Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

narzeczona-francuza

slub cywilny w Polsce a koscielny we Francji

Polecane posty

czy ktos tak planuje slub, wydaje mi sie ze wiekszosc w zwiazku z obcokrajowcem bierze slub cywilny albo w jego kraju, w kraju zamieszkania (np. jak mieszkaja za granica) albo w Polsce, a koscielny zwykle w Polsce, u nas jest tak ze on ma duza rodzine i jakos lepiej nam to wyglada zeby zrobic duze wesele po koscielnym w tej Francji, poza tym planujemy zeby ten cywilny w grudniu 2010, a koscielny dopiero w sierpniu/ wrzesniu 2011, czy ktos tak robi, z przerwa miedzy slubami? czy tak sie da w ogole, bo te zaswiadzczenia z USC to chyba sa wazne 3 miesiace, czy ktos wie jak to jest? pomocy!

Gość wrona_czarna
a czemu te wykrzykniki i skad ten rozpaczliwy ton ... masz jeszcze do jednego slubu 2 lata do drugiego 3 .. zdazysz sie dowiedziec :P

Gość Ankkaa
Mnie sie wydaje ze zaswaidczenie z usc jest wazne bezterminowo. Mysle, ze nalezy zapytac w kosciele gdzie chcecie wziac slub czy bedzie potrzebne zaswiadzenie z usc? Generalnie chyba od tego powinniscie zaczac. ..::::🌻 www.stasieczek.com 🌻::::..

Gość przynajmniej w polskim
prawie, nie wolno brać slubu kościelnego jeśli nie ma się cywilnego i w kościele wymagają aktu małżeństwa z USC lub zaświadczenia o braku przeciwskazań do zawarcia slubu w przypadku konkordatu.

Gość gość
Wiem, ze juz troche czasu minelo, ale ciekawi mnie jak to Wam wyszlo. Planuje wlasnie tak zrobic, ale wszystko nie jest jeszcze do konca zorganizowane. Dzieki. Ania

Gość MET BUD Konstrukcje Stalowe
Propozycja idealna na piękny ślub w plenerze! Zachęcamy do zapoznania się z nasza ofertą. MET-BUD Konstrukcje Stalowe jest młodą, prężnie rozwijającą się firmą z siedzibą w Siedlcach. Dysponujemy własną halą produkcyjną wyposażoną w najwyższej klasy maszyny i sprzęt do obróbki metali. Nasz zespół to wykwalifikowani i doświadczeni specjaliści, którzy elastycznie podchodzą do każdego Klienta. Dzięki temu jesteśmy w stanie sprostać każdym wymaganiom w zakresie wykonania hal namiotowych, konstrukcji stalowych i magazynów. Stale wprowadzamy nowe technologie i nowinki rynkowe, co przekłada się na wysoką jakość naszych produktów i usług. Zakres naszej działalności obejmuje: konstrukcje halowe, sprzedaż hal namiotowych, wynajem hal namiotowych, wynajem podnośników koszowych. Obsługujemy Klientów z całej Polski oraz Unii Europejskiej. Idealne do wynajęcia na piękny ślub w plenerze!

Gość gość
Artykuł dotyczący ślubu cywilnego i kościelnego widziałam ostatnio na http://www.gdziewesele.pl/ :) Zerknijcie sobie może komuś pomoże w przygotowaniach do takiego ślubu :)