Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość mama---kulki

5tyg dziecko spadlo z kanapy

Polecane posty

Gość mama---kulki

Wczoraj moja coreczka spadla a raczej sturlala sie z kocykiem z kanapy na buzie. Wrzasnela tylko i usnela, ogladalismy ja z mezem ale nie zauwazylismy niczego podejrzanego, mala normalnie je, spi, placze i jest ruchliwa jak zwykle. Mi to jednak nie daje spokoju, nie wiem czy wybrac sie na jakies przeswietlenie czy co. Czy mialyscie podobna sytuacje?

Gość wredna z pokoju obok
moja mama przypadkiem wywalila moja siostre z wozka ;) sis ma teraz 30 lat i ma sie dobrze. mysle, ze nie ma co panikowac, ale jesli zauwazysz cos niepokojacego to idz do lekarza i powiedz co sie stalo. zapewniam, ze nie jestes jedyna ktora miala taki wypadek :)

Gość zuzaaaaaaaa
jesli nie wymiotowala wszystko jes ok

Gość skoro wrzasnela to musiala
sie mocno uderzyc . na twoim miejscu pojechalambym do szpitala zeby chociaz zrobili usg głowki ( nie chce straszyc ale dziecko moze dostac krwotoku wewnetrzego ) a usg głowki na pewno rozwieje watpiliwosci. zycze zdrowka dla dzidzi

Gość ja juz dawhno bylabym na
pogotowiu zamiast zamartwiac sie

mnie mama tez wyrzucila kiedys z wózka - nie chcący oczywiscie - było ślisko... nawet sie nie obudziłam wypadłam z poduchami - to było prawie 28 lat temu :) mam się dobrze... ale ja na twoim miejscu przeszłabym się do chirurga - niech zrobi prześwietlenie - lepiej dmuchać na zimne ;)

Gość mama---kulki
Dzieki za odpowiedzi, patrzec na siebie nie moge ze nie dopilnowalam malej. Zrobilam jej dzis leciutki masaz calego cialka i nie plakala, wydaje mi sie ze chyba wszystko jest ok. Jak to sie stalo to spala i po jednorazowym wrzasku usnela od razu, nie wymiotowala, po przebudzeniu miala normalny apetyt.

Gość bez paniki moja koleżanka
miała podobnie ...pojechała do lekarza ~ kazał tylko obserwowac i nic więcej ....uprzednio obejrzał małego

Gość aska 8118
zadzwoń do swojego lekarza pediatry i powiedz co i jak i on napew no powie ci co robić bo jeszcze pare minut i tu będzie pełno propozycji co masz zrobić i całkowicie zgłupiejesz

Gość ja tez oglądam takie filmy
drogie mamy to ze dziecko spadlo to trudno zdarza sie ale zamiast siedziec i czekac radze wpisac po takim wypadku chocby w googlach co obserwowac wtedy bedziecie wiedzialy ze nigdy przenigy nie wolno pozwolic usnąc komukolwiek po uderzeniu sie w glowe a juz napewno dzieciom JEŚLI DZIECKO UDERZY SIĘ W GŁOWĘ NIE KŁADZIEMY GO SPAĆ DO 3 GODZIN PO UDERZENIU, GDYŻ PODCZAS SNU PUCHNIE MÓZG DZIECKA I WSKUTEK WSTRZĄSU MOŻE DOJŚĆ DO NIEDOTLENIENIA I ŚMIERCI DZIECKA !!!!!!!!! Zmiany przepuszczalności naczyń krwionośnych towarzyszące procesowi zapalnemu prowadzą do obrzęku. W każdym innym miejscu ciała powstałaby opuchlizna, ale mózg nie może puchnąć, bo zamknięty jest w twardej kostnej puszce. W efekcie znacznie wzrasta ciśnienie śródczaszkowe, co jest bardzo niebezpieczne i może nawet prowadzić do śmierci. jesli tak trudno powiadomic lekarza to chociaz w googlach wpisujcie jakie objwy mają was niepokoic po takim uderzeniu!!!!!!!!!!!!!!

Gość mama---kulki
Bylysmy u lekarza i na szczescie wyglada na to ze wszystko jest ok.