Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość Mam drobne wątpliwości

Narzeczony chce załozyć kilt do ślubu, ale jest Polakiem

Polecane posty

Gość samotna 30-stka
Masz rację samotne 30-stki są straszne. Ale faceci w spódniczkach to cudo! Może to zdjęcie Cię przekona, mi aż ślinka poleciała: http://zletrafiles.pl/galeria,3514.html,1

Gość hehehe__
hehe "odnoszę nieosparte wrażenie, że komentarze typu głupi pomysł itp. piszą samotne babki pod 30stką albo i po 30..." Ja natomiast odnosze wrazenie ze rozgarnieta to za bardzo nie jestes, niestety hehe

Gość widac ze i tak zrobicie
jak bedziecie chcieli i bez sensu pytac na kafeterii o zdanie. dla mnie to zenada ... kazdy kraj ma swoje tradycje i wykorzystywanie ich ma dla mnie sens jesli je ''czujecie'' a a zalozyc killt tylko po to i tylko dlatego ze jestescie w szkocji nie ma dla mnie najmniejszego sensu sama, gdybym znalazla sie na takim slubie i weselu bym pomyslala ze to kiepski zart i ze pan mlody robi sobie najzwyczajniej jaja moja druga mysl by byla taka, ze chyba mu sie w glowie poprzewracalo za ta granica i jest taki swiatowy, ze sie wstydzi isc w garniturze, bo jest wielkim szkockim panem Ja bym nie potraktowala tego powaznie, tylko zastanawiala czym kierowal sie pan mlody zakladajac kilt bedac Polakiem? Chyba nie doszlabym do zadnego wniosku przez 5 lat. No i dziwne jest dla mnie, ze nie chcecie tradycyjnie po naszemu, tylko tradycyjnie po ''ichniemu'' zrobicie jak chcecie, ale dla mnie to chore.

aha i jeszcze jedno po 1 jak zobaczylam temat topiku to odniosłam wrażenie ze chcesz prosic o rade zeby mu wybic ten pomysl z glowy :( po drugie przykladowa sytuacja ze narzeczony jest francuzem i chce zalozyc stroj goralski na slub w krakowie. Zdecydowanie sie na to nie zgadzam! nie zgodzilabym sie nawet gdyby byl Polaskiem a pochodzil znad morza!! To co ubierzemy trzeba czuc w glowie, miec we krwi. Dla mnie to kpina z cudzej tradycji, zakladajac jakies ubranie z powodu : BO TAK

Gość W takim razie
Panna Młoda, która lubi subkulturę gothic, powinna założyć czarną suknię, mieć trupi makijaż, włosy a la Morticia Adams itp. :-o O ile mnie pamieć nie myli, Szkoci mają specjalny wzór kraty na kilt, który jest przewidziany dla "nie Szkotów". Więc, koleżanko nade mną zajmij się pilnowaniem swojego faceta, żeby ci jakiegoś numeru nie wyciął. Trzymaj go mocno na tej swojej wyimaginowanej smyczy.

to do mnie bylo?:) nie denerwuj się, nie ma po co to tylko kilt na Polaku w Szkocji i dla mnie nie ma znaczenia czy jest wzór dla NieSzkota czy dla kogos innego. Po prostu to dla mnie jest bez sensu, napisałam z jakich powodów, a Ty podaj swoje, a nie wykraczasz poza temat. I dla mnie oczywiste jest, że para bierze pod uwagę swoje zdanie, a Tobie pewnie przykro bo nie umiesz do niczego przekonać swojego faceta. Jesli go masz oczywiście :)

Pomysł oryginalny, to wasz slub jesli tego chcecie to wasza sprawa. Ja bym jednak nie zdecydowala sie na to :) ( i nie jestem samotna 30 latka hehe) mowie szczerze to co mysle;)

Gość w ... sie poprzewracalo
Nie wiem czemu naskakujesz na kazdego kto ma inne zdanie niz Ty,to po co wogole piszesz na forum???:O polecam "Kochaj albo rzuc" "...na Batorym to jeszcze umiala po polsku - tu zawsze Ci co sa najkrocej sa bardziej amerykanscy jak Amerykanie" Wy chyba juz jestescie bardziej Scottish niz sami Szkoci :D, zenada :o

Gość ale jaja...
"Panna Młoda, która lubi subkulturę gothic, powinna założyć czarną suknię, mieć trupi makijaż, włosy a la Morticia Adams itp" i o czym tu z toba dyskutowac jak ty nie potrafisz odroznic dzisiejszej mody na gotyk od szkockiej dlugowiecznej tradycji jakim jest kilit.

Gość spodnicamen
Zapraszam wszystkich mężczyzn tych co noszą spódnice.. Ich zwolenników i przeciwników tej nowej mody Jako administrator staram się panować nad tym by nie dochodziło do nietypowych wpisów. Rejestracja jest darmowa a można popisać w miłym towarzystwie http://spodnicamen.iq24.pl/

Gość strikemaster
Ale jaja, ta szkocka tradycja aż tak długowieczna nie jest, Szkotom się tak tylko wydaje. :) Tak na prawdę powstała w połowie XIXw. w celach czysto komercyjnych (wcześniej Szkoci co prawda nosili kilty, ale po pierwsze nie takie, jak obecnie, po drugie, nie było żadnych klanowych tartanów, każdy nosił kratę, jaka mu się podobała). Kilty to też moda, jak gotyk, tylko trochę starsza. BTW kilt jest bardzo wygodny.

Gość trtrtytry
A niech sobie założy :)

Gość Michal Pirog
Moim zdaniem to Twój chłopak potrzebuje wizyty u psychologa bądź psychiatry.Obserwuje od 12 lat poczynania Polaków w Glasgow