Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość qsASA

bardzo prosze o pomoc, yasminelle

Polecane posty

Gość qsASA

powiedzcie mi prosze, jesli po 3 godzinach od zarzycia tabletki milama wymioty to wiadomo ze tabletka mogla sie nie zdarzyc calkiem wchlonac, nie bralam dodatkowej nastepnej tylko kolejna normalnie nast.dnia. I jesli przez tydzien bede uzywac jeszcze gum to po tym tygodniu moge miec pewnosc ze juz jestem zabezpieczona 100% jesli bede brala nadal regularnie??I bede mogla kochac sie juz bez gum??plissssssss, co robic, pomozcie bede wdzieczna

Gość qsASA
proszeeee up up

przyjume sie, ze tabletka sie wchlania calkowicie do 4 godzin wiec lepiej dodatkowosie zabezoieczaj w najbklizszym czasie

Gość qsASA
tak ale mi chodzi o to, e jak np przez tydzien bedziemy uzywac jeszcze gum to czy po tym tygodniu juz nie bede musiala i bede zabezpieczona w 100%???

Gość przeczytaj ulotkę
wiesz co to ulotka???? to ta mała książeczka załączona do tabsów :O zajrzyj na stronę 36 podpunkt pt.: "Co należy zrobić jeśli wystąpią wymioty lub ciężka biegunka"

Gość qsASA
dzieki bardzo za rade, tylko jesli doczytasz dokladniej moje pytanie i ulotke to dostaniesz olsnienia, ze ja nie wzielam dodatkowej tabletki tak jak pisze w ulotce i w zwiazku z tym moje pyt, brzmi: czy jesli przez tydzien bedziemy uzywac gum to cy po tym tygodniu juz nie bede musiala ich uzywac?

Gość qsASA
wie ktos moze??bo nurtuje mnie to bardo...

ja biore tabletki ok roku. Czesto zdarzaja mi sie wymioty czy biegunki (problemy z zoladkiem) i w ciazy nie jestem. Tabletki nas bardzo dobrze zabezpieczaja, ale jesli chcesz sie czuc lepiej psychicznie zabezpiecz se jeszcze prezerwatywami.

dodatkową antykoncepcję nalezy stosować do 2 tygodni po nieprzyjęciu;/ niezarzyciu/ wymiotach itp.

Gość qsASA
no, w koncu konkrety... dziekuje

Proszę, chociaż na przyszłość radziłabym dowiedzieć sie trochę o metodzie antykoncepcji jaką stosujesz i jak te tabletki działają. bo nie ma gorszej głupoty niż zażywać tabletki nie wiedząc o ich działaniu

Gość przeczytaj ulotkę
po co czytasz ulotkę skoro się do nie j nie stosujesz? skoro pisze, że powinnaś przyjąć jeszcze jedną tabletkę to sie tak robi a nie działa po swojemu a potem pisze post na forum lub lamentuje "brałam tabletki a zaszłam" kiedy ludzie nauczą się czytać ze zrozumieniem???? :O "Co należy zrobić jeśli wystąpią wymioty lub ciężka biegunka Jeżeli wymioty wystąpiły w ciągu 3-4 godzin po przyjęciu tabletki lub wystąpiła ciężka biegunka, istnieje ryzyko, że substancje czynne z tabletki nie zostały całkowicie wchłonięte do organizmu. Sytuacja jest podobna do zapomnienia tabletki. Po wymiotach lub biegunce trzeba możliwie szybko przyjąć jeszcze jedną tabletkę z rezerwowego blistra. Jeżeli to możliwe, należy przyjąć ją w ciągu 12 godzin po normalnym czasie przyjmowania tabletki. Jeżeli nie jest to możliwe, lub upłynęło 12 godzin, należy postępować według porady podanej w rozdziale "Pominięcie zażycia Yasminelle". " a teraz w wersji dla małopojętnych - W TWOIM PRZYPADKU, ZALEŻNIE OD TEGO PRZY KTÓREJ TABLETCE JESTEŚ (który tydzień brania) ZASTOSUJ SIĘ DO JEDNEGO Z 3 ROZWIĄZAŃ DOT. POMINIĘCIA TABLETKI JEŚLI MIAŁAŚ STOSUNEK W DNIACH POPRZEDZAJĄCYCH TE WYMIOTY TO JEST RYZYKO ZAJŚCIA WIĘC RADZĘ SKONSULTOWAĆ SIĘ Z LEKARZEM CO DO PREZERWATYW CZY INNCH ŚRODKÓW DODATKOWYCH, TABELCE NA STR 35 WYRAźNIE JEST NAPISANE 7 DNI 7 DNI TO 1 TYDZIEŃ, NIE 2 ALE JAK WOLISZ TO I DO KOŃCA MIESIĄCA MOŻESZ BZYKAĆ SIĘ W GUMKACH - BO PO CO STOSOWAĆ SIĘ DO ULOTKI??? :o

Gość przeczytaj ulotkę
Ann, skąd ta informacja o 2 tygodniach??? nie wiem jak przy innch tabletkah ale przy Yasminelle wystarczy 7 dni nie pisz danych z kosmosu bo zaraz powstaną topiki pt. "zabezpieczałam się dodatkowo tylko przez 1 tydzień - czy jestem w ciąży?"

Gość qsASA
ojejku, ja wiem ze te 7 dni trzeba ale jesli sie zazylo ta dodatkowa tabletke. A ja nie zazylam wiec tez 7 dni gumy a potem nic???

Napisalam DO 2 tygodni, wiec Twoje pouczanie na temat nie umiejętności czytania ze zrozumieniem jest zbędne. Napisalam ogólnie o tabletkach antykoncepcyjnych a nie konkretnie o yasminelle. Nigdy dodatkowej antykoncepcji nie trzeba uzywać dluzej niz 2 tygodnie (oczywiscie w przypadku wymiotów, pominięcia etc.)

Gość ***88
zażyłam tabletkę o godz. 18, jak zwykle, potem była ostra impreza i ok. godziny 22-tej zwymiotowałam dwukrotnie. nie kochałam sie tego wieczoru z chłopakiem, ale robiłm to 5 dni przed tą imprezą. Czy mogę być w ciąży?