Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość Przesądna a moze i nie

Przesądy w związku...

Polecane posty

Gość Przesądna a moze i nie

hej, Znacie jakies przesady, przez ktore uważacie, ze moze rozpaść sie związek? Oczywiscie nie trzeba w to wierzyć, ale czy sa tu osoby które np. suszyly kwiaty, ktore otrzymały od swojego męzczyzny i ....związe pozniej sie rozpadł?

Gość oczywiscie ze tak
przesad, ze facet jest monogamiczny

Gość rodzice a imprezy
-No,że nie daje się butów,kapci w prezencie -zegarka ponoć też - ze nie powinno się stać wspólnie na zdijęciu-tylko we dwoje:D hmm a kwiaty dostałam od swojego dość długo stały i się wysuszyły i jakoś nic się nie stało... jak ktoś w coś wierzy to może i zadzialać bo wtedy sam si ę doszukuje problemów

Gość mirakle
bzdury, mój facet dostał ode mnie i buty i zegarek i jesteśmy razem juz 9 lat i ile róż ususzyłam a miłość kwitnie

-nie powinno sie darować butów i papuci - nie powinno się suszyć kwiatów nie jestem przesądna, ale ... butów ani kapci niegdy nie klupię w prezencie i kwiatów nigdy nie suszyłam i nie ususze ;) zegrarek dostałam od mojego ukochanego, o zdjęciach nie wspomne - mam ich z nim we dwoje mnóstwo. I wszystko jets ok. :)

Gość czarna koala
moj narzeczony na zaręczyny dał mojej mamie wiąchę róż. jako iż była zima i biedne kwiatki trochę zaliczyły zmian temperatur (chłodnia-kwiaciarnia-dom-podróż-dom) to i postały dwa dni i zdechły... a on sie biedny zestresowal ze co sobie moja mama pomysli, ze nieszczerze dane itd... moja mama sie obsmiala i powiedziala ze na odczynienie musza sie wódki napic ;) a mój były kupił mi kiedyś buty w prezencie. jak się rozstaliśmy to wypisywał że teraz już wie, że ten przesąd to nie przesąd tylko prawda itd. jakos nie mógł uwierzyć ze to kwestia nie butów, a tego ze mnie puszczał kantem... :)

Gość ...sss...
- nie pozwól nikomu przymierzać pierścionka zaręczynowego a później obrączki ślubnej :-p To przynosi pecha !

i jeszcze mi się przypomniało, że w zaręczynowym pierścionku nie powinno być ciemnego (czarnego lub granatowego) kamienia ani tzw. "łzawego", czyli błękitego lub zielonkawego, bo to ozncza łzy :D osobiście w to nie wierzę, ale takie są przesądy jak mi się jeszcze cos przypomni, to napisze :)

...jak wiazek rozpadnie sie to ludzie winia np. kupno butow badz zegarka...bzdury:P Po prostu trzeba na cos zwalic,nie potrafia co nie ktorzy przyznac sie do bledu jaki popelnili

Gość czarna koala
przymierzac mogą, ale męzatki :) nie wolno dawać pierścionka i obrączki do przymierzania pannom :P

Gość fwerfwef
Czasami zastanawiam się czy przymusowa sterylizacja jednostek o tak niskiej inteligencji jak ci, którzy wierzą w przesądy, nie wpłynęłaby korzystnie na jakość ludzkiej populacji.

Gość kami6
u nas sie to sprawdzilo,a mianowicie kupilismy obraczki przed slubem,moja tesciowa powiedziala ze to niedobrze bo obraczka powinna wchodzic jedna w druga,a nasze byly prawietakie same.Po roku sie rozwiedlismy.Z moim drugim mezem jestem juz 6 lat a moja obraczka wchodzi ideal'nie w jego.co do suszenia kwiatow to tez suszylam pierwszy a za drugim razem bukiet wyrzucilam jak tylko kwiaty zwiedly.Cos w tychj przesadach jest..

Gość klaudynaaa
Tez jakoby jestem zwiazana z tematem ... ahh duzo by gadac... Robilam test osobowosci wg dalay lamy - wyniki sa niezwykle (z trzech tylko pytan) tu : http://tnij.org/testosobowosci

Gość świeżozaręczona
Kurde, super - według przesądów czeka mnie sam miód. Zaręczyłam się w piątek (cierpienie), koleżanka przymierzyła pierścionek - rozpad związku, kamień jest błękitno-zielonkawy - łzy a cały pierścień artystyczny - z tytanu, a tylko złoto i platyna ma być gwarancją stałości. O, i buty w prezencie :D