Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość Natka.

jak ulzyc dziecku??????

Polecane posty

Gość Natka.

moj synek( 10 miesiecy)ma katar leci mu z nosa ,mozna mu cos podac na ten katar ,i zeby ułatwic mu oddychanie

roztwor wody morskiej, sol fizjologiczna lub krople nasivin - bez recepty. No i ściągnąc fridą

Gość Natka.
a marimer ułatwi mu oddychanie w nocy??Bo z tym odciaganiem to niedaje rady mały zuca sie jak opentany tylko jak przysnał to troche nsciagnełam

marimer troche "wypłucze" , ulge powinien przynieśc nasivin - ale to tez najlepiej po odciągnieciu.

kup olejek eukaliptusowy albo sosnowy namocz pieluszke woda z kilkoma krolekami tego olejku i powies na poreczy łózeczka. uloż go z głową wysoko na poduszce porzadnie przewietrz sypialnie przed pojsciem spac psiknij dziecku do noska jakims spreyem - sterimar marimar niwea, i odciagnij katar po 10 minutach a potem psuiknij jeszcze raz. pod noskiem posmaruj mascia majerankową - jak juz pisal ktos wyzej katar super zasuszaja syropki- calcium i clemastin... ale nie wiem czy to nie zbyt male dziecko na takie "domowe leczenie" nasmaruj pulmeksem stópki i zaloż skarpety podaj do picia herbatke z miodem i cytryna albo sokiem malinowym u mnie to plus pyrosal i rutinacea zawsze dziala tyle ze moja starsza.

o właśnie - olbas jest dobry - kilka kropel na pieluchę i powiesić na łóżeczku.

Gość Natka.
akurat te syropki mam calcium i clemastin... bo mi lekerka kiedys dla małego przepisywała ale te calcium to chyba jakies wapno tak?

nasmarowac na noc plecki, klatke piersiowa i w zgieciach nog i rak mascia vick, ale dla dzieci. Olejek olbas jest dobry. Ja za rada znajomej stosuje tez olejek lawendowy. Jest uspakajajacy i pomaga w oddychaniu- tez dwie trzy kropelki na poduszke. Ja jeszcze na noc w poblizu dziecka stawiam kilka rozduszonych zabkow czosnku....

przed pojsciem spac dobrze jest zrobic inhalacje........zycze zdrowia dla malenstwa.

Gość Natka.
mama41....................> a z czego te inchalacje ?przepraszam ze tak zawracam głowe ale juz niewiem czym mu pomoc

Gość fgdfgfhgfgdfgdf
euphorbin-krolpe homeopatyczne świetne na lerjący kata i częste spacery

spacery podczas takiej dodatniej wirusowej pogody nie pomoga na katar. co innego gdyby byl maly mrozik. teraz tylko wirusy sie kiszą. Najlepiej unikac skupisk ludzi a przedewszystkim dzieci. duzo teraz grypy i ospy :-/ calcium to wapno i zasusza katar. jesli masz nawilzacz powietrza to mozesz go uzyc. mozesz tez zrobic syrop z cebuli cebule zalej miodem i postaw w cieple na noc. podajesz po łyzeczce tego syropu.

Natka, jesli nie masz olejku olbas, mozesz dodac zwykla sol lub sode

Gość Mamani a ty
ciagle tylko miod i z miodem... Nie slyszalas, ze dzieciom do roku W OGOLE nie WOLNO podawac miodu???? :O