Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość mam dobrą pamięć

Jakie ciasto mozna upiec i dać w prezencie babci i dziadkowi?

Polecane posty

Gość mam dobrą pamięć

Mają około 80 lat.

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
Gość każdeeeeeee

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
Gość dassda
Moim zdaniem każde które upieczesz będzie dla nich wspaniałym prezentem. Liczy się gest i zaangażowanie :)

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
Gość ooo raanyyy
Kup ciasto"Krowka" z Delecty w kartonie--szybko sie robi, jest pyszne, miekkie i wcale nie czuc,ze z polproduktow. Moja babcia za nim przepada

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
Gość mam dobrą pamięć
no właśnie oni nie lubią słodkich ciast typu: sernik czy jakieś z kremem. Tylko drożdżowe małosłodkie.

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
Gość ooo raanyyy
To narob rogalikow z dzemem

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
Gość mam dobrą pamięć
ale rogaliki mają skórę twardawą a dziadek nie ma zębów :O

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
Gość ooo raanyyy
Rogaliki drozdzowe? miekkuskie sa. Chcesz przepis? tez szybki. Marudo ;)

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
Gość mam dobrą pamięć
Daj :)

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
Gość mam dobrą pamięć
ale ja i tak jutro dopiero idę, więc taki szybki nie musi być :O

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
Gość ooo raanyyy
ROGALIKI 4szkl.mąki 1jajo 5dkg drożdzy 1 śmietana 18% 200ml cukier waniliowy 1 margaryna 250g twarda marmolada/dzem jajo+cukier do glazury Drożdze,smietanę i cukier rozetrzec. Wlac roztopioną letnią margarynę.Wymieszac.Dodac jajo i stopniowo makę--wyrabiac do gladkiej masy.Wstawic do lodowki na 1h.Walkować na niezbyt gruby placek, wyciąc koło(ja odciskam wielką miską). Podzielic je na 8 części--wyjdą zgrabne trojkąty--nakladac na kazdy dzem, zawijac rogaliki, maczac gorę w jaju i cukrze,piec ok.0,5 h /180st.C Wychodzą lekko slodkie. Jak ktoś lubi bardziej--dodac trochę cukru do ciasta.

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
Gość mam dobrą pamięć
Dzięki :). Upiekę jutro i ciepłe zaniosę.

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
Gość ooo raanyyy
Smacznego:) będą zadowoleni

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
Gość mam dobrą pamięć
ale to wyjdzie 8 takich dużych? :O

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
Gość ooo raanyyy
z jednego placka:) z calej porcji powinno Ci wyjsc ok. 2 blach piekarnikowych.

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
Gość mam dobra pamięć
A nic się z ciastem nie stanie jeśli je dziś wyrobię , wstawię do jutra do lodówki i jutro upiekę?

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
Gość jacobs
Gdybym byla babcią i mojej wnuczce chcialoby sie upiec dla mnie ciasto bylabym przeszczesliwa.Moje corki maja 1 babcie i nie chcialo sie im poswiecic troche czasu zeby pojechac do babci z zyczeniami,tylko zadzwonily-jest mi wstyd za nie

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
Gość mam dobrą pamięć
Upiekłam te rogaliki i wyszły fantastyczne. Do połowy dałam powidła, a do połowy po tabliczce czekolady, która się pysznie roztopiła. Nie dodawałam śmietany tylko szklankę mleka. Dzięki za przepis "ooo raanyy" - o ile jeszcze tu kiedyś zajrzysz :)

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach

×