Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość serduszko1989

cala buzia w krostkach!!!help!!

Polecane posty

Gość serduszko1989

witam, nigdy nie zwracalam zbytnio uwagi na swoja buzie-nie mialam z nia zbytnio problemow.oczywiscie zdazaly sie wagry pryszcze w okolicy noska brody.co nie oznacza ze wczesniej mialamjakas super buzke zawsze mi tam cos przyszkadzalo. niedawno postanowilam zadbac o siebie(wiadomo kazda z nas chce byc ladna)a ze wielkimi krokami zbliza sie wiosna postanowilam troszke o siebie zadbac.wybralam sie do rossmana i tam zakupilam sobie mydelko,tonik,krem,peeling i maseczki. nie maM pojecia w czym jest problem,co zrobilam zle ? mam cala buzie w malych krostkach i do tego doszlo pare pryszczy.w niektorych miejscach moja buzia jest zaczerwieniona prosze o rade moze zrezygnowac z kosmetykow i postawic na zwykle mydlo prosze pomozcie:( nie wiem co robic

Gość helllla
odstawiaj po kolei, żeby zorientować się co ci tak zryło skórę. Poza tym co za dużo to niezdrowo.

Gość serduszko1989
tak dzisiaj umylam tylko twarz mydlem PROTEX takie fajne mydelko z apteki antybakteryjne potem przemylam tonikiem nivea visage young. boje sie ja nakremowac.przyznam ze mam troszke sucha ta buzie

Gość serduszko1989
a ile to mniej wiecej kosztuje i na co to dokladnie jest dziekuje :)

Gość kanapkaa
Bez sensu zeby szła po antybiotyk z kilkoma krostami!! Jaką masz cere? mocną zasianą czy pare krost?

Gość serduszko1989
na czole i skroniach nie mam nic na policzkach i na brodzie jest ich duuzo

Gość serduszko1989
cere mam chyba mieszana -sama nie wiem niekiedy cala mi sie swieci niekiedy tak jak dzisiaj sucha i naciagnieta problemy zaczely sie juz kilka dni temu ale wczoraj mnie juz wkurzyly:(

Gość andżela26
ja sobie raz brodę rozdrapałam pillingiem, i też miłam jakiś stan zapalny

Gość kanapkaa
no więc tak.. cera trądzikowa jest bardzo wymagająca... nie możesz jej przesuszyć! Jak to zrobisz to Twoja skóra zacznie produkować jeszcze wiecej sebum i zaszkodzisz sobie. Możesz spróbować maseczke drożdzową.. ale polecam bardziej tą naturalną.. chociaż na innych te "papierkowe" działają. Możesz spróbować np. krem acne derm.. do kupienia w aptece za około 21zł. tylko z nim musisz uważac bo to kwas jest jakiś.. lekki bo lekki ale kwas. Działa on również na przebarwienia po krostach.. tzn wybiela..wiec uwazaj jesli masz ciemna cere. Jesli chcesz go stosować to unikaj słońca.. a solarium odstawiasz już wogole.. zadnego opalania bo narobisz sobie mnóstwo przebarwień. Działa takiże pasta cynkowa (5zł) ale już delkitaniej. Uważaj żeby nie przesuszyc buzi bo bedzie przysłowiowa kicha :)

Gość kanapkaa
jeśli nie masz katastrofy tylko broda i policzki to sie nie załamuj.. możesz stosować też tabletki Face Okey.. około 35zł.. ja je zaczełam dopiero brać więc nie potwierdze ale ponoć pomagaja :)

Gość kanapkaa
A pillingu nie powinno stosować sie na krosty ropne.. bo kuleczki przenoszą zarazki i powodują powstanie nowych krost!!

Gość serduszko1989
to calkiem mozliwe (jak robilam peeling to troszke mnie pieklo moze za mocno szorowalam)ale to az tak mi sie narobilo ze nie moge patrzec ale mam tez taka szczoteczke do mycia buzi tez niedawno zakupilam i myjac buzie mydlem troszke ja poszorowalam ta szczoteczka-moze to od tego a powiedz mi dlugo mialas taki stan zapalny?cos robilas

Gość serduszko1989
dziekuje :) nie mam krostek ropnych tylko takie male zwykle

Gość kanapkaa
Chciałam jeszcze jedną spraw poruszyć..tzn niektóre kosmetyki sprawiają że wyciągają brudy spod skóry.. krosty które jeszcze sie nie zrobiły.. wtedy nasytępuje oczyszczenie skóry.. a kiedy krostki sie wyleczą jest lepiej :)

Gość andżela26
miałam 2 razy- 1 raz smarowałam najpierw żelami punktowymi =, kremami anty.i nie pomagało (ok 2mies. )-kupiłam sobie w aptece maść z antybiotykiem za 1,60- saszetka tribiotic i pomogło po ok 2 tyg nie było śladu 2 raz kosmetyczka mnie chyba zaraziła przy depilacji woskiem wąsika i po kuracji tribiotic-em przeszło

Gość serduszko1989
calkiem mozliwe. szczerze mowiac troche mnie nastraszylyscie.chyba wybiore sie jutro do apteki i zapytam.mam nadzieje ze to swinstwo zniknie dziekuje za pomoc jutro zapytam o te tabletki krem i paste jeszcze raz dziekuje:)

Gość kanapkaa
nie ma za co, ciesze sie że pomogłam jakoś :) tylko nie stosuj wszystkiego naraz :) tzn acne dem i tabletki mozesz.. ale uwazaj zeby buzi nie popazyć.. pozdrawiam i trzymam kciuki :)