Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość Ania 231

Piekąca szyjka macicy

Polecane posty

Gość Ania 231

Kiedy zaczełam przyjmować tabletki yasmine to w pierwszych dniach strasznie mie piekła szyjma macicy(pochwa w sumie) Po tygodniu przestała. Poszłam z tym do ginekologa a gin. przepisała mi jakis 6 tabletek popochwowych poniewaz miałam jakies bakterie i cos tam jeszcze juz nie pamietam. W każdym razie wyniki mojej cytologii wyglądały w nastepujaco : -Rozp.kliniczne op II Leukocyty(+) -Rozp .ginekologiczne Lact.(+,-) Erytrocyty (+) Spore cytoli. Powiedziała ze cytologia wyszła nie za dobrze ze mam przyjąc te tabletki i przyjsc za 6 miesiecy na kontrole. Po kilku dniach brania tych tabletek znowu jak sie kochałam to zaczeło mnie ostro piec. Wiec sama postanowiłam zerknac dlaczego mnie tam moze piec. A tam z pochwy wystawało cos takiego bałego. Cały czas ,,parłam'' az w końcu wyszedł spory kawałek dziwnej wydzieliny. Tak jakby chusteczka albo tampon. Porazka. mam nadzieje ze to po tych tabletkach bo jak nie to nie wiem dlaczego mnie tak piecze. A moze to nadżerka ze mnie tak bardzo tak piecze. Prosze jesli ktos brał tabletki dopochwowe to nie napisze czy tez miał taka wydzieline i czy tez piekło.

Gość dasddas
po takich tabletkach dopochwowych zawsze jest coś białego, a jeżeli chodzi o pieczenie z pochwy to możesz mieć po prostu grzybicę. jeżeli Twój partner nie zje razem z Tobą antybiotyków to będzie to nawracać

Gość Ania 231
A grzybica możne się przyczynić do powstania nadżerki?

Gość lorii
Nadrzerka to ranka zazwyczaj na szyjce macicy, robi sie po irygacjach, podczas porodu lub po prostu przez silne zrace mydla.Jezeli Cie piecze kup podmywaj sie nadmanganianem potasu lub jogurtem naturalnymGrzybicy nie leczy sie antybiotykami tylko probriotykami..to własnie przez kuracje antybiotami powstaje grzybica.:-)

Gość dsasda
lorii i tu się mylisz. Faceta nie wyleczysz jogurtami i probiotykami. Jest jeden antybiotyk, który przy tego typu infekcjach podaje się obojgu... Skąd wiem? bo kilka razy musiałam przez to przejść...

Gość lorii
a to napewno antybiotyk?..mozliwe ze masz racje ale zawsze przy kuracji antybiotami powinnismy stosowac priobiotyki..fakt ze zakarzeniami grzybiczymi mozna sie zarazic w wiele roznych sposobow, ale fakt jest jeden oboje partnerow musi sie leczyc.pomocna jest masc clotrimazolum, i własnie jogurty i priobioty:-)