Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość kropeniet...

czerwone malutkie kropeczki na ciele co to jest?

Polecane posty

Gość kropeniet...

co moze byc przyczyna tego, ze na ciele wyskakuja mi takie malutkie kropeczki czerwone. np na lewym udzie mam ich cale mnostwo jedna obok drugiej, nie wiem czy moge to nazwac naczynkami krwionosnymi bo popekane naczynka sa chyba takie nitki fioletowe? widze tez ze te kropeczki sa na piersi tylko dwie ale sa, na plecach w jednym skupieniu powstal taki placek czerwonych kropek kurcze z czego to?

Gość kropeniet...
ciekawi mnie czy jest wogole jedna taka osoba z podbnym problemem ciagle wydaje mi sie ze jestem sama, ze nikt czegos takiego nie ma:(

Gość kropeniet...

Gość fgyyuj
Ja też mam takie na nogach nie wiem co to jest ale nie przejmuje się nimi. Najwięcej mam ich zimą to może się robią od chodzenia w rajstopach

Gość elza..
na pocieszenie powiem, ze ja tez mam cos takiego, z tym, ze ja mam je gdzies od 2 roku zycia i od tego momentu zawsze sa, nigdy nie bylo by mi znikly calkowicie chociaz na krotki czas. pod nimi pekaja mi naczynka krwionosne i pewnie ma to zwiazek ze zlym krazeniem, latwa przepuszczalnosci naczyn. czesto robia mi sie siniaki bez powodu. zauwazylam tez, ze jak jest mi cieplo to sa bladsze, a jak zimno to sa bardzo czerwone te plamy. strasznie marzy mi sie natknac sie na jakis specyfik ktory pomoze zlikwidowac te plamy okropne

Gość elza..
aha czytalam tez ze to moze byc jakis rodzaj plamicy moze to byc plamica maloplytkowa, alergiczna itp. choroba moze zaatakowac tez nerki wiec moze tu jest problem? ja mam jeszcze bardzo podkrazone te podkowy sa koloru fioletowego

Gość elza..
mialo byc podkrazone oczy*