Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość Mama-pracująca

Mama pracujaa - moj wlasny biznes

Polecane posty

Gość Mama-pracująca

Witam, jestem matką rocznej Oli. DOsc mam juz siedzenia w domu z dzieckiem dlatego postanowilam poszukac pracy niestety nigdzie jej nie ma a jak juz jest to jak sie dowiadują ze dziecko i jeszcze szkola to od razu kręcą głowami, nawet w głupiej biedronce bylo miejsce i nei chcieli mnei prszyjąć Dlatego postanowilam ze otworze swój sklep z odzieżą damską Chciałabym aby były to ciuchy jakiejs firmy np. Next, Orsay, Zara u mnei w miescie nie ma takiego sklepu tylko powiedzcie mi czy musiałby ktos dac mi zgode na sprzedawanie tych ubrań no i skąd mialabym je brac A jesli nie firmowe ubrania to moze ktos wie w jakich hurtowanich sa fane ciuchy??? Czy do swojego sklepu moge wstawić ubrania które np. kupiłam w Anglii??

Gość ggfgfdfg
mozesz to samo robic na allegro, bez wychodzenia z domu

Gość do unomomento
chciabys sprzedawac ciuchy jednej firmy? czy to nie musilaby byc franczyza?

Gość jak chcesz otworzyć sklep
pod ich marką to wydasz kilkaset tysięcy na początek :p do tego dolicz koszty franczyzy ,i że nie wszedzie takie sklepy moga powstać

Gość dobre to
Nie możesz sama z siebie zacząć sprzedawać ciuchów orsey czy czego tam. Musisz się z nimi skontaktować, znaleźć lokal, który oni zaakceptują etc. To byłby interes na zasadach franczajzingu (zapis fonetyczny, bo pisowni nie pamiętam :p)

Gość podaj dalej bo skisniesz
dokladnie a z tego maly zysk

Gość ggfgfdfg
ja czytalam gdziee ze niektorzy sprzedawny na allegro maja naprawde niezle miesieczny dochow, nawet 5 tys. nie wiem jak oni to robia. autorko zainteresuj sie tym

Gość ggfgfdfg
sprzedawcy* dochód* :)

Gość Mama-pracująca
aha Właśnie dlatego zalozylam ten topik zeby sie takich rzeczy dowiedziec, to wszystko jest jak narazie w zarodku, dlatego powoli zaczynam sie zabierac za to Czyli zeby otworzyc sklep H&M tak samo musialabym miec to franczyze na allegro nei chce sprzedawac, chcialabym otworzyc cos realnego cos swojego, wystarczyło by mi na reke ok 2500zł zeby zarobic No wiec najlepeij otworzyc sklep i ciuchy brac z róznych hurtowni tak? A powiedzcie jakie kroki powinnam podąc, zeby te moje marzenie urzeczywistnic?? Mam juz lokal upatrzony teraz tylko musialabym go jakos fajnie sobie zaprojektowac itd, ale czy napewno musi ktos przyjsc i osadzic czy ten lokal sie nadaje? Wystarczy isc do urzedu i zarejestrowac swój sklep czy jak no bo w kwestiach prawnych kompletnie si enie orientuje

Gość dobre to
Bądź pewna, że pojawi się ktoś żeby ocenić czy dany lokal się nadaje. Moja przyjaciółka też chciałą otworzyć coś na zasadzie franczajzingu. Ktoś przjechał i ocenił, że lokal jest do dupy, bo na piętrze a oni chcą żeby była duża witryna na dole, tak żeby przechodnie ją mijali. Poza tym najpierw musiałabyś się z nimi jakoś skontaktować. Może poszukaj w necie.

Gość Mama-pracująca
ale ja juz nei chce otwierac sklepu z ubraniami orsay, h&m, czy cos takiego chcialabym otworzyc sklep z ubraniami róznych firm które dostępmne sa w róznych hurtowniach

Gość uppppppppppppppppppppppppppppp

Gość zajawkla2
moim zdaniem lepiej by bylo otworzyc jakis slepik niz przez alegro bo przynajmnie by lata pacy lecialy

Gość dobre to
Może spróbuj dowiedzieć się czego w urzędzie pracy. Masz w ogóle kasę, zeby w to zainwestować? Jeśli nie to w up też mogą ci pomóc. Pożyczka 10.000pln o ile się nie mylę. Jeżeli utrzymasz interes przez rok nie musisz spłacać. Przez jakiś czas nie musisz też płacić zus chyba. Ale dokładnie to ci nie powiem. Zasięgnij lepiej info w up.

Gość do reniki
lata pracy - mysle drodzy polacy, ze nadchodzi czas by przestac myslec w ten sposob, jezeli sami nie zadbamy o siebie teraz i w przyszlosci, to nikt za nas tego nie zrobi, a na pewno juz nie panstwo przestaje wierzyc w emerytury trzeba wziac swoje zycie w swoje rece i przestac wierzyc, ze panstwo kiedys pomoze, zaopiekuje sie panstwo to zlodziej

Gość do reniki
autorko, skorzystaj z programow unijnych, dowiesz sie czegos moze w up wlasnie

Gość Mama-pracująca
A macie jakąś ciekawą nazwe dla sklepu :P?

Gość Mama-pracująca
up

Gość Mama-pracująca
Hmm no wiec jeszcze was raz pytam czy do swojego sklepu moglabym wstawic ubrania które zakupilam na promocjach w anglii czy nie? Moze ktos ma pomysł na fajna nazwe dla sklepu??

Gość uppppppppppppppppppppppppppppp

Gość Valdi
Mozesz wstawiac. Aby robic to legalnie przy rejestracji dzialalnosci gosp. musisz wyrobic tzw unijny NIP. Wozilem kiedys odziez do Grecji. Przy zakupie w Polsce nie placilem VAT 22%, musialem zaplacic VAT w Gecji 19%. Wszystko zalezy od sposobu rozliczania