Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość CIEKAWSKA MAMUSIA.

CO I ILE JEDZA WASZE 7 MC NIEMOWLETA ?

Polecane posty

Gość CIEKAWSKA MAMUSIA.

CZESC MAM 7 MC CORCIE moja corcia je 4 razy mleko bebiko 2R ( ono jest zageszczone kleikiem ryzowym ) około 180 ml ( nie zawsze zje do konca porcje ) obiadek okolo 200 ml ( sama gotuje ) i deserek ze słoiczka ( jakies owoce ) . a co jedza wasze dzieciaczki . za odpowiedzi z gory dziekuje i pozdrawiam

Gość CIEKAWSKA MAMUSIA.
?

Gość CIEKAWSKA MAMUSIA.
zadna mamusia nie wypowie sie?

Gość gabiiiiiiiii
hej, moje jedza rano kisiel albo sloiczek albo kaszke z owocami po ok 100ml, potem zupke sama gotuje ostatni- tez okolo 200 ml, pozniej 210 ml mleko z kaszka owocowa, na wieczor 210 ml mleka z kleikiem albo kaszka kukurydziana i czasami dopijaja z cycka albo po 150 ml w nocy. a pomiedzy herbatki, bobofruty, czasami owoc po poludniu, ciastko.

Gość pinia1981
moje dziecko rano ok 7 180 ml kaszki, potem jakis owoc-jablko z bananem, jablko z gruszka ok. 10.30. 180 bebiko (z trzeme miarkami kaszki do smaku. bo samego nie chce pić) potem jakies chrupki lub biszkopt Ok 13 obiad (zupa warzywna na udku z kurczaka ok. 250 g) ok 17 kaszka 180 ml wieczorem, po kapieli ok 20 budyn do picia ok 200-260 ml

Gość gabiiiiii
a jak robisz ten budyn? normalny "z paczki"?

Gość pinia1981
biore 300 ml mleka, czesc zagotowuje, a do reszty sypie dwie lyzeczki budyniu i lyzeczke cukru i mieszam. do gotujacego mleka wlewam to pozostale z budyniem i czekam az sie zagotuje

Gość gabiii
dziekuje, sama lubie budyn to dzieci pewnei tez polubia. a dajecie juz produkty z glutenem? ja probowalam w 5 i 6 msc, ale na ogol konczy sie to zatwardzeniem i czerwonymi policzkami. i co sprobuje to pozniej znowu przestaje.

Moja mała ma 8 miesięcy i je w ciągu dnia: -rano 150-180 ml kaszki zbożowej do picia (Mleczna owsianka lub Pyszne śniadanko) -owoce (jabłko, banan gruszka-starte lub zmiksowane na mus), -150-180 ml Bebiko z dodatkiem kaszki do smaku, -obiadek (zupka wielowarzywna z kurczakiem) 200-250 g, -150-180 kaszki na wodę lub jogort do picia (mleczny lub od czasu do czasu truskawkowy) albo serek homogenizowany-waniliowy, -przed snem kaszka wielozbożowa( Bobovita Smaczny Sen) 200-240ml lub budyń do picia, a jak wyjdzie za gęsty, to zjada z łyżeczki-też ponad 200 ml. Do tego pije w ciągu dnia 100-200 ml soku , zje kilka chrupek, czasem biszkopt albo herbatnik (rozmoczony w mleku lub herbacie).

Zaparcia się pojawiają, gdy się wprowadza do diety dziecka jakiś nowy produkt, jeśłi daje się za dużo kaszek lub marchewki. Moja mała bardzo lubi kaszki i soki marchwiowo-owocowe, ale na razie jej ograniczam, bo ostatnio nie mogła kupki zrobić.

Gość taka jjjednaaa mama
mój maluch ma 7 miesięcy i jest strasznym alergikiem więc powoli wprowadzam produkty ale i tak jest wysypany - zwłaszcza policzki. zjada mleko 180 ml Nutramigen 5 razy dziennie, w międzyczasie ziemniaka, deser -jabłko , banan, raz dziennie zagęszczam kaszka bezmleczna np. gruszkową mleczko wsio.

Gość u nas to wyglada tak
9 - kaszka nagęsto 11- mleko 120 ml 14- zupka- mały słoiczek 17 120-150 ml mleka 19:30 240 ml mleka 3-4 nad ranem 180 ml mleka, W ciągu dnia zje jeszcze jakiś biszkopcik lub chrupki i owoce. Tylko porblem mamy z piciem bo mały nie chce ani wody ani soków ani herbatek.