Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość tak mi ciezko

może mi ktos doradzi

Polecane posty

Gość tak mi ciezko

jestem w ciazy 14 tc ojciec dziecka nas zostawił mam ciezka sytuacje jestem zatrudniona ale na umowie mam że zarabiałam tylko 900zł a reszta była na ręke firmie kazali mi przynies L4 w ciazy mnie trzymac nie beda facet jak dziecko sie urodzi bedzie płacil alimenty ale tez na umowie ma 900 zł więc duzych mu nie zasądzą szukam jakiejs dorywczej pracy chałpnictwo ale niestety nic nie moge znalesc zna ktos może jakąś firme lub ma namiar na chałpnictwo bedzie nam ciężko umowa wygasa z dniem porodu

Gość tak mi ciezko
kurcze nikt nigdy nie dorabiał na chałpnictwie naprawde macie tyle kasy

Gość nie uważałaś jak robiłaś
to teraz rób jak uważasz :p

Gość a moj byly
trafic na uczcie chalupnictwo to naprawde trzeba miec szczescie. Jesli bedziesz czula sie na silach mozesz dac ogloszenie ze podejmiesz sie opieki nad innym dzieckiem u siebie w domu. Mozesz tez starac sie o jakąś pomoc z opieki. A jesli facet ma tylko na umowie 900 zl to nic nie znaczy wystrczy ze w pozwie o alimenty napiszesz ze zarabia duzo wiecej ale reszte bierze do reki. Mozesz sobie znalezc swoadka ktory np wie ile on zarabia i wszystko. Sad nie da ci mniej niz 300 zl wiem to niby nie duzo ale zawsze cos. Mozesz rowniez wspomagac budzet sprzedając male ciuszkli po dziecku na allegro.Nie bedzie latwo ale coz. Ewentualnie mozesz oddac dziecko do zlobka i zaczac prace, bedziesz musiala sie jakos uporac na poczatku ciezko bywa ale pozniej juz z gorki.

Gość tak mi ciezko
kurcze do opieki nie moge bo mieszkam z rodzicami u nich a oni jeszcze nie pogodzili się z taką tragedia że facet po 4 latach mnie zostawił z dzieckiem ubranka raczej dostane od kuzynki ma 5 letnie blizniaki więc takich ubranek nie sprzedam musze miec prace na teraz na okres ciąży żeby mieć za co życ jak się dziecko urodzi mieszkam u rodzicow na wsi tu nie ma żłobka do miasta 35 km

Gość a moj byly
nawet jak mieszkasz z rodzicami to mozesz sie starac wystarczy ze napiszesz ze prowadzicie osobne gospodarstwo domowe. Przyjdzie jakas babka na wywiad ty powiesz ze utrzymujesz sie osobno a rodzice osobno i tylko bedą chcieli twoje dochody. Bedziesz mogla starac sie o jakies zasilki. Co do pracy chalupniczej to naprawde nie wydaje mi sie bys znalazla cos uczciwego:(:(

Gość tak mi ciezko
ale jak byłam w gops- ie w gminie to babka powiedziała mi że zasiłku nie dostane bo mam umowe o prace a poźniej macierzyński

Gość ta jasneeeeee
to idz do kopalni po co ci dziecko jak nie masz kasy

Gość e nieeee
może pomagaj dziecią w lekcjach

Gość olmolo
Na pewno dostaniesz kase za to ze jestes matka samotnie wychowujaca dziecko,ale nie orientuje sie jaka to kwota

Gość tak zasilek dl samotnych matek
to 170 zl :( zaloz sprawe o alimenty dostaniesz alimenty + rodzinne 48 zl. wiele tego nie ma i raczej za to nie wyzyjesz. Dobrze ze masz rodzicow i masz gdzie mieszkac.

Gość a jak już przekonasz
a takich ciuli jak twój eks powinni za jaja wieszać, żeby już żadnej innej kobiecie takiej krzywdy nie zrobił