Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość kaktusikowamamba

solarium i pytanie

Polecane posty

Gość kaktusikowamamba

czy jak pojde trzy razy w tyg. po 10min będzie widoczna juz ładna opalenizna? czy raczej spale sie? i od razu mowie,ze nigdy nie chodzilam,ale teraz musze jesli chce ładnie w kiecce wygladac

Gość anka1-1
mozesz sie troche przysmedzic i za pierwszym razem 10min to chyba za duzo lepiej idz 5-6min. trudno doradzac bo wszystko zalezy od skory.

Gość adasfvgvergvb
A kto Ci powiedział że opalona będziesz lepiej wyglądać w kiecce niż blada? Opalenizna jest niemodna i niezdrowa. Lepiej już balsamu opalającego użyć. Bezpieczniej.

Gość kaktusikowamamba
nie jestem blada,mam śniadą karnacje jestem ciemną blondynką;) a jak bylam nooo daaawno pierwszy raz na 10min to własnie nic mnie nie wzielo.. moze tu w moim mieście są słabe lampy?

Gość kaktusikowamamba
oo niee ma mowy juz balsamom to ja podziękuje.. mialam takie zacieki,ze głowa mała myślalam,ze sie spale ze wstydu..a opalam siena brązowo i troszke kolorku w taką pore nie zaszkodzi chyba nie?

Gość adasfvgvergvb
No to po co Ci ta opalenizna? Szczególnie w środku zimy będzie wyglądać kuriozalnie. Moja rada, jak chcesz wyglądać szałowo w sukience, posmaruj się balsamem rozświetlającym, lub użyj takiegoż pudru do ciała. Znacznie ładniej i apetyczniej. A nie jak frytka, przypalona.

Gość kaktusikowamamba
ale własnie ja nie chce wygladać jak przypalona frytka i mam dosys nakładania tych pudrow brązujacych.. podoba mi sie brzoskwiniowa karnacja i do takiej dąze...piłam soki marchwiowe ,ale raczej sie żółta zrobilam :O i to nie chodzi tylko o sukienke...tu chodzi tez o twarz chcialabym,zeby troszke kolorku nabrala bo jestem cholernie szczupła i kościotrup bede wyglądać z tą bladością .. PS. nie chce byc spaloną frytką :)!

Gość adasfvgvergvb
Nie brązujące, ale rozświetlające. Jaka blada - przecież piszesz że masz ciemną karnację. Opalenizna dodam że sztuczna zimą - passe.

Jak slabe lampy, to spokojnie mozesz isc na 10 minut, np 2 razy w tygodniu. Przynajmniej Ja tak chodze, i nie wygladam jak przysnazona frytka. Mam teraz karnacje w lekkim odcieniu brazu... i nikt nie wierzy, ze to zasluga solarium :) Osobiscie nie podobaja mi sie dziewczyny blade jak sciana.

Gość szwagier kolaska
jebbane solary wstretne zygac sie chce

Gość kaktusikowamamba
mam śniadą karnacje nie ciemną ! :) ale przy mojej chudości ona nawet sie nie wyroznia ... są mleczne karnacje ,a ja mam śniadą,a chce miec brzoskwiniową tu rozświetlajcy puder nic nie da.. a jaki proponujesz? czy moze lepiej balsam?

do kaktusikowamamba: Ładnie sie mieszasz dziewczyno w swoich wypowiedziach.. Najpierw gadasz że nie byłaś jeszcze nigdy na solarium a następnie mówisz że byłaś.. he widać że blondynka

Gość adasfvgvergvb
śniada to ciemna. Np Dove ma taki fajny lekko połyskujący, cudnie pachnie, a nawilżona skóra wygląda po prostu lepiej, a nie przesuszona opalaniem. Kości policzkowe, nos, czoło lekko, podkreślam lekko omieść pudrem brązującym i będzie ok. Co do wyboru pudrów i innych specyfików rozświetlających - sama powinnaś wybrać taki jak Ci odpowiada, jest ich tyle na rynku.

Gość kaktusikowamamba
szwagrze nie jebane solary tylko piękne zadbane i zmysłowe kobitki :D kultury troszku! :)

Gość kaktusikowamamba
straszna zolzo hahaha a co ty myslisz,ze bede ci moj zyciorys przedstawiac sprzed 6lat ? a jak ktos sie miesza w swoich wypowiedziach to blondynka? łuhh zazdrośc powiała ;) konkurentka była blondynką?:D

Gość adasfvgvergvb
Moja droga - zadbane raczej nie niszczą sobie skóry na solarium, wręcz przeciwnie - nawilżają i unikają szkodliwych promieni.

Gość kaktusikowamamba
ten dove mi własnie narobił plam .. ;) dobra poznalam juz wypowiedzi pojde pierwszy raz na te 10minutek ;] dzieki ;;)

Gość adasfvgvergvb
Nie pisze o samoopalaczu tylko balsamie nieopalającym. Ech - niestety jak chcesz iść - idź, Twoja wola.

Gość kaktusikowamamba
ale nie wiem ,czy wiesz ,ze promomienie ultra są w małych ilościach zdrowe dla ludzi z chorobami skórnymi ;] ;) a ja takową posiadam ... wiec prosze mi nie wciskać bajek,ze zaraz dostane raka skóry ,bede miec na starosc kupe zmarszczek bo akurat i tak czy owak one powstaną chozby przez słońce dzienne ;) nie mam zamairu chodzic na solarium co tydzien,ale teraz tylko chcialam,a potem bede utrzymywac opalenizne raz na miesiac ,.. i tyle

Gość adasfvgvergvb
Oj, chyba troszkę mieszasz pojęcia. Deramatolodzy jasno mówią że poprawa stanu skóry po opalaniu sztucznym czy prawdziwyc jest chwilowa, a tylko pewne przypadki można leczyć promieniami UV i raczej nie solarium. Ale jak chcesz, przecież nie stanę na Twojej drodze i nie odciągnę Cie siłą. Nie zapomnij tylko o kremie ochronnym, łatwo jednak się przypalić. No i nie oczekuj że od razu będziesz opalona, możesz najpierw być czerwona, różowa itd. Powodzenia.

Gość dzinek
ale polalenizna to ty sobie okraglosci nie dodasz bo opalenizna wyszczupla optycznie

Gość kaktusikowamamba
czemu jestes taką przeciwniczką solariów? ...tak wiem,ze sa te rózne preparaty,ale ja juz nie mam cierpliowsci,nie znam sie na kosmetykach zawsze kupuje drogie i i tak są do dupy za przeproszeniem.. a czerwona nie bede ;p opalam sie na brązowo ...jeszcze mam jakies krostki to moze solarium wysuszy..

Gość adasfvgvergvb
O nie, wysuszy na chwilę, potem niestety skóra reaguje na wysuszeniem nadmiernym wydzielaniem sebum. Więc koło się zamyka. Dlaczego jestem przeciwniczką? Z autopsji. Z doświadczenia zawodowego. Poza tym, uwierz mi, nie jest to modne i ładne. Pamiętaj tylko o filtrach UV i umiarze, proszę. Aha i chroń oczy.