Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Stylistka09

Pytanie do Stylistki

Polecane posty

Dziewczyny! Jeśli macie problem z doborem odpowiednich ubrań, makijażu - piszcie, pomogę, doradzę jak nie popełniać błędów.

Gość Anti89
jaki makijaz do malych oczu (pomniejszaja mi sie przez okulary) i mam opadajace kaciki:) Chce tez zappytac jaki podklad polecasz so mieszanej cery z przebarwieniami i pojedynczymi wypryskami... Zeby sie bardzo dlugo trzymal

Może pomyślisz o zmianie okularów na inny model? Jeśli chodzi o opadające kąciki, to pomoże z pewnością makijaż \"smooth\", musisz podkreślać powieki (kąciki , górnej powieki) ciemniejszymi cieniami uzyskując efekt przydymienia, najlepiej w kolorze: grafit, brąz, pamiętaj by nie malować konturu oka kredką do oczu, ponieważ obrysowanie ich jeszcze zmniejszy oko. Jesli chodzi o podkład to proponuję: Clinique, Superbalanced Compact Makeup, Max Factor Lasting Performance lub Chanel, Double Perfection Compact. Nie boj się inwestować w kosmetyki.

Gość 23223
mam czarne wlosy i brązowe oczy jakie pasują do mnnie odcienie cieni??

Gość Antii89
Tu nie chodzi o okulary ale o moc szkiel bo jestem krotkowidzem:) Ja nie boje sie inwestoiwac w kosmetyki tylko, że wiele nawet tych drogich szybko splywa z buzi i tyle;)

Do czarnych włosów i brązowych oczu pasuje wiele cieni: szarości, grafit, dobra kombinacja to głęboki granat z refleksami brokatu, świetnie nadające się na wielkie wyjścia, możesz eksperymentować z zielenią, czerwienią.... Uważaj ze złotem i bladymi odcieniami:)

a może tak soczewki? Co prawda są czasochłonne, ale efekt jest bardzo dobry:) a co do podkładu, to też winna kobiet, powiedziałaś, że masz cerę mieszaną, a więc często mogą, ale nie muszą występować miejsca tłuste, więc zanim położysz podkład przypudruj twarz specjalnym pudrem pod podkład, bądź tez bazą:)

Gość podaj dalej
jakie kolory mi pasuja? jestem cimna blondynka z dosc bladą cerą i niebiesko-zielonymi oczami

duże oczy zielono niebieskie, raczej ciemne :) włosy ciemny bląd ze złotymi refleksami , jaki makijaż? bardzo długie rzęsy mam ale tuszu dobrego nie mogę znależć, może hennę?

Gość Anti89
u mnie raz wystepuja miejsca tluste raz nie... Moja cera jest albo wysuszona albo sie tlusci;) I mam z nia sporo klopotow... A co do soczewek to nie nie;P Lubie siebie w okularach, a wkladac sobie cos do oka ?:D ie.... Ale moze zdecyduje sie na laser. Ostatnio bylam na makijazu u kosmetyczki i ona na koniec spryskala mnie jakims sprayem (jak lakier do wlosow;p) ktory utrwala makijaz... Co to takiego? i czy dostane to w drogeirriii?

zieleń bardzo dobrze w spół igra z błękitem, lecz nie przesadzaj z tym drugim, pamiętaj by nie malować oka na "niebiesko" , ponieważ to częsta wpada kobiet, z pewnością pasowałyby Ci delikatne odcienie, złoto, róż, żółć, beż - lecz wszystko w kontekście pastelowym. Jeśli chciałabyś zaszaleć, podkreśl górną powiekę czarną kreską(lecz nie zbliżaj do wewnętrznego kącika) i zafunduj sobie dymiące oczy:), ale pamiętaj wtedy by na twarz nałożyć bazę opalającą.

większości kobiet doskonale pasują dymiące makijaże, ale staraj się malować powieki mocno, żywymi kolorami typu: granat. Delikatnie możesz podkreślić je: zielenią, różem, złotem, beżem. Rysuj na górnej powiece delikatne kreski i mocno podkreślaj rzęsy. Przy wyborze odpowiedniej maskar zwracaj uwagę na szczoteczkę, masz długie rzęsy, więc potrzebują one rozczesania. Kupuj takie tusze, gdzie szczoteczki są grube, lub ząbki są szeroko rozstawione: np. avon - Super Shock, lub Loreal - Telecopic

Gość dryn_dryn
a cos na wąską górną wargę?

hmm, pewnie był to Kryolan - Derma color fixing spray - spray utrwalający, szczerze mówiąc nie spotkałam się z tym produktem w drogerii, możesz znaleźć go w katalogach kosmetycznych lub poprosić o zamówienie w swoim salonie.

Jeśli chodzi o wąską wargę możesz spróbować z konturówką, tylko pamiętaj by dobrać ją pod odpowiedni odcień pomadki, błyszczyka. Dopuszczalny jest 1,5(+/-) tonu w dół lub w górę. Uniwersalna jest konturówka perłowa lub tzw brzoskwiniowa. Pamiętaj o tym również by wyjechać za kontur ust do 2 mm. Możesz jeszcze używać błyszczyku przezroczystego i tez delikatnie wyjechać poza kontur ust.

Gość sobie pisze a muzom
co ubrać do balowej sukni,góra bez rękawów,naszyta złotymi łuskami,dół szeroki,jedwabny,kawa z mlekiem,dość duży dekold-po pierwsze to dodatki,a po drugie-co na wierzch,żeby nie zmarznąć,zanim się zaczną tańce :-)

Gość jaka fryzura
pasuje do twarzy trójkatnej? Może jakieś foto? Włosy półdługie?

Gość lubię styl wiktoriański
Lubię ciuchy w wiktoriańskim, starodawnym stylu (gorsety, trzewiki, długie spódnice, broszki kamee) i zastanawiam się gdzie poza allegro, w jakich firmach znajdę coś inspirowanego tym klimatem? I w ogóle jaka fryzura by go podkreśliła? Oczywiście nie chodzi mi o total-look jak na bal maskowy :P tylko delikatne nawiązanie.