Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość nie wiedząca nie praktykująca

Pierwsza wizyta u ginekologa

Polecane posty

Cześć, mam 17 lat i zaczynam myśleć o wizycie u ginekologa. Szczerze mówiąc trochę się boję. Możecie mi powiedzieć co on robi na pierwszej wizycie? Czy boli? I jak powinnam się do tej wizyty przygotować? Dodam, że jestem jeszcze dziewicą.

Przypomnij sobie kiedy dostałaś pierwszą miesiączkę Zanotuj/zapamiętaj sobie kiedy była ostatnia i jak często masz okres, ew pomyśl sobie jakie masz pytania.. Jeżeli jesteś dziewicą będziesz badana przez odbyt (żeby nie naruszyć błony dziewiczej), nie jest to bolesne, ale może mało przyjemne. Nie jest strasznie :) Zobaczysz...Nie słuchaj tych, którzy powiedzą że to koszmar. Będzies spoko.

Przez odbyt? A możesz dokładniej opowiedzieć jak to po kolei się odbywa? Kurcze, boję się :P. Wstydzę się rozebrać przy obcym człowieku...

jeżeli się wstydzisz wybierz kobietę (chociaż wiele dziewczyn mówi, że to właśnie faceci są delikatniejsi). A ginekolog - tak naprawdę to nie rusza go jak "tam wyglądasz" i jak wyglądasz nago. Nie można Cię zbadać w tradycyjny sposób bo wziernikiem przebiłby Ci błonę ;)dlatego przez odbyt.

Gość blackcat
zapyta Cie o: pierwsza miesiaczke (kiedy) ostatnia miesiączke (kiedy) czy Cie cos boli, masz jakies dolegliwosci choroby w rodzinie czy współżyjesz Wcale nie musi Cie bedac i prawdopodobnie tego nie zrobi bo zwykle badanie odbywa sie gdy sa ku temu podstawy np boli Cie cos itd wiec sie nie martw tym badaniem przez odbyt :o Każe Ci usiąśc na fotelu i obejrzy czy wszystko wygląda z zewnątrz ok, oceni Twoją błone i jesli bedzie miał możliwosc to może delikatnie zbadac Cie "reką". To nic nie boli.

Nie wiem czemu się tak boję... A czy powinnam się na tą wizytę dokładnie ogolić?