Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość werfd

ile brać za rozliczenie Pit-a?

Polecane posty

Gość werfd

ludziom Pit-y rozliczam, w sumie to nic za to nie chciałam, ale oni sami gadają, że nie, że coś się należy bo w biurze rachunkowy to po 5 dych za to kasują... mieszkam na wsi i mam już chyba z tonę jajek, litry śmietany, kilogramy sera, nawet salceson ostatnio dostałam :) myślicie, że 2 dyszki to za dużo? dychę?

Gość nnnnnnnnnnnss
haha :) a co do pytania to mysle, ze 20 zl napewno bedzie ok;) a ja mam do Ciebie pytanie-mieszkam w Ir i w 2008 roku nie mialam zadnego dochodu w Polsce-czy musze skladac cos do skarbowki?

Gość werfd
a w Irlandii dochód miałaś??

Gość sam na samm
20 zł?chyba cie pogieło,ciekawe kto ci tyle da w dobie kryzysu...

Gość werfd
jeśli w Polsce nie osiągałaś dochodu to nie musisz się rozliczać... i tak wyjdzie Ci zero, więc nie ma sensu.

Gość 30 zl biora ludzie

Gość mamamamamama
ja rozliczam za darmo:) a nie tylko kasa kasa kasa kasa!!!

Gość sam na samm
za dwie dychy mam kilo kiełbasy...

Gość werfd
oni nie muszą mi dać, a ja nie muszę robić... mam już dość jajek i czekoladek! :)

Gość werfd
ja też bez problemu mogę za darmochę, mówiłam to ludziom, ale oni za darmo nie chcą, mówią "aż takiego dziada z siebie robić nie będę" dla mnie to 5 minut roboty, żadne poświęcenie czy strata czasu... więc kasy za to brać nie muszę. ale ile można jeść te jajka :(

Gość nnnnnnnnnnnss
tak w Ir mialam dochod:)pytam bo mi ktos tam kiedys:Ppow, ze mimo to musze jakis tam pit zlozyc:O a z tym 20 zl masz racje jak ktos chce Ci dac to niech da te 2 dychy i juz a jak ktos nie ma i nie da to tez mysle, ze sie na niego nie obrazisz:Pkielbase zamrozisz ale z tymi jajami co robic;)

Gość taka tam jedna kika
a ja mam pytanie jak to jest z ulga rodzinna?Zarabiam 6200zl brutto czy te 1173 zl mi przysluguje?Na dziecko.

Gość benio pedofil
nssss, mi powiedzieli ze musze zlozyc pit zerowy

Gość taka tam jedna kika
Bo w zeszyl roku jedna kolezanka powiedziala mi ze mi taki dodatek na dziecko nie przysuguje bo mam za duze zarobki wiec to odpuscialam ale ostatnio ciotka powiedziala ze wlasnie im kto wiecej zarabia tym mu bardziej przysluguje wiec zglupialam juz zupelnie...

benio pedofil ---> jeśli nie miałeś dochodów wyższych niż kwota wolna od podatku (3.091 zł), nie musisz nic składać. taka tam jedna kika ---> 1.173, 70 zł przysługuje niezależnie od wielkości zarobków.

Gość taka tam jedna kika
No to super.....czyli przepadlo mi prawie 1200zl...:((

Gość werfd
no przepadło Ci niestety... taka prawda - ulga na dzieci jest dla bogatych -> im większy dochód tym większy zwrot z podatku...

Gość Erio
Hej, Jeżeli chcesz wiedzieć jak rozliczyć się za miniony rok, na pewno warto odwiedzić tę stronę: http://pit.gazeta.pl/ Ja zaczynam ją właśnie studiować, napotkałem ją przypadkowo. Są tam informacje o ulgach, programy do rozliczeń i formularze do wydrukowania, naprawdę polecam. Pozdrawiam.

Gość ęą
Nic ci nie przepadało z tą ulgą prorodzinną ,możesz złożyć korektę za ubiegły rok (masz czas przez 5 lat na złożenie korekty )i odzyskasz zwrot za tamten rok :) W tym roku normalnie odliczaj ulgę ,masz pełne prawo i nie prawdą jest ,że większy zarobek to nie masz prawa do ulgi właśnie ,że masz!! Może nawet otrzymasz pełna kwotę 1173 zł na dziecko ,jeśli tylko tyle podatku odprowadziłaś a nawet więcej to wejdzie ci jeszcze inna ulga np.internetowa .

Gość moja mama...
też rozlicza i ma dość czekolad, bombonierek i kaw. A ludzie kupują to w takich ilościach, że spokojnie te 20 zł. mogliby dać w zamian.

Gość wrednamałpa25
dokładna kwota ulgi podatkowej na jedno dziecko to 1112.04 lub 92.67 za jeden miesiąc

Gość wrednamałpa25
moja koleżanka też kiedyś rozwieszała ogłoszenia że rozliczy tanio pity, któregoś dnia policja zapukała do niej i dostała mandat:)

Gość moja mama...
nie powinno być tak, że od znajomych nic. Chyba że wiemy, iż ktoś jest w bardzo trudnej sytuacji i nie ma pieniędzy. Ale są tacy znajomi, którzy chcą tylko zaoszczędzić. U mnie w mieście biuro bierze za rozliczenie 70 zł. Namawiałam mamę, żeby brała od ludzi po 20 zł., ale ona nie potrafi im tego powiedzieć. A uzbierałaby się ładna sumka. W końcu ona też poświęca swój czas.

Gość a po co chcesz schudnąć ?
ja zawsze daje babce 20 zeta a w tym roku dam chyba 30 bo tak głupio jakoś ...

Gość 167 cm, 53 kg i jestem w sam
20 ZŁ W SAM RAZ. I tak nic się przy tym nie narobisz wrzucisz DO PROGRAMU 60 SEC. I finish...

Gość ja kasy nie biorę
Ja też już kilka zeznań rozliczyłam i wystarczyło mi "dziękuję" :) przecież to 5minut i po sprawie :)

Gość moja mama...
5 minut i po sprawie jak ktoś rozlicza kilka zeznań.

Gość gość
hmm, w sumie warto byloby sie zorientowac ile kosztuje usluga w takim biurze jak np www.akro.waw.pl

Gość gość Dany
za pojedyncze rozliczenie to wam nie powiem, bo u mnie całą księgowość prowadzi zewnętrzne biuro www.yellowfrog.com.pl Ceny tak czy inaczej mają bardzo dobre i to od dawna, bo juz parę lat współpracujemy.