Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość bardzo ciekawa kobieta zforum

ograzm łechtaczkowy szkodzi?

Polecane posty

Mam pytanie, czy orgazm łechtaczkowy wywołuje skurcze macicy i tym samym może zaszkodzić na poczatku ciązy? Jezeli lekarz zabrania stosuku na poczatu ciązy to czy taki orgazm tez może zaszkodzić? Pytałam się gina ale nie umiał mi odpowiedziec;/

zacznijmy od tego, ze nie ma czegos takiego, jak orgazm lechtaczkowy. jest tylko jeden rodzaj orgazmu, ktory powoduje skurcze macicy, natomiast mozna go osiagnac wieloma sposobami, np. poprzez pieszczoty lechtaczki, stad sie wzielo to mylne okreslenie \"orgazmu lechtaczkowego\". orgazm w jakiejkolwiek postaci zawsze powoduje skurcze macicy, wiec jesli lekarz zabronil seksu ze wzgledu na ryzyko skurczy, to orgazmu lechtaczkowego tez powinnas unikac. przykro mi:)

trudno, przeżyje, chciałam się upewnic, dziękuje ;)

Gość D33
Co za pytanie boze osmieszasz sie ha ha ha!

Gość alanya
D33 sam/sama się ośmieszasz :)

Gość D33
Chcialabys... ja takich idiotycznych pytan nie wale.

Gość D33
Wkurzaja mnie takie idiotki jak ty.Ja poruszam tematy powazne a nie idiotyczne kretynko!

Gość D33
Napisz jeszcze kto ci zrobi dobrze debilu!!

słow szkoda;) Pozdrawiam

Gość D33
Mi tez szkoda dlatego pisze o waznych rzeczach a nie bzdetach.

Gość prawie sie z wami zgadzam
A ja myslałam ze orgazm łechtaczkowy nie ma nic wspolnego ze skorczami macicy bo i niby jak?

Gość CIEKAWA ...87
do D33 zamiast obrażać innych spójrz na siebie, dziewczyna miała problem i chciała sie dowiedziec czegos na temat, a Ty wchodzisz tutaj i nie dość że nie możesz udzielić jej odpowiedzic bo nie wiesz nic na ten temat, to jeszcze obrazasz ludzi którzy nic ci nie zrobili a i niby piszesz o poważnych rzeczach a głupotami sie nie zajmujesz(to skoro twierdzisz ze autorka pisze o glupotach to Ty widac tez bo bardzo sie wkreciles/as) wspolczucia dla Ciebie i twoich najblizszych... pozdrawiamy Cie cieplutko

prawie sie z wami zgadzam - a jak wg ciebie wyglada orgazm lechtaczkowy? masz skurcze lechtaczki?;) a przy sutkowym pewnie skurcze sutkow;)zawsze sa to skurcze macicy, zawsze. nie ma skurczy - nie ma orgazmu:)

Orgazm pochwowy i łechtaczkowy Dr Andrzej Depko Czy każda kobieta może przeżywać orgazm pochwowy i łechtaczkowy? Czym one się różnią? Fenomen fizjologiczny, któremu na imię orgazm jest jeden. Różne są tylko drogi jego wywołania. Może się to odbywać poprzez stymulację piersi, łechtaczki, pochwy, płatka lewego ucha. Dla większości kobiet stymulacja łechtaczki jest najprostszą drogą do jego osiągnięcia. Zarówno orgazm łechtaczkowy jak i pochwowy mają tę samą wartość biologiczną dla kobiety. Nie znaleziono żadnej różnicy w reakcjach narządów miednicy na stymulację seksualną, niezależnie od tego, czy była ona wynikiem pobudzenia łechtaczki, pochwy czy innych stref erogennych kobiety. Nie potwierdzono fizjologicznej wyższości orgazmu uzyskiwanego poprzez stymulację pochwy nad orgazmem łechtaczkowym

Gość dama dworu nr 2
ciekawe:)