Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość Danielka............

OBJAWY

Polecane posty

Gość Danielka............

Czesc wszystkim sluchajcie mam do Was pytanie? Wiem juz ze nawet jezeli pojawil sie okres to moge byc w ciazy? Chcialabym sie Was zapytac jak to bylo u Was? jakie byly objawy? Czy najpierw bialy sluz, potem plamienie przez kilka dni, okropnie nabrzmiale piersi, teraz klucie w dole brzucha i twardy brzuch. czy mialyscie jakies inne problemy? np rozwolnienie?

Gość ahhh te objawy
pierwszy objaw to usg i potwierdzenie ciązy czyli jakies 7 tyg od zaplodnienia

Gość Danielka...........
Ale mi chodzi o te objawy, ktore zwiastowaly ciaze...

Gość SE
no wlasnie... jakie one sa?

Gość SE
Danielka. A podejzewasz ciaze? jak t jest u Ciebie?

Gość Anialisa
Dziewczyny, jest mnóstwo topików o pierwszych objawach, wejdźcie w wyszukiwarkę kafeterii i wpiszcie : wczesne objawy ciąży lub pierwsze objawy ciąży. Po cholerę zakładać setny topik o tym samy? Wystarczy odszukać właściwy i poczytać.

Gość Cocia SAMO dobro
po co zakladasz nowy temat? skoro istnieje takich juz od cholery.....lepiej bys poszukala a nie nowy zakladasz...albo wejdz na forum mam czy staraczek juz w ciazy.....bo co Ci moze powiedziec ktos kto nigdy w ciazy nie byl?

Gość Danielka...........
Wiecie co, ale ja nie chce zeby mowil mi cos ktos kto nigdy w ciazy nie byl:) Temat jest w dziale o ciazy i oczywiste jest ze prosze o pomoc mamy, lub przyszle mamy:)

Gość Danielka...........
SE tak troszke sie boje. Niby jest okres, ale tak sie zastanawiam...:(

Gość Cocia SAMO dobro
u mnie nabrzmaile piersi i twardy rowniez nabrzmialy brzuch jest zwiastunem okresu... a sam nabrzmialy twardy i kłujacy w dole brzuch wraz z tym sluzem o ktorym piszesz to z kolei objaw owulacji:) takze jak na moje w ciazy nie jestes...zreszta kiedy jest owulacja moze tez wystapic kilkudniowe plamienie...

Gość SE
ja tez sie boje, bo juz tydzien mi sie spoznia... w dniu planowanego okresu lecialam samolotem, inny klimat, duze stresy.... ale miesiaczki nadal nie mam.:( jestem zalamana... brzuch mmnie czasem pobolewal... czasem mam 'luzna' kupe... a raczej czesciej... nie wiem co myslec:(

Gość Cocia SAMO dobro
a co am rozwolnienie do ciazy? wy te dzieci macie w macicy czy jelicie grubym?

Gość SE
no czytałam na roznych forach....kobiety pisały, ze w poczartku ciazy maja rozwolnienia itd... zaczynam juz panikowac.Jutro kupie test. Tydzien sie spoznia, tydzien.. piersi mnie nie bola, ale przeciez to tylko organizm... b! nawet wyjatkowo na ten miesiac mnie nie bolaly wogole przed planowana miesiaczka...ja nie wiem juz:(

Gość Danielka...........
No ja tez sie boje. Chyba kupie ten test. Jakos dziwnie sie czuje....

Gość Cocia SAMO dobro
se - zmiana klimatu ja jak zmienilam klimat mialam w druga strone okres zaczal sie wczesniej i dluzej trwal... co do tych wszystkich objawow to kazda kobieta bedzie przechodzic ciaze inaczej....rozwolnienia nie musi byc (bo to akurat jest zwiazane z ukladem pokarmowym) fakt moze byc ale pozniej w momencie w ktorym kobieta na zmiane je bita smieta ogorki kiszone czekolade itp. jedynymi objawami ciazy ktore swiadcza o tym ze w ciazy jestescie to : powiekszone piersi (pozniej wylatujace z nich mleko ale to juz pod koniec ciazy) rosnacy brzuch (jak przestaniecie widziec wlasne stopy to juz na 1000% pewne;p) wyczuwalne ruchy dziecka 2 kreski na tescie ciazowym i obraz waszej dzidzi na ekranie monitora od USG w ogole to chcialam wam powiedziec ze teraz jest tyle zajefajnych ubranek mebelkow i innych duperelek ze nic tylko miec dzieci....

Gość SE
oj...ale to nie czas na dziecko:(

Gość Danielka...........
Dokladnie, to nie czas na dziecko:(

Gość Cocia SAMO dobro
na dziecko zawsze jest nie ten czas...bo studia bo praca bo kariera bo to bo siamto....jak nie ten czas na dziecko to znaczy ze tez nie ten czas na sex....gdyby sie tak wszyscy cackali ze nie ten czas to by Ciebie na swiecie nie było....zmien swoje myslenie czas bedzie dobry....albo nie uprawiaj sexu bo sex prowadzi do ciazy a ciaza do dziecka a na dziecko nie ten czas..

Gość Danielka.............
Ojj chyba nie koniecznie jest tak jak myslisz.... Jezeli uwazam ze jeszzce nie jest zcas na dziecko, to po to sie zabezpieczam tak. Wiec dlaczego uwazasz ze jeszcze nie czas na sex?

Gość Cocia SAMO dobro
bo skoro podejrzewasz ciaze to znaczy ze zle sie zabezpieczasz tak?

Gość Cocia SAMO dobro
a osoby odpowiedzialne ktore sa gotowe na sex (mimo zabezpieczen) zdaja sobie sprawe z tego ze sex prowadzi do dziecka i jakos specjalnie sie tym nie przejmuja....

Gość Danielka........
Myślę, ze jednak dobrze sie zabezpieczam. Ale chyba wiesz, ze nie ma 100% metody:)

Gość Danielka..........
Zgadzam sie, ze zdaja sobie sprawe ze sex prowadzi do ciazy, ale nie zgadzam sie ze specjalnie sie tym nie przejmuja poniewaz po to sie chyba zabezpieczja, tak?:)

Gość Cocia SAMO dobro
nie ma 100% METODY TO FAKT ALE tabletki maja o ile sie nie myle okolo 99% trzeba je tylko brac o stalej porze i nie zpaominac...jakd o tego zastosujesz prezerwatywe to trzeba bylo miec naprawde mga pecha zeby w ciaze zajsc...skoro uwazasz ze robilas wszystko dobrze to po co sie przejmowac ciaza? jesli bedziesz w ciazy to znaczy ze widocznie to byl ten czas na dziecko...jesli uwazasz ze jest za wczesnie to nie uprawiaj sexu to 100% metoda ochrony przed ciaza...

Gość Danielka..........
Ojj chyba nie znam nikogo kto by stosowal i tabletki i prezerwatywe:) A pamietaj ze czasami mozna jednak zapomniec np o tabletce... A co do tego ze nie zawczesnie na sex a na dziecko tak... A co jezeli ludzie sie bardzo kochaja i dlatego uprawiaja sex, to normalne tak, ale nie chca miec dziecka bo np nie sa jeszcze na tyle usatkowani zeby wychowywac dziecko?

Gość SE
a mialyscie kiedys takie postoje w miesiaczkowaniu? bez ciazy?

Gość Cocia SAMO dobro
zapomnienie o tabletce i uprawianie wtedy sexu bez dodatkowego zabezpieczenia jakim jest prezerwatywa swiadczy o tym ze nie zabezpieczasz sie nalezycie i sama sie prosisz o ciaze wiec nie opowiadaj bajek ze nie jestes gotowa....skoro starasz sie zeby w ta ciaze zajsc bo zapominanie tabletki i brak dodatkowej ochrony niczym innym nie jest... nie znasz osob ktore biora tabletki i stosuja prezerwatywy? poczytaj kafeterie na antykoncepcji w topikach o pigulkach.....

Gość Danielka...........
Ale skoro ktos zapomnial tabletki, a nie nie wzial jej specjalnie, to chybanormalne ze nie zabezpieczyl sie dodatkowo... Bo przeciez zapomnial ze nie wzial:)

Gość SE
ej no to mialyscie kiedys postoj w miesiaczce? tydzien czy iles?

Gość Cocia SAMO dobro
wiesz ja wole 2 razy sprawdzic moje opakowanie tabletek niz potem debatowac na forum nad objawami...a winny sie tlumaczy....ustaw przypomnienie w komorce nie bedziesz zapominac...tak czy siak uwazam to za nieodpowiedzialnosc.za sex nie powinien sie brac ktos kto uwaza ze na dziecko za wczesnie bo dziecko jest normalna konsekwencja sexu...nie chcesz miec dzieci wysterylizuj sie... se-postoj w miesiaczce mzoe sie zdazyc tydzien to nie duzo jak miesiac bedzie to sie mozesz martwic....pozatym twoje nastawienie psychiczne wkreta na ciaze moze tez opozniac miesiaczke...od psychiki duzo zalezy