Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

kolorowa parasolka

Oszaleję..

Polecane posty

Zaraz zwraiuję, w niedzielę mam gości-są urodzinki męża,przychodzi rodzinka..A ja nie mam zielonego,niebieskiego -żadnego pomysłu na obiad,nie chcę nic super-wymyślnego. Dziewczyny pomóżcie,wiem że na was w kryzysowych sytuacjach można liczyć :-)

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
Gość hgervfzgfvzuer
schabowy ziemniaki i buraki :P

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
Gość hgervfzgfvzuer
no i obowiazkowo rosol....

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
Gość ghjkl
karkówka w sosie ze śliwkami suszonymi,szybko ,łatwo i chyba powinno smakować

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
Gość zafajdanaaaaaaaaaa
prponuje danie z wloszczyzny szybkie i bardzo smaczne do tego nie drogie.zadzwiwisz ich a przy tym nic sienie nameczysz:D

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
Gość hgervfzgfvzuer
ale w sumie, mojaj mam robi fajnie schabowy....caly kawalec faszeruje suszonymi sliwkami albo morelami i piecze w piekarniku....zajebisty jest i tez fajny na takie okazje :P

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
Gość mmmmmmamamamama
Ja bym zrobiła jakieś fajne roladki z kurczaka i surówka do tego.

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
Roladki,to mi się podoba;) A jakiś przepis? Co i jak? Przyznam się,ze nie jestem super-kucharką ze względu na mały staż małzeński i włascwie nie mam czasu i możliwości zbytnio się wykazać...mieszkamy z teściową jeszcze na razie...eh ;-)

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
Gość hgervfzgfvzuer
szwagierka kiedys robila tak ze troszke rozbijala filety smarowala takim serkiem do kanapek Brunch (nie wiem czy jest dostepny w pl) kladal plasterek wedliny i awiajala 'skowala' wykalaczkami i tak smarzyla....dobre bylo:P

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
Gość hgervfzgfvzuer
mozna....zam,iast wedlin np dac ser zolty....

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
Gość zwykle jestem przeciwna takim
ale może jeżeli nie masz wprawy wypróbujesz pomysł na (czy coś jakoś tak) kurczaka, gdzie udka wrzuca się do woreczka i tak piecze, podobnież wychodzą niezłw

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
Gość ghjkl
Ja nadziewam piersi kurczaka porem,startym serem i śmietaną,naprawde jest smaczne

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
Gość hgervfzgfvzuer
nie no udka to troche obciach...

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
Gość wolenapomarańczowo
ja ostatnio dla rodzinki zrobiłam to http://ugotuj.to/przepisy_kulinarne/2,87561,,Piersi_z_kurczaka_a_la_strogonow,,-2921989,9495.html szybkie, tanie i smaczne. zresztą polecam tą strone mają troche przepisów i fajną wyszukiwarkę

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
Gość hgervfzgfvzuer
no ten strogonow nawet ciekawy....do tego takie kluchy duze pyzy to sie chyba nazywa :P

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
Gość hgervfzgfvzuer
na nastepny raz zapros na popoludnie, tak zeby obiad w domu zjedli :P a salatki czy placka prosciej wykombinowc, salatke mozna zrobic, placka kupic :P

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
Gość hgervfzgfvzuer
mi mala fajny pomysl....az sobie zapisze...moze zrobie na niedziele. Z jakiego miesa to robisz?? bo ja tez taka kucharka jak z koziej dupy traba :P

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
Gość hgervfzgfvzuer
buahahhahahah dobra jestem....bitki wolowe-a z ajkiego miesa???? tolll

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
Jesteście cudowne:) mi mała-rewelacja:) Takie kotleciki są super i bitki zresztą też:) A powiedz mi ten krem z brokułów? Jak to dokłądnie,jak zupke tyle że jakoś zmiksować?

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
Gość kotleciki z piersi
kotleciki z piersi kroisz drobno w kostke dodajesz jajko z é lyzki majonezu mieszasz w misce i smazysz male kotleciki .. rewelacja :) sprobuj wczesniej zebys wiedziala ile czego dac zeby nie wyszly za zadkie

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
Gość a ja robie czesto tak
zupa krem przecierana jarzynowa z grzankami lub bez, indyk ze sliwkami ( osmazasz i dusisz na patelni z suszonymi sliwkami i cebula,tak na dziko trochę przedtem niech polezy w occie, oleju i przyprawach, lepszy udziec niz piers, mniej suche) do tego ziemniaki , kopytka (kupisz) albo kasza gryczana, buraczki z mrozonki, salata albo cykoria z sosem vinegret, na deser ciasto ( upatrz soebie dobre gotowe), moze byc salatka owocowa. leguminka na bazie budyniu z owocami np z puszki. Jak chcesz mozesz jeszcz dac mala przystawke ( kazdemu na talerzyku)

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
Dziękuję Wam. Nick-chciałam zeby wzbudzał pozytywne emocje:) Będę próbowac zaskoczyć moja rodzinkę:) A jaka sałatka/surówka do tego bęzie pasować? Ziemniaczki czy frytki? A co na deser?Ciasto? Lody?:)

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
Gość a ja robie czesto tak
acha, no i polowa powodzenia to ladne podanie- obrus, serwetki, kieliszki do wina,moga byc swiece, dania na ladnych polmiskach

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
Gość Joela
a znacie kurczaka na ryzu? 1kg mieska-skrzydelka i palki dobrze przyprawic.żaroodporne naczynie wysmarowac dobrze margaryną i wysypac 3 woreczki surowego ryzu.Na to polozyc dwie duze pokrojone w plasterki cebule.teraz nalezy rozlozyc mieso i wszystko zalewamy sosem-pol litra wody,8lyzek pikantnego keczupu,1/4kostki margaryny,11/2lyzki cukru,1/2lyzeczki pieprzu.1/2 lyzeczki ostrej papryki,3zabki czosnku,2kostki rosolowe-wszystko chwile pogotowac i zalac nasza potrawe.Piec 1godz w 180st bez przykrycia.w polowie pieczenia delikatnie poprzewracac miesko zeby sie cale zrumienilo.Na koniec posypac zieleniną Danie jest super,podzielne i tanie.a ryz boski.

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach

×