Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

D0mi

Czerwona twarz po solarium . Ratunku !

Polecane posty

W sobotę, 17 stycznia wybrałam się na solarium, w zasadzie w ogóle nie chodzę tam, ale w związku ze studniówką która będzie miała miejsce 24 stycznia postanowiłam nabrać troszkę kolorku i to był błąd. Pani w Solarium zaproponowała mi 10 minut opalania, mimo iż od ponad roku nie opalałam się na solarce. Karnacji nie mam na tyle jasnej, wiec pomyślałam, że to 10 minut krzywdy mi nie zrobi. Wszystko wyszło tego samego dnia wieczorem. Ciało ładnie się zbrązowiło, ale twarz to koszmar. Do dnia dzisiejszego mam czerwone policzki i nos, czoło już jest w miarę brązowe, ale te cholerne policzki nadal są czerwone. Stosowałam od soboty Panthenol w piance, w sumie do dziś go co godzinę nakładam, na zmianę z nawilżającym kremem, skóra zaczyna troszkę łuszczyć. I mam prośbę, może ktoś z was był w podobnej sytuacji i jest w stanie mi poradzić co zrobić jeszcze by czerwoność znikła do soboty. Nie chciałabym pokazać się na studniówce spieczona jak skwarka. Dodam tyle, że od soboty troszkę poprawił się kolor mojej skóry, ale nadal nie jest taki jakiego się spodziewałam. Mogę liczyć na to, że do soboty będę ładnie brązowa a skóra nie będzie mi schodzić płatami z pod makijażu ? Pomocy ! Z góry wielkie dzięki :)

Gość za wiele niezrobisz
jest taka maseczka la roche posay- hydraphase wal to na noc a w dzien tluste kremy...teraz to grunt wlasnie zeby ci skora nie zlazila, ale moze nie bedzie tak zle :)

Gość kasiakopterkaaa6453
jak ci sie luszczy sprobuj tormentiolu ok 7 zł w aptece. to jest na zmiany skórne ropne itede wogole wszytkie. ja zazwyczaj smaruje cala gebe na noc jak maseczke tylko strasznie brudzi wiec klade stary recznik na poduszcze. dobrze goi i przede wsyztskim szybko ze skorki same odpadaja i skora nie jest podrazniona.

Popytam jutro w aptece. Najbardziej jednak zależy mi na tym żeby twarz nie była na sobotę czerwona. W zasadzie to już mnie nawet nie piecze twarz, nie jest sucha, nie sciąga się, więc myślę,że schodzić aż tak bardzo nie będzie, głownie ten kolor. Grr .

Gość kasiakopterkaaa6453
moim zdaniem naprawde dorze goi. i z kolorem tez powinna sobie ta masc poradzic, u mnie działa nawet po wyciskaniu rano skora wyglada normalnie. jest to moje i moich przyjaciolek niezbedne sos w apteczce:) spobuj na noc , mysle ze rano zobaczysz roznice:)

No to jutro skoczę do apteki i mam nadzieję, że ta maść poradzi sobie z moim pięknym czerwonym kolorem :D do soboty jeszcze 4 dni więc może będę normalnie wyglac. Dziękuję za pomoc :) :*

Do lohoh Opalałam się, ale nigdy nie miałam problemu ze spieczoną skóra, pierwszy raz mi się coś takiego zdarza, może dlatego, że za długo na solarce i dlatego, że miałam trochę suchą skórę twarzy. Dlatego pytam. A z tego co wiem po znajomych to czerwony kolor spieczonej skóry może się tygodniami trzymac, dlatego się boję, że do soboty nie zejdzie.

Gość kasiakopterkaaa6453
jak od soboty jeeszcze nie zeszło mimo ze uzywala pentanolu to chyba balsam do soboty moze nie wystarczec. pomysl najpierw;/

Tylko, że panthenol kupiłam dopiero wczoraj i zaczełam go nakładac w niedziele po południu. Czyli od wczoraj. Z reszta balsam na twarz ? Chyba nie bardzo, raczej jakieś kremy głeboko nawilzajace.

Gość kasiakopterkaaa6453
to kladz toremntiol na tlusty krem. sam balsam chyba nie uratuje sytuacji;p mieszkam nad morzem, czerwona morda to standard;p

Tak myślę, że każdego dnia ten czerwoy kolor będzie się troszkę zmniejszał , nawet jak całkowiecie nie zejdzie, to chyba nie bedzie tak źle. Zawsze mozna nałozyc jakiś jasny podkład ( lekki ) i przypudrowac, poza tym na sali tam gdzie odbędzie się studniówka bedzie raczej ciemno i moze nie bedzie tak widac bardzo kolory twarzy. Gorzej jak będzie trzeba pozowac do zdjęc. ;/

Gość kasiakopterkaaa6453
samraowac i umowic sie na profesjonalny makijaz.

Gość czerwona juz nie bedzie
gorzej,ze pewni zaczniesz oblazic ze skory i wtedy ani puder, ani podklad - spytaj w aptece jak zapobiec (albo kosmetyczki)

jak będę jutro w aptece to zapytam i ewentualnie kupię to co mi babka w okienku poleci. Grr to się załatwiłam . ;/ Przed samą studniówką.

Ja poszłam ostatnio do solarium i jak wyszłam to miałam podobny problem. Twarz bardzo czerwona. aż się wstydziłam wyjść z kabiny. Na szczęście byłam sama i Babeczka obsługująca Solarium podpowiedziała mi, abym zastosowała sobie Panthenol Spray (ten ze znaczkiem uśmiechniętej buzi), że on nawilża i goi podrażnienia.