Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość anka07

pytania o antykoncepcje

Polecane posty

Gość anka07

Nie wiem czy ktoś na tym forum już ktoś pytał o to,więc zakładam nowy temat. Może któraś z dziewczyn orientuje się czy istnieją środki antykoncepcyjne (tabletki),dzięki którym okres występuje rzadziej niż co miesiąc? Czy mają one ( jeśli takie są) większe skutki uboczne?

Gość Edytaaaaa
baaaaaaaaaaaaardzo w to watpie

Witaj! Biorac tabletki antykoncepcyjne mozesz nie zrobic przerwy, tzw. po skonczeniu opakowania nie robic 7dniowej przerwy tylko od razu zaczac brac tabsy. Wtedy unikniesz miesiaczki. Ale radze tak robic tylko raz potem poczekac na okres. Od czasu do czasu mozesz tak robic jezeli miesiaczka ci w czyms akurat przeszkodzi buziaki :) :*

Gość anka07
Ale jakieś sposoby na to żeby okres ominął jeden miesiąc są,tak?

tak jak wyzej mozesz wziasc 2 opakowanie bez robienia przerwy... ja tak zrobilam po konsultacji z lekarzem, bo okres wypadal mi akurat w trakcie ciezkich egzaminow... niestety u mnie sie nie sprawdzilo...i wyladowalam w szpitalu, z bardzo silymi bólami;/

Gość anka07
Dziękuje za odpowiedz;) i takie rozwiązanie jak napisałaś jest zupełnie bezpieczne? Nie ma potem problemów z wystąpieniem miesiączki?

Gość anka07
W takim razie Ci bardzo współczuje. Widzę,że jednak nie zawsze wychodzi to na dobre:/

no jak widac niestety nie ma reguły... u jednych bedzie dobrze u innych nie do konca;/

Gość anik...
Nie ma takiego sposobu zeby miesiaczka wystepowała rzadziej!! A dlaczego tak ci na tym zalezy? To co pisały dziewczyny o tabletkach to prawda, tylko ze tak mozna zrobic raz, a nie ciągle.

Gość anka07
Zależy mi na tym bo moje miesiączki krótko mówiąc są uciążliwe:/

Gość cieślar
po zastrzykach hormonalnych okres zanika bierze sie raz na pol roku tudziez raz na 3 miesiace

Jak będziesz brała tabletki to dolegliwości związane z miesiączką powinny w znacznym stopniu się zmniejszyć albo w ogóle zniknąć.

Gość anka07
A możecie mi wyjaśnić jak się stosuje tabletki tzn kiedy się bierze, kiedy się robi przerwę itp? Wiem,że lekarz to zawsze wyjaśnia i jest w ulotce, ale chciałabym się wcześniej tego dowiedzieć. Z góry dzięki;)

Gość tabletki
anty to syf

Gość eddesa
w opakowaniu jest 21 tabletek, pierwsza bierzesz 1 dnia okresu i potem przyjmujesz codziennie jedna az skonczy ci sie opakowanie np niedziela, ronbisz 7 dni przerwy podczas ktorej powinno wystapic krwawienie z odstawienia, i po 7 dniach, poniedzialek bierzesz znowu pierwsza tabletke i tak w kolko

sa tabletki ktore bierze sie bez przerwy caly czas i w czasie ich stosowania nie ma sie okresu tylko czasem wystepuja plamienia to tz.minipigulka poniewaz jest jednoskladnikowa np.cerazette,wiem bo sama je stosowalam jedyne jakie ma wady to ze nie mozna spoznic sie z jej przyjeciem dluzej jak 3 godz. bo potem 7 dni z zabezpieczeniem,przez rok ich stosowania nie zaszlam w ciaze, tyle ze jeszcze przy tym karmilam synusia piersia ale 2 ostatnie miesiace zanim zamienilam je na cilest stosowalam je juz bez karmien i dzialaly przez caly czas,tylko ich cena jest jak dla mnie wysoka bo ja dawalam za opakowanie ok 40 zl. pozdrawiam

Gość hanana
czy biorac tabsy mozna chodzic na solarium?