Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość kamcia12345

Pekajaca skora. - problem.

Polecane posty

Gość kamcia12345

od jakiegos czasu zauwazylam ze zaczeła mi pekać skora - na wzgorku łonowym, zauwazyłam tez ze jest to dzien lub dwa dni po tym kiedy skonczy mi sie okres. czytalam na forum ze moze to tez byc wywolane przez tabletki antykoncepcyjne- biore novynette. jest to dosc bolesna sprawa bo bardzo ogranicza nawet w codziennych sytuacjach. po pewnym czasie ta popękana skora zaczyna "odchodzic" platami lub kawalkami.. ide do ginekologa ale dopiero pod koniec nastepnego miesiaca.

mi skóra pękała i łuszczyła się potwornie jak próbowałam depilować wzgórek woskiem - później dostałam potwornych rumieni i rzuciłam to cholerstwo, choś tak wygodne w użyciu... :O może u CIebie to też jakaś alergia albo brak nawilżenia???

Gość kamcia12345
ja depiluje sie tylko maszynka, lub depilatorem z glowka golaca.. wiec racej nie podraznia sie, a nawilzac raczej nawilzam.. tylko ta pekajaca i luszczaca sie skora wchodzi az na wargi sromowe..

chyba nikt tu nic CI nie poradzi lepszego jak wizyta u lekarza... jeśli na ginekoloa musisz czekać tak długo to może pójż do dermatologa? to on jest raczej od schorzeń skórnych...

Gość kamcia12345
niby tak, ale troche mi glupio gadac z dermatologiem o tym. a z ginegologiem jakos juz lepiej, nie takie rzeczy musiałam jej mowic;P a i jeszcze ta skora jak odchodzi platami po kilku dniach to wogole nie zostaje po niej sladu ze cos takiego mialo miejsce..

Gość kamcia12345
miala ktoras tak juz?