesiączki - termin poczęcia rzeczywisty - później dochodzi termin wg usg a i tak dziecko rodzi sie w terminie czwartym Dziwne ze nie macie podstawowej wiedzy i nie rozmawiacie o tym z lekarzem tylko na kafe....

Gość ALE TU UPRZEJME KOLEŻANKI
z tego co ja się doszukałam pierwszy trymestr trwa do 12 tygodnia a drugi do 25

Gość no własnie właśnie
Zgadzam sie z tym, bo czytałam, że np.drugi trymestr kończy się po 25 tygodniu i mimo, że to moja druga ciąza to w końcu nie wiem dlaczego tak jest. Bo jeśli powiedzmy 9 miesięcy dzielę na 3 to w 26-27 kończyłby się ten 2. DLatego uważam pytanie w temacie za wcale nie takie głupie.

Gość Ona123456
a tak ci zależy na tym kiedy masz II trymestr - przeciez to nie jest zadna magiczna data i nic sie wtedy nie wydarzy Problem poleg a jeszcze na tym że miesiąc liczony jest jako 4 tygodnie (28dni) a nie jako 30 czy 31 dni - dlatego co jakis czas tydzień ucieka

Gość no własnie właśnie
No to chodzimy w ciąży 10 miesiecy. A przez kogo jest liczony jako 28 dni. Przeze mnie nie. Może to niewiele albo nic nie zmienia, ale lubię znać konkretne informacje, czyli np w którym jestem trymestrze ciązy.

Gość Ona123456
http://parenting.pl/kalkulator-ciazy-porodu.html zobacz jeszcze tutaj nie wiem co ty sobie przyjelas za date początkową bo leże biorą date ostatniej miesiaczki (pierwszego dni aostatniej miesieczki) a wiodomo ze dziecko bylo zrobione 2 tyg później wiec to nie jest rzeczywiscie 9 miesiecy

Gość pytajaca sie magda
Ona, nie rozumiem dlaczego caly czas piszesz do mnie, jakby nie bylo tu innych osob. Ja zalozylam ten temat, ale teraz dopiero po raz pierwszy odpowiadam :) A co do trymestrow to nie sa to jakies magiczne daty, ale chcialabym to wiedziec dla samej siebie o tyle :) A tak poza tym dzieki wam. Zaraz popatrze na te strony.

Gość pytajaca sie magda
Poza tym u mnie nie zgadza sie liczenie ciazy od dnia ostatniej miesiaczki dlatego, ze wedlug niego powinnam byc w tygodniu 10, a usg wykazalo, ze dzis jest rowne 11 tygodni i jutro rozpoczynam tydzien 12.