Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość nickusia

Czy robicie poprawiny?

Polecane posty

Gość nickusia

Poprawiny to spory koszt......przy i tak dyzuch obciazeniach budzetowych zwiazanycmh z weselem..Czy robicie?Czy teraz nadak jest to czesta praktyka?

nas poprawiny nie wyniosly duzo :) a na poprawinach byla polowa gosci. jak dla mnie poprawiny musza byc ;)

my nie robimy poprawin jedynie obiad dla gości z daleka, którzy będą nocować przy sali (15 osób). zjedzą przed podróżą, wypiją kawę i do widzenia :) wszystkie wesela, na których byłam dotychczas składały się z dwóch dni. ale ja na poprawiny na ogół nie chodzę, bo po całonocnej imprezie jestem zmęczona.

Miejsce, w ktorym my chcemy miec nasze wesele w cene ma wliczony obiad drugiego dnia wiec zapewne tak beda wygladac nasze poprawiny :)

Gość purpleday
Nie. Nie wyobrażam sobie by po całonocnej imprezie mieć jeszcze ochotę na poprawiny. Wiem, ze goście często też wcale nie mają na to ochoty a przychodzą tylko ze względu na to, że młodzi zapraszają. Wolę ten czas spędzić ze świeżoupieczonym męzem w łóżku i ewentualnie na wieczór zaprosić znajomych na ciasto i drinka :)

my raczej nei bedziemy robic ale w niedziele pewnei u tesciow sie spotkamy :P po weselu mojego meza brata jeszcze przez caly tydzien pili, nie wyobrazam sobie tego:O

my w zasadzie nie do konca bylismy przekonani ay je robic. chcielismy od razu nast dnia wyleciec w podroz ale tesciu postanowil nie bylo jak mu wyic z glowy:) i w zasadzie teraz nie zaluje. przynajmniej sie wybawimy jak nalezy:)

Gość
my robiliśmy poprawiny bo przy weselu z własnym kucharzem to nie kosztuje tak dużo ale to bardziej było dla gości którzy przyjechali z daleka ja tylko pztrzyłam tak od 18 kiedy bedzie koniec bo taka padnięta byłam!

my tez mielismy kucharke, wiec koszt poprawin byl naprawde maly, a na poprawiny przyszly osoby ktore chcialy, byli goscie ktorzy przyjechali z daleka i nocowali i mlodziez :)

Gość czarna koala
my robimy. też się chcemy napic, a na własnym weselu nie wypada :P

czarna koala - to fakt, na poprawinach wkoncu sie napilam porzadnie za swoje zdrowie hehehe ;)

Gość cokolinka
Nie, nie robimy Nie lubimy tego zwyczaju. Sami nigdy na poprawiny nie chodzimy.

My robimy na 24 osoby w mniejszej sali (ogólnie byłam przeciwna ale jak sobie pomyśl że bliższa rodzina ma się mi na drugi dzień zwalić do domu to wolę zrobić ten obiad w lokalu)

Gość jussa
ja chcialam nie robic ale rodzinka sie oburzyla.Bedzie kilka osób z daleka i myslalam tylko o obiedzie dla nich.Nigdy na nie nie chodzilam,tym bardziej po wlasnym slubie nie bede miala na nie ochoty.Poza tym mamy sesje zdjeciowa nast dnia.I jak to pogodzic? Czy wypada zostawic gosci samych,tzm z naszymi rodzicami i rodzenstwem? Fotograf przyjezdza ok 250km i nie moge zrobic zdjec w innym dniu..

my mielismy poprawiny ale tak samo mielismy wlasna kucharke i obsluge wiec koszt nie wiekszy bo sale mielismy od srody przed do wtorku po weselu...

Gość evvvunia
bez przesady ze poprawiny to taki koszt. rozumiem jak ktos robi male przyjecie to ok na poprawiny musi wydac drugie tyle i to nie ma sensu ale jak ktos robi wesele z pompa na ponad 100 osob to te poprawiny to nie taka trgedia finansowa. przy takich kosztach poprawin nawet sie nie odczuje a po za tym dla mnie wesele bez poprawin to nie wesele!!!!!!!!!

Evunia dla mnie tez ;) jak nie ma poprawin po weselu to jakos dla mnie niespelnione wesele ;)