Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Kafeteryjka008

Brązowe coś zamist miesiaczki

Polecane posty

Czesc Mam 14 lat i miesiaczke pierwszy raz dostałam 1 grudnia teraz mam ja 3 raz ale zamist normalnej miesiaczki leci mi taka brązowa wydzielina, poprzednim razem też tak było.CZy to narmalne w moim wieku??Bo już się zaczynam martwić ;// Prosze o odpowiedz z góry dziękuję

Gość jestes pewna
ze to nie sraczka?

Gość jokoono1
tak to wstęp do krwawienia bądz skąpe krwawienie dla swietego spokoju mozesz isc do lekarza

Gość jokoono1
jest mozliwe ze po kilku dniach takiego plamienia brazowego dostaniesz normalnej miesiaczki u mnie trwało kolo 4-5 dni

Gość jokoono1
plecy i brzuch nisko?

kazda kobieta inaczej to przechodzi we wstepnej fazie albo koncowej miesiaczki moze byc wiecej sluzu niz krwi wtedy jest zabarwienie brazowe okresu

Kafeteryjka008 każda dziewczyna po pierwszej miesiączce powinna się udać do ginekologa i najlepiej to zrób i z nim o tym pogadaj :)

Gość jokoono1
ja miałam i miewam podobnie spokojnie ja to nazywam zapowiedziami okresu jesli bardzo sie martwisz idz do lekarza ;)

Gość jokoono1
jak byłam młoda nie miałam a teraz mam 2-3 dni tego brązowego faflunienia duzy okres 2 dni czyli leci ze mnie krew normalnym kolorze i to czesto i pozniej wyciszające 2 dni czyli pomału zanika krwawienie w sumie 6 mniej wiecej słuchaj nie chce cie straszyc ale u mnie pozniej wyszła kwestia policystycznych jajnikow wiec dla swietego spokoju idz do ginekologa

Gość ginekk...
Hej. Moim zdaniem całkowicie nie masz się czym martwić. Jesteś młodziutka, miesiączkujesz krótko, tak więc Twoje cykle są narazie bezowulacyjne. Możliwe, ze Twoje okresy będą narazie tak wyglądać. A czy ta wydzielina jest obfita czy raczej skąpa?

Gość ginekk...
No to tak jak mówię, wydaje się być wszystko ok :) napewno nie masz się czym zamartwiać, a jak chcesz się upewnić to wybierz sie do lekarza na konsultacje. Twojej janiki nie pracują jeszcze "na zwiększonych obrotach" ;) tak więc te miesiączki będą raczej mało "miesiączkowe" :) pozdrawiam!

Gość ginekk...
Oczywiście, z czasem się to zmieni i nie bedzie już tak przyjemnie :) wszystko wymaga czasu.

Gość ginekk...
Ta brązowa wydzielina to Twoja miesiączka i może się tak wydarzyć, że przez jakiś czas będziesz tylko miesiączkować w taki spoób. Jajniki zaczynają pracować trochę później, tak więc normalne krwawienie możesz mieć nawet za 2 lata.

aha czyli to bązowe to moja miesiaczka i moze to trwac 5 dni bez normalnego krwawienia?? Bo miesiac temu to samo miałam to trwało 5 dni potem mi duzzo zaczeło czystej krwi mi leciec tak przez 3 godziny a potem normalnie.

Gość ginekk...
Może tak być, że nie będziesz mieć norlamlnego krwawienia. Może również być tak, że jednego miesiąca będzie ta wydzielina, drugiego norrmalne krwawienie, a trzeciego znów tylko ta wydzielina. Narazie wszystko musi się unromować.

Ginekk... a czy to tak moze tez byc ze 5 dni bezdie mi leciec to brązowe a potem przez 5 dni normalna miesiaczka?? Razem 10 dni?

Gość ginekk...
Spokojnie, takich akcji raczej nie powinno być :) chociaż oczywiście nie mogę nic powiedzieć napewno. Organizm czasem płata nam figle, szczególnie taki, który dopiero się kształtuje. Obserwuj co sie dzieje, nie martw się na zapas, a w razie czego udaj się do lekarza.

Gość ginekk...
Znam takie przypadki, w których miesiączka trwała 10 dni a nawet dłużej, ale to zawsze wymaga skonsultowania z lekarzem. Nie mogę Cię zapewnić na 100%, że będzie tak, a nie inaczej, ale nie powinno się tak stać.

aha dziękuje to wszytsko co chciałam wiedziec Uspokoiłeś/łas mnie ale jesli jakbym miała jakies pytania to jak z toba mogę sie skonsultowac??

Gość ginekk...
Hmm... ginekologiem co prawda nie jestem ale interesuje się tego typu problemami itp. Pisz w razie czegoś w tym topiku, jesli wpadnę to postaram się pomóc. No i bądź swiadoma tego, że takie internetowe porady nie zasatąpią wizyty u lekarza. Jeśli będziesz naprawdę zaniepokojona to nie wstydź się i śmiało idź do doktora. To naprawdę nic strasznego. Pozdrawiam! :)