Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Czerwona Wiśnia

Miesiączka w ciąży ??

Polecane posty

Witam, mam podobne pytanie: ostatni okres miałam 13 pażdziernika! A 26 pazdziernika, 28 pazdziernika, 30pazdziernika , 2 listopada staralismy sie o dziecko (bo wydaje mi sie ze wtedy wypadala polowa cykluczyli dni plodne). test zrobilam 5 listopada ale to chyba jeszcze za wczesnie no i wyszedł negatywny. Okres powinnam dostac 12 lisopada ale dostalam dopiero 14 i pierwszego dnia byly tylko brazowe plamki bez krwi, w nocy byla normalna krew, 2 dnia tez normalna krew, w nocy normalana kerw a 3 dnia juz tylko rozowa krople tzn takie wodniste rozowe, 4 dnia czyli dzisiaj kilka kropelek krwi i tyle. Moj okres zawsez byl bardzo bolesny, wymiotowalam, kilka razy zemdlalam, cisnienie mi spadalo, nie mialam sily wstac z łóżka, zadne tabletki mi nie pomagałay, jezeli juz to ketanol forte a tym razem brzuch mnie bolał tylko 1 dnia i to tylko troche, 2, 3 i 4 dnia wcale. Jezeli chodzi o piersi to nigdy mnie nie bolaly na okres i teraz tez mnie nie bolal i nie sa powiekszone, jem duzo ale zawsez tak jadlam i jestem bardzo szczupla. Jutro chce zrobic test bo mam nadzieje ze to moze byc objaw ciazy (takie planienie, duzo lzejsze, mniej bolesne, krotsze). jak wam sie wydaje? powinnam miec nadzieje?? czy jest za wczesnie i sie myle??? bardzo bym chciała zeby to była ciąza. Prosze o rady:) pozdrawiam

Gość nunnnaaaa
czesc ostatnio robilam sobie test ciazowy a dokladnie 4 jeden a nastepnie po kilku dniach drugi 3 wykazaly ze nie jestem w ciazy a 1 ze jestem.Mało tego dzien po pozytywnym tescie dostalam miesiaczke bynajmniej tak mi sie wydaje .na poczatku byl to ciemny śluz ale pozniej normalna krew.tylko dziwi mnie to ze nie mam boli brzucha a co msc przed miesiaczka mialam.jak myslicie czy test mogl klamac??czy raczej jestem w ciazy??;/

Gość zabka_85
hej ja mam bardzo podobne bjawy, przez dwa dni mialam plamienia takie dziwne, jakby brązowe, a dzisiaj dostałam @, no przynajmniej tak narazie wygląda, kochałam sie z narzeczonym w dni płodn, później miałąm dolegliwości podbne do tych ciążowych, ból u dołu brzycha, sennośc, oststnio mdłości, ale dwa testy wyszły pozytywne, pierwszy zrobiłam 6 dni po, a drugi dzisiaj jeszcze zanim dostałam @, i tak naprawdę nie wiem co robic, poczkeam zobacze co wyniknie z @, ale tak bardzo bym chciała bobaska.....:) pozdrawiam

Dziwi mnie to, że kobiety które uprawiają regularnie seks ze stałymi partnerami co , bynajmniej powinno, świadczyc o tym, że nie są to siksy robiące to tylko ot tak, zadają takie pytania na temat możliwości zajścia w ciążę. Ktoś słusznie zauważył, że TYLKO LEKARZ potwierdzi lub wykluczy ciążę. TESTY CIĄŻOWE, ok, ale sama jestem żywym przykładem tego, że nie są wiarygodne. Starałam się o dziecko z mężem, gdy minąl termin przypadający na miesiączkę, zrobiłam test i wyszedł NEGATYWNY, pobrałam krew na B-HCG i wynik nie wskazywał ciąży. Po dwóch tygodniach zrobiłam ponownie test, wyszedł dodatni, a krew wskazałą 7 tydzień ciąży. Nie miałam żadnych objawów początkowych, dopiero w 8 tyg zaczęłam wymiotować jak kot i to ciągnęło się do 5 miesiąca. Autorko, skoro masz wizytę u lekarza za 2 miesiące, to po negatywnym teście nie zakładaj że ciązy nie ma, bo jak widzisz nie zawsze tak jest. A głupio by było żyć przez te dwa miesiące jak do tej pory, pić alkohol, palić papierosy, o ile ktoś pali a potem nagle ZONK, 3 miesiąc ciąży, zardek to już płód, narządy ukształtowane, a Ty zamiast dbać o siebie uwierzyłaś w test. Pamięaj, że wazne jestr szybkie potwuiierdzenie ciąży bo czynniki szkodliwe są teratogenne najbardziej w I trymestrze gdy kształtuje się układ nerwowy. Potem to już kicha.

Gość setpoint
1.Nietóre organizmy kobiet w pierwszych miesiacach mają zbyt mało beta HCG w moczu i testy nie zawsze wykrywają ciąże. Znam przypadki kiedy test wyszedł dopiero po wizycie u ginekologa. 2.Znam przypadek kiedy kobieta miała "krwawienia" - bo nie jest to miesiaczka do 9 mc. Nie rozumiem dlaczego specjalstyczne portale uważają to za rzadki przypadek. Osobiście czesto sie spotykam z przypadkami kiedy kobiety "krwawiły do 3 czy 6 mc" i nie było to zagrożeniem dla dziecka. 3. "krwawienia" mieszczace się w "normach" to krwawienia przypominające miesiączkę, i występujące w terminach kiedy powinna ona wystąpić, stąd opóźnienia w wykrywaniu ciązy. prosze się nie sugerowac "skrzepami" i obfitością. Czasami zdarza się że takie krwawienia trwają do 3-4 dni, i są rzeczywiście mniej obfite od normalnej miesiaczki, niemniej jednak jesli kobieta skąpo miesiączkuje może tym bardziej nie zauwazyć obiajwów. 4. Polemizacja na temat wielkości brzucha jest równiez nie na miejscu bo każda z kobiet jest inna i u każdej inaczej ciaza sie rozwija. Ciaża dla zwykłych obserwatorów może byc "niewidoczna" do rozwiązania. A do 5-6 m-ca kobieta może to brac za objaw wzdęć lub przejedzenia,l tudzież tycia ( apetyt ). Zaznacze że pomyłki moga sugerowac tym że brzuch czesto "powieksza się " wieczorami. 5. Jest też czynnik "wypierania ciąży" kobieta podświadomie podejrzewa ciaże ale specjalnie nie chce wiedzieć jak jest na prawdę

Gość Olu$na
Cześć.. tak czytam wasze wypowiedzi i chciała bym się dowiedzieć czy skoro ostatnio miałam okres a pod koniec okresu pojawiła mi sie ciemna krew .. po mimo tego miewałam silne bóle brzucha po lewej stronie.. czy to mogą być objawy ciąży. z góry dziekuje. pozdrawiam

Zdarza, też w to nie wierzyłam dopóki mnie to nie spotkało...dostałam krwawienia kilka dni wcześniej niż powinnam okres, było mnie obfite, ale identycznie jak okres...ale po niespełna tygodniu zaczęły mi się mrowienie piersi, czego nigdy nie mialam, zrobiłam test i 2 wyraźne kreski :D

Gość Olu$na
co prawda nie zmienia mi sie kolor sutek, ani nie miewam bólu piersi boje sie zrobić test.. jak myslicie moge jeszcze poczekac czy najlepiej odrazu iść do ginekologa. z góry dziekuje.

olu, jak miałam obfity i zupełnie normalny okres, to raczej nie ciąża...zawsze przed wizytą poleca się wykonanie testu...

Gość KittY85
Dziewczyny, ja 21.08, współżyłam z facetem w mój okres płodny, bez zabezpieczenia,ale nie do końca.Skończył na mnie. 3.09 dostałam normalną miesiączke, w czasie, o czasie.Tylko,.że była jakaś dziwna, pierwszy dzień troszkę leciało,(jasna, różowa wydzielina), 2 potok krwisty ,skrzepowy i jakiś dziwnie ciągnący., kolejne 3 dni też dziwne, malutko tak na wkładkę, jakieś plamienie... 10.09 udałam się do lekarza, spanikowałam, bo nie ukrywam, iż ciąża nie jest w aktualnej mojej sytuacji mile widziana. Lekarz , zrobił mi USG, i wykluczył ciąże, przepisał tabl. i kazał uważać do nastepnej miesiączki. Ale o co chodzi, jakoś dziwnie się czuje, bolą mnie sutki, jakaś spokojniejsza jestem( jak nie ja), i nie mam wydzieliny z pochwy, no dobra może tak minimalnie, i jest ona gęsta i biała, przy czym kłują mnie jajniki, i nie wiem czy to na czas płodny... Po prostu jestem przerażona, i sama już nie wiem co jest, czy po prostu sama sobie coś wbijam do głowy,.. Czy lekarz mógł mieć racje? A ja ześwirowałam, ?? Pomocy!

Witam, temat był rozwinięty daaawno temu,ale może ktoś mi coś jeszcze doradzi. Co może oznaczać fakt jeżeli po stosunku do końca (kilku razowym) na drugi dzień dostało się normalnie miesiączkę jak co miesiąc, po trzech dniach tak jakby znikła na 12 h, po czym się pojawiła w mniejszych ilościach...? Dodam,że nigdy takiej sytuacji nie było,a każda trwała min.6dni. Niby w czasie stosunków według kalendarzyka były to dni nie płodne... Jednak zastanawiam się czy może to być ciąża... prosiłabym o szczerą radę. Jeżeli możliwa jest ciąża dobrze jest wiedzieć jak najwcześniej;)

Gość milena84
Witam. Myślę, że nie powinnaś się martwić. Przed miesiączką są dni niepłodne. Ja kiedyś też tak miałam. Zawsze moja miesiączka była bardzo obfita a w tamtym cyklu nie w dodatku trwała tylko 2 dni jeden dzień przerwy i następne dwa dni plamiłam. I również kochałam się z mężem bez zabezpieczenia do końca. Ale z tą metodą trzeba uważać, bo czasami w cyklu występują dwie owulacje. Ja właśnie tak miałam. Byłam pewna, że dostanę w ciągu 2,3 dni miesiączkę a okazało się, że mam po raz drugi owulację.

Dziękuję bardzo za odpowiedź na moje pytanie;) W ciąży faktycznie nie jestem, choć pocichutku sobie marzę... nie chciałam bym jedynie sytuacji,w której dowiedziała bym się dopiero po wielu tygodniach bo umierała bym ze strachu,że jak nie wiedziałam to robiłam to czy tamto. Pozdrawiam;)

Gość Kalisi
Hej Dziewczynki, współżyłam z moim mężem w dni płodne, stosunek przerywany, zazwyczaj mój okres trwał 6 dni, a ten dzisiejszy "okres" wygląda na to że trzy. dziś jest trzeci dzień i to dziś cały dzień mizernie... prawie w ogóle nie ma krwi. jutro nie będzie na pewno znaku po "krwawieniu". Nie myślę na razie o teście. tyle razy co ja się rozczarowałam. A Wy, jak sądzicie ?

Gość Kalisi
Dzięki za szybką odpowiedź :) na razie się nie nastawiam... neutralnie raczej...

Gość kasiekM
Hej dziewczyny. czytam wasze wypowiedzi i sie zastanawiam... Od 7 miesięcy staramy się z mężem o dzidziusia... mamy już za sobą kilka fałszywych alarmów niestety:( nie chcę się już zawieść ale teraz od ponad dwóch tygodni coś dziwnego się ze mną dzieje.. Przed okresem było mi niedobrze, bolaly mnie piersi itp. juz myślalam że może tym razem... okres sie spoznil 9 dni ale dostalam:( jednak nadal mam mdłości piersi moze juz nie bolą ale sa wrazliwe na dotyk itp. mam pytanie... czy mogę byc w ciazy???? nie chce znowu sie zawieść bo z kazdym miesiącem coraz gorzej.....

Gość gość
ja robilam test po poludniu wyszedl negatywny potem rano dostalam okres ale zeby miec pewnosc zrobilam z porannego moczu i po 5 min byla jedna kreska po 7 godzinach kiedy mialam go juz wyzucic spojzalam na chwile i cos bylo na tej 2 kresce srodek byl bialy ale 1 krawedz bardzo leciutko widoczna co to oznacza ?

Gość Ilor
Do gość: Ja też już kiedyś tak miałam. Zrobiłam test ciążowy, wynik - negatywny. Po kilku godzinach pojawiła się druga kreska, jednak nie byłam w ciąży niestety :/

Gość Ilor
Moja koleżanka jest obecnie w ciąży. Miała 3 - dniowe plamienia w terminie miesiączki i dlatego nie podejrzewała, że jest w ciąży. Jej lekarz nazwał to "miesiączką fałszywą". Obecnie jest w 5 miesiącu i z dzidzią wszystko ok, więc plamienia lub "fałszywa miesiączka" są jak najbardziej możliwe.

Gość gość
Powiem tak że zdarzają sie najlepiej chodzić do ginekologa co jakiś czas i sprawdzać czy jest wszystko OK. jeżeli uprawiasz seks bez zabezpieczeń i miałaś wpadke jakąś to test lub ginekolog. Ja sie dowiedziałam że jestem w ciąży w 3 miesiacu , nie miałam objawów alkohol napiłam sie i nic 0 reakcji palenie 0 reakcji troche z okresem miałam problem bo był w kratke i bardziej to było plamienie . Polecam wizyty u ginekologa a jak nie to uprawiać seks z głowa :) Pozdrawiam

Gość Madzialena899
Witam Was babeczki :) mam takie pytanie. W maju odstawiłam już tabletki, które brałam 4,5lat. Stosunek był 1lipca - później miesiączke dostałam 6 lipca. Kolejna miesiączka pojawiła się z 2tygodniowym opóźnieniem (18sierpnia). Czy mogę być w ciązy? testów już zrobilam z 10 chyba i wszystkie negatywne. Ciągle chodze siku i brzuch mam tak dziwnie nadęty. Proszę o pomoc

Gość laleczka89
hej ! dziewczyny :) czytam wasze wypowiedzi wiec powiem wam ze ja jestem również przykładem ze miesiączka jest normalna w pierwszym trymestrze ciąży :) ja miałam tak ze w dnu spodziewanej miesiączki dostalam okres wiec wydaje się ze jest wszystko okey , wiec chdzilam normalnie do pracy i zbliżył sie termin miesiączki następnej a tu lipka nie ma , miałam cykle co 28 dni :) wiec poczekalam do 31 dnia cyklu i zrobilam test 2 krechy pozytywny zapisalam sie do lekarza i okazało sie ze jestem w 6 tygodniu ciąży wiec miesiączka która była przedtem to bylo zagnieżdżenie sie jajeczka wiec bylo normalne krwawienie wiec mozna sie pomylic jak najbardziej ze nie jest sie w ciazy bo okres jest a wychodzi inaczej :)

Gość Kasiak72
Ja miałam plamienia w 34 dniu jak już byłam w ciąży poszłam odrazu do gina i on powiedział że to normalne i tak czasem jest. Powiedział że taka brązowa krew jest OK, ale jakby się pojawiła jasna czerwona to może znaczyć że poronienie się zaczeło! Dzisiaj mój syn ma 4 lata! Moja przyjacółka krwawiła przez całe 3 ciąże i ma troje zdrowych dzieci! Każda kobieta jest inna! A do wszystkich pytających zróbcie sobie test z krwi w najbliższym laboratorium, nie kosztuje dużo, a zaoszczędzicie sobie nerwów!

Gość gość
hej:) szukam porady bo niewiem co jest grane z moim organizmem... mianowicie 7listopada mialam czyszczona macice ciaza obumarla. miesiaczki dostalam 19 grudnia i od 25 do 4 stycznia kochalismy sie bo bardzo chce miec dziecko. i powinnam dostac miesiaczke tydzien tem 16.01. a dostalam dzisiaj 23.01czy jest mozliwosc ze po prostu mi sie miesiaczka spozniala czy jednak sie udao i bedziemy rodzicami? prosze pomozcieprzed tamta ciaza mialalam regularnie co 29 dni miesiaczke... co radzicie?

Gość novajestem
Witajcie :) nie chce wam głupio głowy zawracać moim problemem, ale nie daje mi spokoju jedno, jeśli moge :) w styczniu @ dostałam 5 dni wcześniej (no dobra niby normalne) ale w lutym już dostałam normalnie (cykle ogólnie mam regularne) tyle że dzień przed tą miesiączką miałam mdłości ale w dzień miesiączki już czułam sie słaba, zawroty i ból głowy, już planowałam test kupić ale jednak @ przyszła tyle że no niestety już nie była normalna mimo tego że trwała 6 dni, strasznie słaba była, jasnoróżowa i tylko przez 1 dzień była ona taka dość średnia, w następnych dniach tak jakby dziennie mi sie ona kończyła a tu na drugi dzień brzdęk... jednak dalej coś sie pojawiło ale już jakby plamienia. "miesiączka" sie skończyła a do mnie mdłości powróciły, i lekkie pobolewanie brzucha, dalej zawroty głowy, zmiany nastroju(płaczliwa strasznie sie zrobiłam), senność, ból głowy, plecy bolą jak nigdy, 2 dni po @ zrobiłam test bo jakoś mi sie to nie podoba i negatywny. teraz jestem tydzień po tej "miesiączce" i takie objawy, brzuch troche wygląda na ciąże ale jak już pisałyście na to nie ma co patrzeć :) teraz nie wiem czy to normalne czy jednak do lekarza sie zgłosić. myśle że coś doradzicie :)) z góry dziękuje.

Gość przyszła matka26
Ja jestem we wczesnej ciąży i również mam plamienia ale to nie jest tzw zwyczajny okres tylko inny dla pewności zrobiłam dwa testy ciążowe oraz wyniki krwi Beta i wszystko mam w kierunku ciąży a z kolei mój lekarz stwierdził że przecież są kobiety u których występuje normalna choć trochę inna miesiączka nawet do czwartego miesiąca. U mnie w rodzinie tu\o chyba genetyczne ciotka miała do 5 miesiąca normalny okres a ciąża była:) Więc to jest głupi stereotyp że będąc w ciąży nie ma okresu:) Pozdrawiam

Gość gość
moze sie tak zdarzyć,że wlasnie sie ma plamienia w ciąży, ale to najlepiej udać sie do ginekologa i z nim skonsultować co i jak :) Nie ma się co obawiac, dopoki sie nie sprawdzi. Jak coś mogę podać naimar na dobry gabinet: http://gabinetginekologicznybialystok.pl/

Gość Jordon
Can I take your number?

Gość Lewis
Incorrect PIN duphaston zamiennik bez recepty In addition to Riverstone, which is committing £50m, the float is being backed by a series of cornerstone investors. Some £550m of commitments are already in place, with a further £950m to be raised. minoxidil 2 acheter en ligne What i do know, is that the recipe for life, is a few elementary gasses, and the proper temperature, (literally the limits of life, on this planet, pole to pole). Life is, without a doubt, so prevalent throughout the universe, that the need to cling to the idea of extraterrestrial inception, is as absurd as your unnecessarily contentious example.