Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

gonzallo

krwotoki z nosa w ciązy-co to znaczy?

Polecane posty

Tydzień temu byłam u gina i w sumie wszystko ok.Wyniki badan moze nie wzorowe,ale jako-takie.A teraz co 2-3dni leje mi się krew z nosa...miałyście tak?Jestem w 5mc

Gość prywatna sekretarka
moze masz anemie?

kurcze-hemoglobina nieco ponizej normy,ale biorę żelazo od 2miesięcy.Dietę mam bardzo rozsądną-dużo warzyw i owocow,nabiał,razowe pieczywo.Nie jem rzeczy bezwartościowych...szpinak,buraki itp.zawsze przynajmniej raz w tygodniu..

Gość słońce a gdzie mięso
???

Gość prywatna sekretarka
i bład kochana musisz jesc duzo szpinaku i salaty maja duzo zelaza i polecam pokrzywe podobno bardzo skuteczna:)powaznie pisze

Gość prywatna sekretarka
i polecam wątrubke:)

a buraki w ciąży to ja jadłam CODZIENNIE;) i anemii nie było:)

wątróbka w ciąży nie bardzo pomimo, że jest bardzo krwiotwórcza za dużo świństw w niej się osadza i nie jest polecana w ciąży natomiast poza okresem ciąży przy anemii jak najbardziej;)

to,że nie napisałam,ze jem mięso nie znaczy,że go unikam!Poza piątkiem gdy jem ryby mięso jest codziennie!

a jakie mięso?

Gość prywatna sekretarka
co sie tak autorko bulwersujesz:P

Gość prywatna sekretarka
jedz duzo czeronego

Gość w ciazy wzrasta cisnienie
wiec od tego to moze byc moze tez za duzo coli lub kawy lub herbaty wlewasz w siebie

Gość prywatna sekretarka
tak jak mowilam jedz duzo wazyw zielonych i miesa czerwonego,wątrubka,kaszanka,salceson. podobno po sałatce z pokrzywy w mig sie mozna wyleczyc i anemia nie wraca ale nigdzie teraz pookrzywy nie znajdziesz hehe

Gość wiesz być może jesz teraz za m
ało

Hmm są dni,kiedy faktycznie mogę jeść mniej-ale to sa pojedyńcze przypadki.Siedze w domu ,więc na 2e śniadanie jem banana plus np jogurt-czy to za mało?Na obiad0mięso plus 2jarzynki/dużo jarzynek/-ziemniaków nie jem..

na sniadania i kolacje 2/3 kromki razowca z szynka ,serem,pomidorm papryką,ogorirm,czasem łososiem.EW.robie twarożek i te 3 tylko z twarozkiem.

Gość prywatna sekretarka
wydaje mi sie ze powinnas myslec o dziecku i o swoim zdrowiu a nie o figurze.jesz zdecydowanie za malo.nie mowie ze trzeba jest za dwoje ale dla dwojga a ty jeszc jak dla jednej osoby

Gość prywatna sekretarka
krew z nosa moze tez nie koniecznie oznaczac anemiie moze po prostu masz slabe naczynka i Ci pekaja

sekretarko-tyle,,ze ja zawsze jem do syta-nie mam uczucia niedojedzenia.A jeśli chodzi o figurę-to nie jest tak,ze nie mysle o dziecku.Ginekolog powiedział,ze musze wyciagnac wnioski z mojego obzarstwa w poprzediej ciazy...przybieram 1kg na miesiac..

Gość leci ci krew
bo zimą w pomieszczeniach jest suche powietrze i śluzówki wysychają a wtedy łatwo o krwawienie z nosa co do anemii to kontroluj wyniki krwi, jedz dużo zielonych warzyw, szpinak, buraczki, cytrusy, wartościowa jest także wołowina co do herbatki z pokrzywy, spytaj lekarza bo nie wiem czy w ciąży można ją pić, nie jestem pewna, ona obniża poziom cukru we krwi i może ją także rozrzedzać a to w ciąży może prowadzić do krwawień co do diety: wcale nie jest powiedziane że w ciąży trzeba jeść jakieś niesamowite ilości pokarmu....to tylko przesądy, w ciąży zapotrzebowanie kaloryczne kobiety wzrasta raptem o 300 kcal i to dopiero od drugiego, trzeciego trymestru

Gość leci ci krew
a durne baby uważają że w ciąży mogą jeść wszystko na co mają ochotę a potem dziwią się że tyją po 30 kilo.... teraz w necie wszędzie można znaleźć kalkulatory wagi w ciąży, można też poprosić dietetyka o ustawienie diety na ciążę, zresztą w przypadku niektórych kobiet w ciąży jest to nawet konieczne gdy występuje u nich cukrzyca ciążowa lub nadmierne tycie

Gość DO leci ci krew
a skąd wiesz ile je autorka topiku?

Gość leci ci krew
napisała ogólnie co je na posiłki, a fakt że tyje kilogram miesięcznie potwierdza że nie ma niedoboru kalorii i ciąża rozwija sie prawidłowo.... wg Was oczywiście kobieta w ciąży już w pierwszym miesiacu powinna przytyć 5 kg mimo że zarodek ma raptem centymetr wielkości..... zastanówcie się co piszecie kobiety..... wg rozpiski w pierwszym trymestrze waga może w ogóle nie wzrosnąć lub nawet zmaleć na skutek wymiotów, prawidłowo waga rośnie dopiero od drugiego trymestru

Gość DO leci ci krew
to co napisała autorka, to tylko wymienione produkty, które je, a nie ich ilość, a właśnie ilość ma decydujące znaczenie wiem ile powinno się przytyć w ciąży (książkowo) ;)

Gość leci ci krew
Przecież napisała: 2-3 kromki chleba na śniadanie, czy wg Ciebie to mało ?! POtem je drugie śniadanie, obiad itd

Gość leci ci krew
napisała też że nie unika mięsa, ryb, warzyw.... rozumiem że gdyby napisała że co dzień wpiernicza tabliczkę czekolady i 3 pączki uznałabyś to za zdrową dla dziecka dietę

Gość autorko a ile ważyłaś
przed ciążą i ile masz wzrostu?