Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość blablabla numer dwa

Psychologia - jakie przedmioty na maturze? koniecznie historia?

Polecane posty

Gość blablabla numer dwa

gdyby osoby z wieksza wiedza na ten temat mogly sie wypowiedziec?.z gory dzieki za pomoc.

Ja sie wybieram na psychologię, a zdaje ang polski i historię. Zależy od uczelni, czego wymaga.

Gość bla bla bla numer dwa
szukam i szukam jakis konkretow,ale nie moge sie doszukac. oczywiscie interesuja mnie studia dzienne. i szkoly we wroclawiu np Wyzsza Psych. Społecznej. powiedzcie szczerze, ciezko sie dostac, to kierunek dla kujonow,co nie?

Gość Sage
Język polski, do wyboru historia lub biologia, język angielski. Jak ja zdawałam na psychologię to były normalne egzaminy na studia i dochodził jeszcze test z rozumienia tekstu. Zwykle był to artykuł naukowy, także z wynikami ilościowymi i wtedy dochodziło też trochę matematyki. Teraz jak jest tylko matura, to pewnie wystarczą trzy pierwsze przedmioty - polski, historia/biologia, angielski. Inne raczej nie.

jestem tym rocznikiem,ktory pisze obowiazkowo matme. jestem kopletna noga z matmy,boje sie,ze niska ilosc pkt ( ale mam nadzieje wystarczajaca na zdanie) zamknie mi drzwi na kierunki,ktore nawet nie maja nic wspolnego z matma. czy to mozliwe????

prosze wypowiedzcie sie pomozcie siostrze

2010 ... :(

bla bla do tej wyzszej szkoly to sie byle tuman moze dostac byleby tylko zaplacil 600zl za mc,wiem bo kolezanka tam chodzi.a zdawala polski,angielski i biole.

ale mnie interesuja wlasnie dzienne! a nie za pieniadze,zaoczne to zadne wyzwanie. chcem studiowac psychologie stacjonarnie. i chce sie dowiedziec,czy ciezko jest sie dostac,i jakie przedmioty,bo podobno historia konieczna prawie wszedzie( a poytam konkretnie o wroclaw) choc tu twierdza ze bio moze byc,

wlasnie probuje,dla twojej informacji jestem w polowie 2 klasy lic.,mieszkam na zadupiu,i prosze nie dziw sie,ze nie wiem czegos o wroclawskiej szkole. lepiej powiedz gdzie mozna za darmo psychologie studiowac,i czy w ogole mozna(we wro)

jasne,na uniwersytecie wrocławskim na dziennych.to chyba jedyne miejsce gdzie mozna studiowac psychologie za darmno ale glowy nie dam bo nie studuje tego wiec sie nie interesowalam

no i dzieki ! tak wlasnie myslalam. zapewne baardzo ciezko sie dostac,i dostaja sie tlyko kujony,ale dzieki za informacje. jesli wiesz cos jeszcze na temat rekrutacji na ten wlasnie kierunek i w ogole jakies praktyczne info na ten temat,to prosze o podanie. z gory dzieki

no niestety nic nie wiem,bo nikt ze znajomych tam nie studiuje.poziom pewnie jest wysoki to fakt,to dosc oblegany kierunek wiec musisz sie starac jak najlepiej zdac mature.a jak sie nie dostaniesz to ostatecznie platne,na uniwerku chyba jest i tak taniej niz w tej wsps no ale najlpeiej chyba tam zadzwonic i sie dowiedziec