Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość kurakowa

prosze o pomoc urodziny ,wiersz

Polecane posty

Gość kurakowa

Witam, moja mama ma niedługo urodziny, mieszka za granicą i widują ja średnio 2 razy w roku, chce jej wysłać kartkę własnoręcznie zrobioną i zamieścić w niej jakiś wiersz... nie chce żeby był on banalny , raczej coś poważniejszego , lekko wzruszającego i oryginalnego. Może o być również jakiś dłuższy cytat, aforyzm , coś tym stylu. Proszę o pomoc w szukaniu odpowiedniego tekstu, może znacie coś godnego uwagi? albo same macie pomysły? Myślałam też żeby sama coś napisać ale potrzebuje jakieś inspiracji, może dzięki waszym propozycją lepiej ubiorę to w słowa..

Gość kurakowa
wiesz , w googlach są zazwyczaj jakieś mało ciekawe albo za bardzo patetyczne... szukałam oczywiście, ale jeśli ktoś zna jakiś ładny to proszę o pomoc acha , jeden mi się podoba, jest to fragment piosenki : O Matce pieśń, to pieśń przez łzy, to pieśń bez słów To cały świat, dziecinnych lat, wskrzeszonych znów To Matko sny, że jesteś znów tak blisko Jak wówczas gdy klęczałaś nad kołyską Za serce twe i świętość warg i dobroć rąk Jak śpiewać pieśń u twoich nóg bym cicho kląkł I wybrałbym najświętsze z wszystkich słów i rzekłbym: Matko I zmilkłbym znów o tobie pieśń, to pieśń bez słów Przychodzą w życiu dni powodzi, Gdy wszystko zdradza nas i zawodzi Gdy pociąg szczęścia w dal odchodzi Gdy wraca zło do wiary twierdz Gdy grunt usuwa się jak kładka Jest wtedy ktoś kto trwa do ostatka Ktoś kto nie umie zdradzić - Matka I serce jej, najczystsze z serc ten jest piękny i na pewno go wykorzystam jednak, chciałabym zobaczyć inne :) J

Ja wysłałam kiedys takie życzenia: \"Kochanie zycze Ci spokojnego i radkosnego przebudzenia, dobrych wspomnień które pozwola przetrwać ewentualne złe chwile, żebyś zawse był komuś potrzebny, radości kedy czyjaś twarz rozjaśnia sie na Twój widok,abys znalazł to czego jeszcze poszukujesz :) \"

Gość kurakowa
up bo pilne