Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość plomba25

mam bielsza plombę od zęba ratunku!!

Polecane posty

Gość plomba25

robilam dzisiaj dwójkę i kolejna plombę dentysta zrobil mi duzo bielszą niż ząb, ubytek byl duzy i fatalnie to wygląda. Jak dal ciemniejszą, wyglądało beznadziejnie. czy to kiedys sie zrrówna? moze jest jakis sposob zeby zęby zrobily sie bielsze albo ta plomba ciemniejsza? lekarz powiedzial ze sa trzy kolory i tylko ten pasuje, bo lepszy bielszy niz ciemniejszy. Ale wygląda to strszanie:-(, pomocy!!

Gość dekolttttttttttttttttttttttttt
to słaby dentysta:O

Ale ta pląba niedługo wabierze koloru zębów..tez tak miałam :) nie martw sie

Gość dens
byłaś na NFZ?,bo jeśli tak,to rzeczywiście są tylko 3 kolory w tych plombach

Gość plomba25
to podobno najlepszy dentysta w miescie, zajmuje sie tez troskliwie i w ogole. Myslisz z enabierze wlasciwego koloru? jak dlugo to potrwa bo poprzednia jest 1,5 miesiaca i na razie nic sie nie zmienilo

Gość plomba25
wlasnie prywatnie, jak bylam na kase to ladna mialam od razu w kolorze zeba, zaczynam sie martwic:-(

Gość dens
No to jak prywatnie,to coś nie gra,bo w kompozytach światłoutwardzalnych wybór jest bardzo duży,a jak duże zniszczenie zęba,to się pokrywa całą przednią część zęba i nie ma widocznej granicy.

Gość plomba25
zawsze mam jakies naswietlanie-utwardzanie na koniec, wiec nie wiem, o co kama, moze rzeczywiscie sie to zrowna?

Ja byłam w NFZ... i na poczatku tez plaba była duzo bielsza od zeba.. Ale po jakis dwóch tygodniach nabrała koloru zęba..

Gość plomba25
musze poczekac, poprzednia nie nabrala dlatego tusie obawiam, bo caly przód będe miiala a takich ciapkach!! ;-(

Gość dens
wypełnienia światłoutwardzalne nie zmieniają kolorów...te na NFZ niestety zawsze ciemnieją z czasem

Gość plomba25
kupilam colgate mają byc bielsze po 14 dniach, zobaczymy.. ale zle mi z tym:-(

Gość dens
skutecznie wybielić można tylko profesjonalnym zabiegiem,pasty itp. to pic na wodę niestety,ale myć nie zaszkodzi.

Gość plomba25
a jakby je wypiaskowal? bo wybielanie to chyba duzy koszt?

Gość dens
piaskowanie usuwa osad,ale nie wybiela szkliwa

Ale moim zdaniem chyba narazie wystarczy ta pasta wybielająca... Napewno niewiadomo jakich efektów nie będzie,ale kto wie? Może akurat cos sie polepszy?

Gość dens
a ta dwójka jest żywa czy po leczeniu kanałowym?

Gość plomba25
żywa

Gość dens
to osobiscie pokryłabym całą powierzchnię zęba i byłaby w jednym kolorze,bez łatek

Gość plomba25
wtedy caly zab bylby kilka odcieni jasniejszy.. juz sama nie wiem, licze na to,ze sciemnieje tylko co z reszta, na Boga, bede w ciapki!! ;-(

Gość dens
ząb pokryć,ale ciemniejszym odcieniem...

Gość plomba25
hm troche tego nie rozumiem, dentysta mowil cos o AD1 iAD2, dal AD2 to byl potwornie ciemny, AD1, to jasny, jak mi pokryje ciemnym to bedzie koszmar wiekszy od tego. A nie mozna wymieszac dwoch odcieni?

Gość dens
no tych kolorków,to jest do wyboru ciut więcej i kolor dobiera się do koloru zęba pacjenta(często wykorzystuje się kilka odcieni przy jednym zębie),no ale napisałaś ,że on ma tylko 3......to ja już nie wiem,chyba ma trochę mało......

Gość plomba25
kurde to dziwne to to jeden z najbardziej wzietych dentystów i dlatego tez do niego poszlam, teraz to ja juz nie wiem, co mam robic

Gość plomba25
dentysta powiedzial,ze ciut sie dostosuje ta plomba do zęba z biegiem czasu i naprawde zaden inny kolor nie podejdzie, dziwne, no ale zobaczymy z czasem. tymczasem colgate sie spisuje, zabki ladniejsze są

Gość karinkaaa
naprawde nikt mi nie odpisze:(

Gość plomba25
tak, z takiej odleglosci juz u mnie widac, to nie jestem sama, co Ci dentysta powiedzial?

Gość muciu puciu
pracuje jako asystentka stomatologa i nie mozliwe, zeby mial tylko 3 dostepne kolory, tzn prywatnie jesli przyjmuje, to niemozliwe. Chociaz zalezy jakiego rodz plomb uzywa. Z charismy np badz gradii jest kilka odcieni, wtedy mozna be zproblemu wybrac odp. Co do do tego czy sciemnieje..hmmm nie sciemniej ci na tye zeby od razu wpasowala sie do koloryty pozostaluch zebow, moze sie jedynie kolor lekko nasycic, ale jesli jest za jasna, to sama nie sciemnieje. Proponuje pojsc jeszcze raz i poprosic o przyciemnienie jej poprzez nalozenie cienkiej warstwy innego koloru :)

Gość muciu puciu
dziewczyny gdzie wy do tego dentysty chodzicie??