Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość Pitt_Bulica

Jakie papiery musze zabrac ze soba?

Polecane posty

Gość Pitt_Bulica

Witam Mam pytanie. Samotnie wychowuje w Polsce corke 9 lat,jedynym zrodłem utrzymania sa alimenty 400 zł. Corka zostaje w Polsce z dziadkami. W marcu jade do UK do pracy,jakie papiery musze zabrac ze soba jezeli planuje od wrzesnia sciagnac do siebie i zapisac corke do szkoły? Czy moge załozyc sobie konto? Gdzie opłaca sie składke zdrowotna i ubezpieczenie? Czy moge liczyc na jaka kolwiek pomoc? Czy moge liczyc na jakies dodatki? PROSZE DORADZIC MI OD CZEGO MAM ZACZAC ODRAZU PO PRZYJEZDZIE I JAKIE PAPIERY MAM ZABRAC ZE SOBA W/W

Gość zakładając ze masz już prace
załatwioną, oczywiście legalną, do załatwienia formalności będziesz potrzebować dowód/paszport/prawko, najlepiej 2 z nich. jeszcze kilka zdjęć leg., takie podst dokumenty na dziecko to będzie ci przysługiwał child benefit, nawet jak będzie jeszcze w pl, potrzebny akt urodz dziecka a jesli jest w wieku szkolnym, to radzę jak najszybciej zapisać do szkoły, bo potem mogą być kłopoty z wolnym miejscem

Gość eve-line
no tak, i znowu plebs po benefity jedzie.., wstyd mi bylo stac przed ambasadą , myslalam ze to jakies bujdy co piszą o Polakach,, ale sama się przekonalam stojąc w kolejce do konsulatu.. jak nas widzą tak nas piszą niestety.. panowie biale adidasy, biala czapka z daszkiem , jasne dzinsy to podstawa i jakas bezowa kurteczka ala tesco, panie , wlosy tlenione na zolć, spodnie w cekinki, i tysiące zameczkow na butach.. kazda jedna z wozkiem..ahhhhhhhhh

Zajrzyj na topik polskie dzieci w angielskich szkolach...:) Eve-line?dlaczego nieznajomá plebsem nazywasz?Ty sama nie bierzesz benefitów, jestes wysokourodzona i nie masz tlenionych wlosów zakladam...Jak kobieta chce przyjechac, pomimo recesji na rynku to niech przyjezdza i powinnas zyczyc Jej szczéscia...