Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

cynthiamadziara

straszliwe wypadanie włosó

Polecane posty

mam ogromny problem jestem jasna bladynka farbowana gdzie wypadaja mi strasznie wlosy w oczach moje wlosy robia sie zadsze.Te wlosy znajduja sie wszedzie w obiedzie na poduszce gdy wstaje rano w zyciu nie widzialam czegos takiego zeby tak wlosy wypadaly za kazdym razem gdy czesze wlosy szczotka to wychodza mi wlosy garsciami nawet gdy przejade reka po wlosach to mi wypadaja a najgorsze jest to ze wlosy mam dlugie powoli tragicznie to zaczyna wygladac.Biore od dwuch miesiecy tabletki skrzypowita codziennie rano biore po jednej tabletce witaminy A raz w tygodniu stosuje jajko oliwa z oliwek do tego olejek rycynowy i dwie krople witaminy A w plynie,biore tez po jednej tabletce rewalit nie uzywam prostownic nie susze wlosow a poprostu jest tragicznie.

włosy są barometrem zdrowia spróbujcie skorupek od jajek albo ocet jabłkowy tylko trzeba czekac aż się zrobi Skorupka od jajka jest idealnym źródłem wapnia, który w 90% jest przyswajany przez organizm (kości). Oprócz węglanu wapnia w skorupce są wszystkie niezbędne dla organizmu mikroelementy: miedź, fluor, żelazo, mangan, molibden, siarka, krzem, cynk i inne - w sumie 27! Skład skorupki jajka jest bardzo podobny do składu kości i zębów. Niemieccy i węgierscy uczeni, którzy przez 15 lat badali wpływ skorupki jajka na organizm człowieka zauważyli, że u dzieci i dorosłych podawanie skorupki dało pozytywne rezultaty przy łamliwości paznokci, włosów, krwawieniach dziąseł, zaparciach, pobudliwości, bezsenności, chronicznych katarach, astmie. Jak się okazało, skorupka jajka nie tylko wzmacnia tkankę kostną, ale i usuwa z organizmu pierwiastki promieniotwórcze.\"Skorupkę jajka zanurzyć na 5 minut we wrzątku. Pozostawić do wyschnięcia i zmielić w maszynce do kawy.Można spożywać ją z sokiem z 1/2 cytryny lub dodawać do kasz i twarogów\".

Gość osobista sekretarka
radze udanie sie do dermatologa.ja osobiscie stosowalam bellise i mi pomogla:)

Gość BonAppetit
Polecam szpik konski :) sama uzywam szamponu i odzywki z konskiego szpiku i mam kilka saszetek ze szpiku norki, jest swietne, wlosy nie wypadaja tak, i przy czesaniu nie wyłaża :) a wiem co mowie bo mam wlosy do pasa!! :) na allegro mozesz takie cudo kupic. Ja kupilam zestaw 1l szamponu +1 odzywki, juz po pierwszym uzyciu w dotyku wlosy sa \'inne\', nie takie cieniutkie jak to ja mialam zawsze :)

Gość a jaka marka

Gość cynk
Kupcie sobie cynk!!!! Miałam to samo i tabletki ze skrzypem mi nie pomagały, dopiero cynk zachamował ich wypadanie a już traciłam nadzieje że mi coś pomoże. Polecam.

Gość Merz special
Mnie pomogło Merz special, te tabletki są rewelacyjne, jeśli chodzi o wypadanie włosów natomiast nie pomogły na łamliwe paznokcie, ale to już myślę wpływ płynu do mycia naczyń

Gość futra sa brzydkie
ja też mam straszne włosy :( wyglądają jak siano :( połamane od góry do dołu,nie da sie ich rozczesac,bo i tak źle wyglądają :(

hej dziewczyny dzieki bardzo za propozycje ale problem jest taki ze obecnie jestem w anglii a tu nie ma polskich preparatow moze ktoras z was zna jakis sposob domowy oprucz jajka z oliwa i olejku rycynowego to juz przerabiam od roku i efektow nie ma.

to zostaja tylko skorupki od jajek moja matka nimi wyleczyła osteoporozę

Gość cynk
pasta cynkowa jest na krosty a cynk o którym pisałam że zażywałam jest w tabletkach i napewno dostaniesz go w Angli bo to jest suplement diety. W Polsce kosztuje około 7zł . A jak nie to zażywaj coś co zawiera dużo cynku np. pestki dyni, słonecznika. Ale jeżeli bardzo ci te włosy wypadają to tabletki zdecydowanie byłyby lepsze.

dziekuje bardzo juz wiem o co chodzi z tym cynkiem napewno skorzystam,przejde sie do sklepu i spytam sie o tabletki a jesli chodzi o skorubki to dzisiaj wieczorem zrobie pierwsza kuracje mam nadzieje ze mi to cos pomoze dzieki bardzo.

Gość kotka222
miała tak samo jak ty, u mnie przyczyna było farbowanie włosow farba palette i zazywanie tabletek antykoncepcyjntych. jeżeli jesteś za granica to kup sobie szampon i tonik activ F scharzkopfa, takie w rozowym opakowaniu, od niedawna jest dostepny w polsce też, jest całkiem niezły na wypadanie włosow, w wewnętrzenie pomaga łykanie tranu. pozdrawiam

do cynthiamadziara : ja też jestem w Anglii, tu można kupić taką polecaną wszędzie odżywkę WAX - jest ona w róznych wersjach jeśli chodzi o kolor włosów. Też mam podobny problem i podejrzewam że to po farbie schwarzkopf - z tym ze ja kupilam taki nowy rudy. I dziewczyny tu podpowiadają cynk, kupisz go tu bez problemu.

Gość moze kuracja vichy
do wypadajacych wlosow , szampon + ampulki

tez slyszalam o tej odzywce wax ale myslalam ze tylko jest ona do ciemnych wlosow czemu nie przy najblizszym spacerku mozna zakupic i sprubowac -dzieki za rade -pozdrawiam -a ogulnie skrupki juz wyprubowalam daja rade zmielone dzieki-

Gość Siuup
Skoro tak o nie dbasz a wypadaj Ci to przyczyna musi leżeć gdzieś od środka. Musisz porobić badania a dopiero potem można myśleć o dalej co z tym zrobić bo inaczej bez sensu jest coś brać tak w ciemno ;/ https://www.youtube.com/watch?v=dxU4g21YEuI