Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość Pała

Trwała ondulacja włosów na krótki włosach.

Polecane posty

Gość Pała

Siemanizacja wszystkim. Mam krótkie włosy i chciałabym zrobić sobie trwałą ondulację przy użyciu średniej wielkości wałków. Czy, któraś z Was poddawała się temu zabiegowi? Swoje włosy codziennie układam przez 15-20 minut, nakładam na nie przerażająco dużą ilość lakieru i innych specyfików do układania włosów i mam nadzieję, a wręcz jestem tego pewna, że trwała ondulacja pozwoli mi tego uniknąć i po każdym umyciu oraz wysuszeniu włosów pozostanie mi tylko delikatne utrwalenie fryzury. Chciałabym wiedzieć jak często można wykonywać trwałą i jak ługo będę mogła nacieszyć się jej efektem, ponieważ często obcinam włosy (co 3-4 tygodnie), a co za tym idzie moje odrastające włosy już nie będą kręcone. Z góry dzięki za pomoc! ;)

Gość ja robię trwałą na długich
a więc ich nie obcinam itd. Powiem tyle. Bardzo niszczy włosy. Jak nie będziesz używać profesjonalnych kosmetyków szybko zrobi ci się puch, a więc będziesz musiała nad nimi pracować i inwestować w nie tak czy inaczej. Mówiąc profesjonalne kosmetyki mam na myśli te z salonu, żadne z drogerii nie pomogą. Jeżeli będziesz o nie dbać, to będą ładne. Mogą na początku bardzo wypadać, ale stan mija po miesiącu. Trwałą powinno się wykonywać raz na kilka miesięcy, najlepiej co pół roku. Albo jeszcze rzadziej jeżeli to możliwe.

Gość Pała
Dzięki. A jeżeli robiłabym trwałą raz na pół roku obcinając przy tym włosy, to możliwa jest ondulacja tylko na odrastających włosach?

Gość lateksowe legginsy
Nie da się tak