Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

zgubiona...

Tłuste włosy, próbowałam już wielu preparatów i nic

Polecane posty

Kto zna coś nieznanego nie dostępnego w każdej aptece czy drogerii, co pomoże na przetłuszczające się włosy. Kiedyś mogłam nie myć tydzień a teraz co drugi dzień. Masakra męczę te włosy strasznie, zużywam dużo szamponów i odżywek. Układam je za każdym razem bo są masakryczne po umyciu, więc suszarka albo prostownica czy dyfuzor nie długo mi wypadną. Apteczne specyfiki też niewiele pomogły, może komuś udało się z tym uporać?

Gość evaaa28
Sprobuj szampon eva-med, mnie troche pomogl. Kupisz go w aptece. Wspomagam sie tez sokiem z cytryny, stosuje go do ostatniego plukania. Wlosy ladnie pachna po tym.

Tego szamponu nie znam, niedrogi więc może spróbuję, ale może ktoś zna jakieś receptury naturalne, jakieś super sposoby?

co drugi dzien to taki chyba normalny zwyczaj, wiec nei wiem co ty chcesz od swoich wlosow:o

Gość od kilkunastu lat
myję włosy codziennie mimo że nie są tłuste, po prostu nie wyjdę z domu z nieumytymi włosami bo mam wrażenie że jestem nieświeża, nie wyłysiałam, nie odpały mi, mają się dobrze, mycie co drugi dzień to nie jest żadna przesada, przecież nocą głowa się poci i nieumyte wlosy po kilku dniach po prostu śmierdzą, więc mycie włosów co dwa dni to nic dziwnego:)

Gość mammamiapomidore
Popieram "od kilkunastu lat" i czynię tak samo. Jak zaśpię do pracy i nie zdążę rano umyć i ułożyć włosów, to popołudniu czuję się z tym bardzo, ale to bardzo źle. Co drugi dzień to przeciętna częstotliwość moim zdaniem. Chciałabyś raz na tydzień? :O Fuj!

No cóż kiedyś mi się nie pociły i nie śierdziały. Mam długie włosy kłopotliwe do układania i zajmują mi zbyt dużo czasu. Mam koleżanki, które myją co tydzień nie śmierdzą i wyglądają ok, dlaczego ja mam mieć gorzej? Tym bardziej, że kiedyś właśnie tak miałam? Pomóżcie.

ja im dluzwsze mam wlosy tym mam mniej ukladania:o uwazasz ze keidys sie nie pocilas? to chyba musilo byc przed okresem dojrzewania:o poza tym poza potem sa tez inne czynniki jak dym papierosowy,spaliny itp brudy z pwoietrza no i zele,pianki,lakiery itd

Nie chcę myć włosów codziennie i nie obchodzi mnie co o tym myśli ktos tam. Chcę poznać sposoby na nie przetłuszczające się włosy i tyle. Jak zaczną śmierdzieć po jednym dniu to je sobie umyję ale jak nie będą śmierdziały ani się nie spocą nadmiernie to czemu miałabym je myć? Bo tak wypada? Czy dlatego, że jest taka statystyka?

Gość mam ten sam problem
musze myć włosy codzienie, tak sie przetłuszczają :( niektórzy twierdzą że to przez częste mycie, gówno prawda. Juz w liceum musiałąm myc co 2 dzień, a teraz codziennie, masakra, chyba taka godpodarka hormonalna organizmu, lekarz powiedział że nic się nie da zrobić. Cera też ciągle tłusta a mam 26 lat :/ to ogromny problem, zwłaszcza jak sie jedzie na wakacje np i nie zawsze jest mozliwość umyć

Gość mam ten sam problem
mysle że problem jest od wewnątrz i żaden szampon tu nie pomoże