Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość mhujhgua

Helicobacter pylorii-mam pytanie...

Polecane posty

Gość mhujhgua

odebrałam wynik i mam dodatni- czyli zły, oznacza ze mam te bakterie.Mam pytanie - czy majac to bakterie wypadaja włosy?

Ja tez 2 lata temu robilam sobie takie badanie i tez mam wynik dodatni.Ale mi lekarz powiedzial,ze nalezaloby zrobic jeszcze wyniki czy te bakterie masz caly czas czy po prostu kiedys np.w dziecinstwie sie z nimi zetknelas i masz przeciwciala.A tak wogole to ponoc 80% populacji ludzi ma te bakterie.

Gość ffdaaaaa
Jeśli chodzi o tę bakterię to jak najbardziej ma wpływ na wypadanie włosów. Czytałam o tym w wielu artykułach i uwaga: jej obecność nie musi dawać innych objawów poza wypadaniem, wiele takich przypadków już stwierdzono.

Gość mi sie wydaje
ze to bakterie odpowiedzialneza rozwój wrzodów ;/

Gość hfjgfjfgf
ona powoduje min wrzody zoladka

Gość do carrie1970
ale jakie dodatkowe badania mozna zrobic aby stwierdzic te przeciwciała? bo nie słyszałam o takick badanaiach , oprocz badan z krwi na helicobacter pylorii

Gość sluchajcie a czy ta bakteria
jest wykrywalna z krwi czy z kału? czy moze ona powodowac nadmierna ilosc gazow, naprawde duzą okolo 20 na dobe? czasem nawet wicej.........

Gość helikopterek
Hej ! gdzieś kiedys widziałam taki program,że te bakterie można zwalczyć antybiotykami, a nie jak kiedys twierdzono ze na wrzody cierpią nerwusy,i kazali pić siemie lniane jakieś tataraki i inne paskudztwa , mam wrazenie ze ta bakteria też mnie czasami odwiedza...ale chyba znika przy najbliższej infekcji po antybiotykach...to ciekawe

Gość do carrie1970

Gość Będzie_OK
Witam Ja jestem już po Helico. antybiotyki brałem przez 10 dni dwa antybiotyki i udało się jest ok ... teraz dochodzę do siebie powoli moje pytanie brzmi ile będę dochodził do takiej formy jak przed nabyciem helicobactera ? miesiąc , rok ? nie miałem go długo , gdyż od razu szybko poszedłem do dobrego gastrologa i diagnoza była jedna i leczenie udało się ... nie mam na szczęście żadnych wrzodów na żołądku czy nadżerek ... więc myślę że długo do dobrej formy żołądkowej nie będę dochodził latami ? proszę o pomoc w tej kwestii ile trwało dochodzenie do formy u was jeśli można wiedzieć ... i czy łykanie jeszcze po helicobacterze np Lacidofil lub picie jogurtów czy kefirów przyśpieszy odbudować poprawną florę bakteryjną ?