Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość CIEKAWA Z BRZUSZKIEM-

CZY DBACIE O SIEBIE PODCZAS CIĄŻY?

Polecane posty

JESTEM CIEKAWA JAK TO JEST Z KOBIETAMI KTÓRE SĄ W CIĄŻY, Z REGŁY JAK WIDZĘ NIEKTÓE KOBIETY W BŁOGOSŁAWIONYM STANIE TO PRZESTAJĄ DBAĆ O SIEBIE. CHODZI MI O WYGLĄD ZEWNĘTRZY JAK I WEWNĘTRZNY... JEDZĄ CO POPADNIE, BO I TAK PRZYTYJE TO CO MI TAM, ALE NIE POMYŚLĄ ŻE PO PORODZIE BĘDZIE IM TRUDNIEJ ZRZUCIĆ TE KILOGRAMY A JUŻ NA PEWNO PO SŁODKOŚCIACH, FAST FOODACH, A GDZIE MYŚL O PRZYSZŁYM MALEŃSTWIE, ONO POTRZEBUJE WITAMIN, ZDROWEGO JEDZONKA... NIKOGO NIE CHCIAŁAM URAZIĆ, CHCE SIĘ DOWIEDZIEC JAK WY DZIEWCZYKI ODŻYWIACIE SIĘ W CZASIE CIĄŻY, CZY ODMAWIACIE SOBIE TEGO CO JEST PYSZNE(SŁODYCZE ITD) NA RZECZ ZDROWEGO ODŻYWIANIA, OWOCE, WARZYWA, DOMOWE ODBIADY NIE TŁUSTE POTRAWY ITD.... CZEKAM NA OPINIE...POZDRAWIAM

Gość ja zawsze dbalam o siebie
zarowno jak i w pierwszej i drugiej ciazy - i nie dlatego tylko zeby mezowi sie podobac ale dla samej siebie . zawsze bylam umalowana , prawie codziennie umyte włosy i zawsze swiezy ciuch i nie ubieralam sie w byle co . a co do jedzenia to oczywiscie zrezygnowalam z alkoholu nie wypilam ani łyczka choc mialabym do tego okazjie ( rozne imprezy ) nie pozwlalam zeby przy mnie palono . odzwialam sie zdrowo - duzo owocow i warzyw - zero fast foodow .

Gość ja zawsze dbalam o siebie
nie zrezygnowalam tylko z czekolady ale ograniczylam spozycie .w obu ciazach przytylam tylko około 12 kg , po ciazy szybko zgubilam zbede kg

Gość pulka
Co za głupie pytanie jak ktos jest z natury taki ze o siebie nie dba to i w ciązy nie dba a jak ktos dba zawsze to w ciązy dba tez a nawet tym bardziej. Ja dbałam i wyglądałm kwitnąco, kazdy mi to mówił. Makijaż, ładne ubrania i choc niestety duzo przytyłam bo 18 kg to mysle ze wyglałam naprawde ładnie. Niedobrze mi czasem jak widze kobietę w ciązy zaniedbaną , w dresie i bez makijażu toczącą sie po markecie jak krowa dojna. Fuj

Gość pulka
co do jedzenia to jadłam duzo bo apetyt miałm straszny i nie do zniesienia głód az sie niedobrze mi z głodu robiło, słodycze tez jadłam ale i owoce tez ale fast foodów żadnych. Szybko jedna zrzuciłam wszystko i nawet nie ma śladu na ciele ze byłam w ciązy (jestem 8 mies po porodzie)

pulka, to pytanie nie jest głupie, chciałam znać opinie innych, bo widzisz dużo kobiet w ciąży chodzi właśnie w dresach albo w tzw. workach, nie dbają o siebie, mieszkam w Anglii i tutaj szczególnie jest to nasilone (nie tyle wsród polskich dziewczyn )ale niestety tak jest... zamiast zjesc cos zdrowego to chodzą i jedzą fast foody, a jak się dziecko urodzi to idą z małym i również nie rezygnują z takiego jedzenia....najgorsze jest to że palą papierosy, ale cóż ich wybór... no i te dziewczyny które podczas ciąży tyją do nawet 45 kg i się dziwią (choć przyznają ze sobie niczego nie odmawiały)...

a pulka jak szybko wróciłaś do swojej wagi? i czy ćwiczyłaś itd...

Gość w angli wszystkie wyglądają
jak wieśniary. Chodzą zaniedbane grube z tlustymi wlosami bez zgledu na to czy w ciazy czy nie. Malo spotkalam w angli i niemczech kobiet ładnie wyglądających. Ja w obu ciążach przytylam po 10 kg i jadlam i pilam to na co mialam ochote. Chcialam pizze to jadlam pizze mialam ochote na jablko jadlam jablko itd. Nie swirowalam odzywialam sie w zasadzie tak jak zasze kobiecie w ciazy wcale jakas super hiper dieta nie jest potrzebna i wcale duzo jesc nie musi. Jesli ktos od zawsze ma w dupie co je to ciaza czy jakas choroba tego nie zmieni.

Gość pulka
Wróciłam do wagi jakos w 6 miesięcy i powiem szczerze że jakos bez większego trudu , nawet nie ćwiczyłam , mniej jdłam i nie jadłam słodyczy a teraz znów jem bo lubie. Nawet piersią nie karmiłam bo nie miałm pokarmu zbyt wiele a jak sie karmi to sie szybciej zrzuca podobno.