Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość załamanacorobicsamajuzniewiem

WYDZIELINA Z ODBYTU ?

Polecane posty

MAM PROBLEM :((( niedawno przy oddawaniu stolca bolało mnie strasznie i na papierze mialam odrobine krwi .. PRZESZŁO.. wczoraj chcialam sobie zobaczyc czy mam jakiegos góza bo wyczytalam cos ze mozna wyczuc . i Nagle miedzy palce owineło mi sie ja nawet nie potrafie tego wytłumaczyc jak by ser czy cos i to duze i to kolo odytu normalnie zaczelam płakac dodam ze dbam o higiena rano wieczorem zawsze sie tam podmyje ni ewiem co jest pomocy :(

Gość albo masz wyciek limfy
albo plesn cie zaatakowala :o

Gość Sage
Do proktologa, natychmiast!

matko boska jeszcze chyba jakiegos guza wyczulam przy odbycie sama juz nie wiem zaraz zwariujej piszcie co to moze byc :(

????????????????

Gość hemoroidy
guzki, krew przy oddawaniu stolca to hemoroidy, typowe objawy. A wydzielina ??? może to poprostu gęsty śluz, ktorego przy zdrowych jelitach być nie powinno. Tak czy inaczej udaj sie do lekarza po skierowanie do proktologa.

Gość krew i śluz nawet dużo
może występować też przy zespole jelita drażliwego. Ale tu nie da się postawić diagnozy - idź do lekarza rodzinnego, najwyżej wystawi ci skierowanie do specjalisty czy na badania

ten guzek jest przed odbytem bóle przy oddawaniu stolca sie skonczyly i krew sie juz nie pojawia 2 dni mialam tak jakie krempujace jest dla mnie isc do lekarza :(

dodam ze jednak nie mam wydzieliny z odbytu tylko jak sie wycieram to normalnie takie biale no jak by ser nie wiem jak to okreslic a moze to z pochwy niewiem sama

Gość hemoroidy
są wewnętrzne i zewnętrzne, ty masz pewnie te drugie

czy to sie da leczyc nie operacyjnie ? np jakies masci czy cos :(

Gość ojejejej...
Proctoglyvenol na stany zaplalne hemoroidów. Chyba nie jest tani, ale mnie kiedyś bardzo pomógł. Taki z długim dziobem do aplikowania do wewnąrz, można też smarować na zewnątrz. Staraj się nie doprowadzać do zaparć. Nie pić za duzo alkoholu, zbyt dużo kawy też ;) Wprować do diety warzywa w róznej postaci, ogranicz mięso. Będzie dobrze :)

pierw chyba powinnam sie dokladnie dowiedziec czy to jest to prawda ? do swojego mam isc lekarza ?

Gość ożeszszek
Takie badania robi proktolog. Nie jestem jednak pewna , czy jest potrzebne do niego skierowanie od rodzinnego. Idź więc do swojego lekarza i on Cię pokieruje dalej. Nie martw się. Hemoroidy, to guzki krwawnicze, Często, przy zaparciach zwłaszcza , bolą i krwawią. W jelitach znajduje się śluz, ale nie jest on biały, lecz żółtawy. Być moze maszjakiś stan okołozapalny, stąd krwawienia i wydobywanie się śluzu.