Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość oOFiLuTkAOo

Pytanie odnośnie testu ciążowego.

Polecane posty

Gość oOFiLuTkAOo

Jeżeli uprawiałam z mężem seks tydzień temu i spodziewany okres powinien być wczoraj a go nie ma to czy jest to dobry czas na zrobienie testu? Czy testy działają po 7 dniach od prawdopodobnego zapłodnienia ? Przeciez do zaplodnienia moze dojść nawet 7 dni po współżyciu .

test teoretycznie najwcześniej można zrobić w dniu spodziewanej miesiączki i najlepiej z porannego moczu... więc jeśli termin spodziewanej miesiączki minąl wczoraj spokojnie możesz zrobić test :-)

Gość oOFiLuTkAOo
Dziękuję ci bardzi za odpowiedź:D Jednak są tu jeszcze normalne kobietki pozdrawiam :P

Gość oOFiLuTkAOo
graminis i gratuluję ciąży :D Ja też bardzo chcialabym mieć dzidzię :D Nie wiem czy mam czekać z tym testem czy już robić:D bo mi sie tyłek pali:D

Gość Agggattta
Nic nie zaszkodzi jeśli zrobisz test ale musisz liczyć się z tym, że wynik może jeszcze nie być wiarygodny w przypadku gdy pojawi się negatyw.

Gość oOFiLuTkAOo
To jednak poczekam :D Chcę mieć pewność:D

Gość Agggattta
Testy ciążowe mylą się zazwyczaj w jedną stronę tzn. często w przypadku pojawienia się wyniku negatywnego nie oznacza to, że w ciąży nie jesteś, natomiast w przypadku wyniku pozytywnego zazwyczaj wynik zawsze jest prawdziwy. Najpewniej jednak zrobić badanie krwi beta hCG. Jest to koszt około 30 zł a to tak samo jakbyc kupiła 3 testy ciążowe. Różnica polega na tym, żę badanie krwi daje 100% pewności !

wtedy możesz powtórzyć. fakt wszystko zależy od ilości gonadotropiny kosmówkowej w moczu. ale ja zrobiłam w dniu spodziewanej i to nie z porannego moczu a druga kreska się pojawiła... nic nie ryzykujesz. ostatecznie możesz powtórzyć sikacza później lub zrobić betę z krwi...