Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość Iwonkatrn

Chlamydia trachomatis-test

Polecane posty

Gość Iwonkatrn

Witam! Miałam badanie cytologiczne,w czasie którego miałam drożdżycę!Tzn poszłam do lekarza z drożdżycą i zrobił mi przy okazji cytologię.Z wyniku wyszło podejrzenie zarażenia jakimiś bakteriami m.in. chlamydią trachomatis.Lekarz powiedział,że trzeba najpierw zrobić test na obecność chlamydii,ale prywatnie u niego,bo to są jego prywatne testy (wynik ma być po pół godz.).Ma być pobrany wymaz ze ścianki macicy i z samej macicy!I mam w związku z tym pytanie,czy któraś z Was miała taki test robiony???Ile on kosztuje??? Nie wiem,w jaki sposób tym się zaraziłam,jeżeli to mam.Mój mąż jest moim pierwszym partnerem seksualnym,również ja jego pierwszą.Domyślam się,że jeżeli ja to mam,to i on:(

Gość Iwonkatrn
Proszę o odpowiedź,głównie o koszt takiego testu...

Gość nie traktuj
ewentualnego zakażenia chlamydią jako chorobą weneryczną. Atakuje ona m.in. pęcherz ( u mnie) czy pochwę u kobiet. Można się zarazić w różny sposób, np. przez toaletę. Ja robiłam wymazy z cewki moczowej oraz badania z krwi. Są też wymazy z pochwy, o żadnych testach nie słyszałam ( tylko z krwi). U mnie było tak, że ja chorowałam, a partner nie był nawet zarażony- w żadnym badaniu nie wyszła mu chlamydia. Oczywiście do czasu wyleczenia zero współżycia. Powodzenia :)

Gość iwonkatrn
Dziękuję za odpowiedź! Jemu chyba chodziło o wymaz z pochwy,ale cały czas nazywał to test!Ile u Ciebie trwało leczenie???

Gość aniatje
czesc :) Ja mialam robiony test na chlamydie trachomatis, lekarz powiedzial, ze w bananiu wyszlo, ze ja mialam i dal mi doxycycline. Jestem juz bo zakonczonej kuracji antybiotykiem. Doktor do mnie nie odzwonil co mialo znaczyc ze wszystko jest ok i nie mam stanu zaalnego.Jednak caly czas nurtuje mnie czy rzeczywiscie pozbylam sie tej bakterii bo podobno cytologia nie wykrywa chlamydii t. Czy świadomosc braku stanu zapalnego i jakiegos negatywnego wyniku cytologii wystarczy by spac spokojnie i nie myslec o chlamydii ???? Prosze o rade!!!!!!