Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość będę się starać

właściwie dlaczego w ciąży nie można leczyć zębów?

Polecane posty

Gość będę się starać

ja rozumiem jakieś kanałowe leczenie, ale małe ubytki spowodowane próchnicą? wszyscy wiemy, że nie można, ale dlaczego konkretnie? czy ktoś może mi odpowiedzieć?

Gość jhkjl6666666666
znieczulenie. po za tym w przypadku zeba krwotok

Gość będę się starać
jeśli tylko o znieczulenie chodzi - co jest logiczne - to jakieś małe wiercenie i wypełnienie nie powinno zaszkodzić. dzięki za odpowiedź

Gość mamaW.
Ja leczyłam zęby do 6 miesiąca, później po prostu mi się nie chciało już jeździć do dentysty i zrobiłam sobie przerwę. Przeważnie nie robiłam nic poważnego, jedynie niewielkie wypełnienia, czyszczenie zębów itp. więc jakoś dało się przeżyć bez znieczulenia.

Gość aaaabbbaaa
a ja normalnie leczylam zeby w ciazy i nic mi nie jest.

Gość będę się starać
chodziło mi o to czy koniecznie przed planowanym zajściem naleąy wszystko wyleczyć, czy tez mogę to zrobić będąc już w ciąży. o wyleczeniu - jego konieczności, wiem

Gość będę się starać
doczytałam, dzięki za linka jhkjl6666666666

Gość jkmtdukjtujryshryshsn
To Ci ktoś bzdur naopowiadał bo w ciązy zęby trzeba leczyć. Co nie umniejsza faktowi, ze najlepiej było by mieć wyleczone zęby przed ciażą.

kto powiedział, że w ciąży nie można leczyć zębów? przygotowując się do ciąży warto mieć wszystkie zęby poleczone, ale jeżeli okaże się, że masz próchnicę W CIĄŻY TO TRZEBA LECZYĆ ZĘBY. nieleczona próchnica rozsiewa bakterie po całym organizmie i ciąża może na tym ucierpieć. jeżeli boisz się bólu, możesz leczyć zęby w znieczuleniu miejscowym. www.porady-poloznej.pl