Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość mkk

czy jak wasze dzieic miały zapalenie dróg moczowych, to potem wracało im to ?

Polecane posty

Gość mkk
zastanawiam się bo najpierw mała miała zapalenie dróg moczowcyh, potem zapalenie oskrzeli,,była u kontroli przedwczoraj i niby było juz wszystko oki...a teraz ma gorączkę 37 i niby ząb jej idzie..ale nie wiem czy to znowu nie zapalenie moczowe...

Gość ewele342
zalezy co jest przyczyną.moja córka ma 13 mies. od 6 mies. prawie zawsze ma bakterie w moczu, czasem prawie nie ma obj. a czasem gorączka, wysypka na pupie. ale ona miała zbyt wąską cewkę moczową i przeszła 2 razy poszerzanie, prawie jest już dobrze.

Gość ewele342
zrób zwykłe badanie ogólne moczu,na to skierowania nie potrzeba, wystarczy zapłacic 5,50.

Gość mkk
tylko nie wiem skoro wziela antybiotyk 3 dniowy, który niby działa przez 7 dni do jutra,,to jak zrobię mocz to złe wyniki nie wyjda?

Gość ewele342
no mogą wyjśc zafałszowane,dlatego z badaniem może poczekaj. może to faktycznie ząb albo choroba wraca-moja córa miała zap. krtani i było dobrze a za 2 dni znów chora i zakatarzona.

Gość mkk
moja ma lekki katarek, ale sporadycznie no czasem odkasznie, ale dopiero co zapelenie oskrzeli jej sie skonczylo a lekarka powiedzila ze oki jest przedwczoraj z nia...

Gość emmmmmm
moj synek urodzil sie z wrodzona infekcja drog moczowych. ma juz roczek i nie wrocilo :) ale co jakis czas sprawdzamy sami tzn robimy posiew moczu. odczekaj ze 3-4 dni i zrob od razu posiew bez ogolnego badania moczu

Gość mkk
oki, tak zrobie, chyba ze temparatura jej wzrosnie to wtedy cos zaczne dziłac...

Gość mrrrrrhmmmm
I ty mamą jesteś? smutne :( wogóle szkoda mi dziecka skoro jak jej coś jest to ty najpierw na forum a potem o lekarzu czy badaniach myślisz. okropne. brak empatii dla dziecka ze strony własnej matki.

Gość mkk
wcale tak nie myslę...byłam u lekarza przedwczoraj i powiedizała, że jets oki, to nie będe dzis lecieć bo ma 37 gorączki...a badań moczu nie powinno się robic chyba, skoro antybiotyk brała...

Gość mrrrrrhmmmm
dobre sobie :D

moja corka jak miala 2 miesiace miala zakazenie drog moczowych bylysmy przez 2 tygodnie w szpitalu i dali mi skierowanie na cystografie mikcyjna i wyszlo ze corka ma refluks tzn ze mocz jej sie cofa do nerek i to jest przyczyna zakazenia co prawda corka ma juz 1,5 roku i tylko 2 razy miala zakazenie a w jakim twoja corka jest wieku??

Gość mkk
moja ma prawie 2 latka i dopiero raz miała zakażenie dróg moczowych w grudniu...

Gość mkk
oki, dzięki za pocieszenie...

infekcja ukladu moczowego ma tendencje do nawrotow, zwlaszcza u chlopcow. MOj synek przechodzil przez to jak mial dwa miesiace. Na szczescie nie chorowal ponownie. Bardzo dobrze na uklad moczowy dziala zurawina. Moj synek bardzo chetnie pije soczki , je kisielki i mam nadzieje, ze ponownie nie zachoruje. Szczerze polecam zurawine :)

Gość emmmmmmm
mi lekarze zalecali tez 10 kropli witaminy c bo to zakwasza mocz

Gość mkk
a czy sok z zurawiny moga pic 2 latki?

Gość hybcia
Moja córka ma prawie 2 latka i od 1 m-ca ma powtarzające się zapal.dróg moczowych byliśmy na badaniu usg wszystko ok , posiew robiony był ze 4 razy i żadnych bakterii nie wykryto. W zeszłym tygodniu miała aż 120 leukocytów i lekarz zalecił 2 razy pół tabl.furalginy i 2 razy po łyżeczce rutowit c na zakwaszenie.