Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość brzydki brzuch

Co się stało z moim brzuchem po ciąży

Polecane posty

Gość brzydki brzuch

Hej dziewczyny, czy macie jakieś sposoby na poprawienie wyglądu brzucha. Choć jestem drobną osobą, urodziłam syna ponad 4 kg. Teraz - 5 mcy po porodzie wróciłam do swojej wagi, ale mój brzuch to istne pole bitwy: rozstępy, rozciągnięta skóra itd. Czy macie jakieś tanie sposoby na polepszenie jego wyglądu. Pomóżcie proszę!

Gość zolzaa
wpisz w spis tematow ,tego jest tu masa

Gość taniee
sposoby a kapustą sie poopkładaj albo wysokie majty kup nie ma tanich idz na plastke brzuca ja osobiscie odkładam na odsysanie tłuszczu

Gość chryste znowu idiotka
aj ja osobiscie wole robic 20 brzuszkow rano i 20 wieczrem + dlugie spacery z dzieckiem, dziala, w duzej mierze to, co masz na brzuchu to jednak tluszcz a nie tylko skora na zmiane goracy i chlodny prysznic uelastycznia skore i przyspiesza jej powrot do stanu sprzed ciazy

rozstepy wyszly ci w ciazy czy po ciazy?ile przytylas? moze za gwaltownie schudlas i stad te rozstepy.Niestety na rozsepy nie ma nic skutecznego tzn mozna je rozjasnic ale nadal beda .Moze laserem lub dermabrazja cos pomorze ale slyszalam ze ciezko jest rozstepy usunac niestety

Gość taniee
moze ale u mnie sięe to nie sprawdziło ja przed ciążą miałam juz dość wystający brzuch taka budowa 53 kg 168 cm a brzuch jak w 5 mc więc u mnie się nie sprawdziły takie tanie sposoby

a w ogole cwiczylas? bo te "tanie" sposoby sa skuteczne jak sa regularne sorry ale nie uwierze ze cwiczylas i masz wystajacy brzuch!trzeba troche od siebie dac, zeby miec efekty, wiec szoruj do cwiczen ;)

Gość taniee
cwiczyła z instruktorem przez rok było więcej mięsni ale brzuch był dalej mówie ci TAKA BUDOWA

ojej tow takim razie szczerze wspolczuje a nie jestes moze ciut przewrazliwiona? nie obraz sie ale znam dziewczyny, ktore wcale brzucha nie maja i narzekaja, ze im wystaje?

ja jestem prawie 9 miesięcy po porodzie i też mam taki brzuch, to nie tłuszcz tylko pomarszczona skóra. Nie jem słodyczy, ćwiczę brzuszki, ale to nic nie daje. Skóra po prostu się nie wstąpiła, bo w ciąży miałam ogromny brzuch. Skórę miałam aż taką szklistą, rozstępy wyszły, choć używałam te kremy przeciw rozstępom. Też jestem niska, przed ciążą byłam wręcz chuda, a teraz rozstępy mam wszędzie-na brzuchu, boczkach, piersiach, udach. I jakoś długie spacery z dzieckiem też mi nie pomogły. Wejdź sobie na temat \"Sposoby na rozciągniętą skórę na brzuchu po ciąż\".

Gość taniee
nie nie jestem i nigdy w życiu nie chodziłam w biodrówkach ale już niedługo to się zmieni

ja słyszałam od instruktorki na aerobiku, że jeśli chce sie pozbyć wystającego brzucha, to trzeba nie tylko ćwiczyć same brzuszki, bo to tylko powoduje, że tłuszcz zamienia się w mięśnie a brzuch wcale nie maleje. I chyba coś w tym jest-moja koleżanka miała grube uda i zaczęła biegać-i tłuszcz zamienił się jej w mięśnie, uda miała nadal wielkie-umięśnione.

Gość gratuluję gratuluję
To wyślij panią instruktorkę na lekcje biologii do szkoły podstawowej. Tłuszcz i mięśnie to dwie różne tkanki, żeby nie wiem jak ćwiczyła i co łykała to jedna tkanka w drugą się nie zmieni. Z równym powodzeniem mogłaby sobie chcieć wyhodować z płuca wątrobę. Tłuszcz nie zmienia się w mięśnie bo jest to fizycznie niemożliwe. Można zbić ilość tkanki tłuszczowej i rozbudować mięśniową, ale NIE DA SIĘ!!! zrobić z tłuszczu mięśnia!

Gość Jessy28
no tak to u niektórych wygląda, rozciągniętą skórę można tylko wyciąć. kremy, ćwiczenia, na niewiele sie zdadzą. dzięku bogu że w ciąży mialam maly brzuch i teraz jest płaski i szczuply.Załamałabym sie chyba gdyby wisial mi taki flak.

No Jessy, to chwała Panu, bo mozna się depresji nabawić od zwisającego brzucha..a wtedy to tylko skakać przez okno pozostaje:(

Gość dorcia33
Gdzies wyczytalam ze codziennie trzeba krecic hula hopem i chodzic na porzadne masaze.Wtedy efekt murowany.

Gość Jessy28
pszczola bez przesady, ale dobre ładny wyglad to dobre smamopoczucie.

Jessy, Ty do mnie mówisz "Bez przesady"??? Dziewczyno, więcej samokrytyki, nie zaszkodzi:P:P Echhh, a miałam nigdy nie gadać z prowokatorkami, alez jestem niekonsekwentna....:O

Gość Jessy28
do Ciebie jesli nie zrozumiałaś. I jeśli miałaś nie gadac, to nie gadaj. idz pobzyczeć z kim innym.