Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Aniol ciemnosci...

Czy depiluje ktoras wąsik woskiem? Opinie

Polecane posty

mam niewielki meszek pod noskiem...Ogolnie mi to nie przeszkadza, ale jak mam jakies wieksze wyjscie i robie makijaz to ten meszek straszanie od podkladu ciemnieje...Chcialabym go usunac woskiem...Ale mam w zwiazku z tym pytanie...Czy czesto trzeba pozniej powtarzac depilacje..? i czy wloski sa naprawde slabsze? A moze sa jakies inne metody?

Gość tez tak mam 1.1.1
chodze regularnie /co miesiac/ do kosmetyczki i ona usuwa go podgrzanym woskiem. kiedy nie stac mnie na taki wypad sama kupuje sobie wosk w plastrach i robie to tak samo. czasami korzystam z zelu do depilacji ale wtedy musze powtarzac co pol miesiaca. robie tak od wielu lat i nie jestem uczulona na zeden kosmetyk.

Kup plastry z woskiem do twarzy (rozgrzej wosk o kubek np z gorącą herbatą) Spokojnie zrobisz to w domu, niektóre kobiety maja wtedy bardzo podrazniona skore i wyskakuja im takie czerwone krostki dlatego nie rob tuz przed jakism wiekszym wyjsciem.

Gość poli-janna
włoski są slabsze pod warunkiem,że kosmetyczka dobrze je depiluje,wyrywa a nie urywa.Robię wąsik i teraz troche żałuję,że zaczęłam...bo niestety jest troszkę ciemniejszy i jest w dodatkowych miejscach(wosk nakładany jest na całą powierzchnię).Na początku usuwałam woskiem co 2 tygodnie,na początku wąsik był po woskowaniu ciemniejszy,teraz po długim czasie jest słabszy i mniejszy.Usuwam raz na miesiąc ale wiem,że są osoby ,które robią to bardzo często bo muszą...Nie jest widoczny ale ja wiem,że jest.Najlepiej usuwać woskiem ciepłym i lejącym(przetestowałam plastry i wosk w rolce to nie to samo)W dniu wyrwania to miejsce jest podrażnione i zaczerwienione ale po posmarowaniu podkładem nic nie widać.Są też preparaty rozjaśniające Sally Hansen ale nie stosowałam i oczywiście laser czyli trwałe usunięce włosków.Niestety jest to kosztowne i trzeba wykonać całą serię zabiegów.

Gość klepka
ja raz zrobiłam sobie wąsik i załuje bo po depolacji na drugi dzien wyskoczyły mi białe hrostki jak syfki masakra potem miałam strupki kolerzanka muwiła ze nie wszystkie kosmetyczki umią to robic i ponoc trzeba miec specjalny wosk do delikatnej cery muwiłam kosmetyczce ze mam wrazliwą cere to ona powiedziała ze to jest bardzo delikatny wosk przystosowany do cery wrazliwej hyba nie był bo to co ja miałam po tym woskowaniu to masakra wiec juz nie robie wąsika

Gość ggegh
ja to robie od dawna, tez balam sie zdecydowac, ale ciesze sie, nie mam zadnych powiklan. najlepiej u kosmetyczki plynnym goracym woskiem, plastry w domu nie dadza tego efektu. ja mam ciemne wloski i bardzo mocne. zabieg powtarzam co miesiac(chocaz teraz jakos mniej mi rosna a miesiac juz minal i narazie potrzeby nie widac) tylko ze ja w miedzyczasie sobie rozjasniam. bo nie moglabym chodzic z takim ciemnym przez miesiac, wiec rozjasniam, czekam az mi sie "zaposci" tak, zeby mozna bylo isc ponownie i jest okej.

Gość poli-janna
ggegh czym rozjaśniasz?

Gość poli-janna
pisałam o nim ale nie stosowałam,naprawdę działa,nie ma skutków ubocznych?

Gość jacobs
klepka-dziewczyno-zrobilas wszystkie mozliwe bledy ortograficzne i nie tlumacz się,ze spieszylas sie.A jak ju,z golisz wąsy to chyba podstawowkę skonczylaś?

Gość ggegh
nie mialam nigdy zadnyhc powiklan. stosuje od ok 6 lat

Gość poli-janna
dzięki ggegh