Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość Ile_to_bedzie trwalo_

Okropny ból jak we mnie wchodzi- co jest??

Polecane posty

Kobietki juz nie mam siły , od 3 lat współżyje z chłopakiem od samego poczatku doskwiera mi okropny ból gdy we mnie wchodzi, jest ciagle taki sam, a dokładniej tak jak za pierwszym razem kiedy traciłam dziewictwo :-) Gdy on wchodzi we mnie czuje taka blokade, jakby cos blokowalo, on delikatnie wchodzi a ja czuje jakby mnie tak w srodku rozrywalo, kazdy nasz sex wyglada tak samo, boli mie okropnie. Zawsze jestem dobrze nawilzona, rozgrzana, nie denerwuje sie, próbowalismy tez zelami nawilżajacymi. Kiedys powiedziałąm pani ginekolog o tym to stwierdzia ze to wina malej nadzerki , zrobiła wypalanke....... a problem został :-( Nie wiem juz co amm robic, zapisalam sie do innego ginekologa, bo o tym moim naczytalam sie duzo zlych oppini. Mam nadzieje,ze w koncu ktos mi pomoze , bo ile mozna cierpiec.

ja chodziłąm prywatnie, i teraz sie zapisałam róniez prywatnie, zobaczymy czego teraz sie dowiem, hmm... nie wiedziałąm,ze torbiel moze miec powiązaniew łąsnie z takim bólem piodczas współżycia . :-(

Gość pytająca poniewczasie
hej. nie wiem, jak jest w twoim przypadku ale ja mam podobne objawy a winą jest to, że jestem tam bardzo wąska i "nierozciągnięta"... od mojego pierwszego razu kochałam się z facetem wiele razy a i tak jeśli nawet po długich pieszczotach, takich, że "cieknie mi po udach" zacznie we mnie wchodzić to nie tylko potwornie boli ale jest tam tak wąsko, że facet nie może wejść... tak więc zanim przejdziemy "do rzeczy" on, pieszcząc mnie wkłada mi palce do pochwy: najpierw jeden, potem drugi i tak powoli rozciąga a później hop! ;) ...i nie ma ni bólu ni oporu... :D

Trza się zbadać na wszelkie sposoby... mnie czasem bolało przy niektórch pozycjach, okazalo się, że powodem były zrosty a wykryła je dopiero laparoskopia. U koleżanki za to lekarz podejrzewa dyspaurenie...

wątpie zeby przez 3 lata sie tam nie rozciagneło, i niestety pomimo wczesniejszych pieszcot palcami, mnie nadal boli. Juz nie moge sie doczekac kiedy w koncu lekarz dojdzie co mi jest, i pozbede sie tego okropnego bólu!! Nie wiem, moze do konca błona mi sie nie przerwała, bo czytałąm ze ejst to mozliwe, zreszta nie wiem juz sama. Dlaczego Nas kobiety zawsze musi cos bolec, dolegać ,a Facetom nic!

Gość ja tez tak mialam
jak chorowałam na przydatki

Byłam dzisiaj u pani ginekolog, która przebadala mnie pod tym katem. Zbadala mnie palcem, i stwierdziła ze napinam miesień ( kiedy ona wkladała palec), który wlasnie powoduje taki ból, i tak naprawde nie ma na to leku, po prostu sama paluszkiem musze sobie codziennie rozciagać ten miesień i powinno przejsc. Musze jeszcze wykonac badanie USG , ale mi tez sie wydaje ze to wina tego mięśnia.

Gość lena111
a wiecie co ja wam powiem.. w zeszlym roku bylam 1wszy raz u gina kobiety stwierdzilam ze tak bedzie lepiej. ona zapytala sie mnie czy jestem dziewica, ja na to ze blony nie mam ale sexu nie bylo, na to ona kazala mi wejsc na fotel i wiecie co? zrobila mi usg dopochwowe!! strasznie bolalo, kwiczalam z bolu a ona do mnie \"czemu pania tak boli, to jak pani bedzie wspolzyc z chlopakiem??\" i powiem wam ze od tego czasu czuje lek przed seksem, od tamtego roku nadal nie wspolzylam, mam chlopaka ale on mnie do niczego nie namawia, na dodatek naczytalam sie o tylozgieciu macicy i ja sie naprawde boje, 2ga sprawa to paniczny lek przed ciaza. ja mam chyba problem psychiczny ale mysle ze w duzej mierze ta gin sie do tego przyczynila ;/

A jeśli - mam nadzieję - nie wyjdzie Ci żadna z tych chorób, to jeszcze masz do wyboru przewlekle napięte mięśnie dna miednicy (np. z powodu sikania z użyciem tłoczni brzusznej).

Ha, dopiero doczytałam, że już byłaś u lekarza :). Kup sobie "A Headache in the Pelvis" wydanie 5. (koniecznie, bo tam jest dodatek z ćwiczeniami dla kobiet). Paluszek może nie wystarczyć do rozmasowania punktów spustowych.

nomina> dziękuje bardzo, myslisz ze takie cwiczenia pomoga, i kiedys w koncu przestanie bolec??

Ile to będzie trwało --> trudno powiedzieć. Ja mam doświadczenia od osób, które mają latami chory układ moczowo-płciowy, więc bywa, że też latami trzeba ćwiczyć. Ale jeśli nie masz takich patologii, to może wystarczyć parę tygodni. Aha, u nas nie uświadczysz takiego sprzętu do ćwiczeń, jaki opisują autorzy. Jeśli chcesz wiedzieć więcej, zajrzyj na www.pecherz.pl, najlepiej do wątku Ajpinusa (on opisuje, co z czym).

Gość szajbinka
mam ten sam problem - z kazda proba okropny bol i tak juz od poczatku czyli od roku.. bolal mnie lewy jajnik wiec poszlam pierwszy raz do gin prywatnie i okazalo sie ze mam spora torbiel - dostalam na to Cilest, czopki i tabl dopochwowe i po skonczeniu mialam sie zglosic na kontrole - powiedzialam pani dr o tym problemie, ze boli mnie za kazdym razem to stwierdzila ze to wlasnie przez torbiel. Pojechalam na kontrole - po torbieli slad zaginal a mnie nadal boli no i dlaczego skoro juz jej nie mam a niby ona to powodowala ?!

mam ten sam problem - z kazda proba okropny bol i tak juz od poczatku czyli od roku.. bolal mnie lewy jajnik wiec poszlam pierwszy raz do gin prywatnie i okazalo sie ze mam spora torbiel - dostalam na to Cilest, czopki i tabl dopochwowe i po skonczeniu mialam sie zglosic na kontrole - powiedzialam pani dr o tym problemie, ze boli mnie za kazdym razem to stwierdzila ze to wlasnie przez torbiel. Pojechalam na kontrole - po torbieli slad zaginal a mnie nadal boli no i dlaczego skoro juz jej nie mam a niby ona to powodowala ?!